Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και εμμηνόπαυση

Είναι σύνηθες να έχετε κοιλιακή δυσφορία και αλλαγές στη λειτουργία του εντέρου σας κατά την προεμμηνόπαυση και εμμηνόπαυση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα παρόμοια με αυτά του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου (IBS). Τα συμπτώματα μπορούν να δυσκολέψουν την καθημερινότητα των γυναικών, όμως αλλάζοντας την διατροφή και τον τρόπο ζωής τους , η ποιότητα ζωής θα καλυτερέψει και τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν.

 

Τα οφέλη από την κατανάλωση αρακά στην υγεία

Ο αρακάς ανήκει στην ομάδα των τροφίμων που είναι γνωστά ως όσπρια. Τα όσπρια είναι φυτά που παράγουν λοβούς με σπόρους, ή φασόλια, μέσα. Άλλα τρόφιμα της οικογένειας των οσπρίων περιλαμβάνουν φακές, σόγια, ρεβίθια και όλα τα είδη φασολιών. Ωστόσο, τα πράσινα μπιζέλια συνήθως μαγειρεύονται και πωλούνται ως λαχανικά Δεδομένου ότι τα πράσινα μπιζέλια είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες που ονομάζονται άμυλα, θεωρούνται αμυλούχο λαχανικό μαζί με τις πατάτες και το καλαμπόκι.

Οφέλη απο την κατανάλωση βερίκοκου

Τα βερίκοκα μπορεί να είναι μικρά, αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό το φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, με γεύση γλυκιά .Η σάρκα των βερίκοκων είναι μαλακή και κάπως ζουμερή όταν ωριμάσει.

Τα καλύτερα λαχανικά για να φάτε για την ελκώδη κολίτιδα

Τα λαχανικά είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να τα ενσωματώσετε στη διατροφή σας όταν έχετε ελκώδη κολίτιδα ειδικά κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αποφύγετε εντελώς.

Τα λαχανικά όχι μόνο παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά, αλλά μπορούν επίσης να περιέχουν πρεβιοτικά, ένα είδος φυτικών ινών που συμβάλλει στην ενίσχυση της ανάπτυξης υγιών βακτηρίων του εντέρου.

Έρευνες το υποστηρίζουν: Τα άτομα με ελκώδη κολίτιδα που ακολούθησαν δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά λιπαρά για τέσσερις εβδομάδες παρουσίασαν χαμηλότερα επίπεδα ανθυγιεινών βακτηρίων και φλεγμονών του εντέρου και ανέφεραν υψηλότερη ποιότητα ζωής από αυτά που ακολούθησαν μια τυπική αμερικανική δίαιτα.

8 αλλαγές στη διατροφή που σας βοηθούν να καταπολεμήσετε το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS)

Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) μπορεί να συμβεί σε σε μεγάλο ποσοστό γυναικών. Μπορεί να αισθάνεστε ερεθισμένες, φουσκωμένες ή απλά κουρασμένες.

Η άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι μόνο δύο φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κρατήσετε το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο μακριά.«Η άσκηση και η σωστή διατροφή μπορούν να ελέγξουν το φούσκωμα, την κατάθλιψη, την ευερεθιστότητα και τις αλλαγές στη διάθεση που σχετίζονται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο».

Διαβήτης κατά την κύηση

Ο διαβήτης κύησης είναι ο διαβήτης που διαγιγνώσκεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (κύηση). Όπως και άλλοι τύποι διαβήτη, ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο τα κύτταρα σας χρησιμοποιούν τη ζάχαρη (γλυκόζη). Ο διαβήτης κύησης προκαλεί υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα που μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη σας και την υγεία του μωρού σας.

Οι μέλλουσες μητέρες μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο του διαβήτη κύησης τρώγοντας υγιεινές τροφές, ασκώντας και, εάν είναι απαραίτητο, λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή. Ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα μπορεί να κρατήσει εσάς και το μωρό σας υγιείς και να αποτρέψει έναν δύσκολο τοκετό.

Σε γυναίκες με διαβήτη κύησης, το σάκχαρο στο αίμα συνήθως επιστρέφει στο φυσιολογικό αμέσως μετά τον τοκετό. Αλλά εάν είχατε διαβήτη κύησης, έχετε υψηλότερο κίνδυνο να πάθετε διαβήτη τύπου 2. Θα χρειαστεί να ελέγχεστε για αλλαγές στο σάκχαρο του αίματος πιο συχνά.

Τα οφέλη από την κατανάλωση φράουλας

Η φράουλές είναι μικρές και θαυματουργίες και βοηθούν την σωστή λειτουργία της καρδιάς. Αυξάνουν την HDL (καλή) χοληστερόλη, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και προστατεύουν από τον καρκίνο.

Γεμάτες με βιταμίνες , φυτικές ίνες και ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών γνωστών ως πολυφαινόλες, οι φράουλες είναι μια τροφή χωρίς νάτριο, χωρίς λιπαρά, χωρίς χοληστερόλη , χαμηλή σε θερμίδες.

Βιταμίνες για τη γονιμότητα: Τι πρέπει να λαμβάνετε;

Ζωτικά μικροθρεπτικά συστατικά για ανδρική και θηλυκή γονιμότητα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά: το φαγητό είναι σημαντικό για όλες τις πτυχές της ζωής και η γονιμότητα δεν αποτελεί εξαίρεση. Το σώμα μας παίρνει τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειαζόμαστε από την καθημερινή μας διατροφή , και η δημιουργία μιας νέας ζωής - η οποία είναι ακριβώς η υγεία της γονιμότητας - απαιτεί επίσης μικροθρεπτικά συστατικά. Λοιπόν, ποιες βιταμίνες είναι σημαντικές για τη γονιμότητα;

Δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει πλήρως πώς η διατροφή και τα μικροθρεπτικά συστατικά επηρεάζουν άμεσα τη γονιμότητα, αλλά οι ερευνητές μαθαίνουν περισσότερα καθημερινά. Γνωρίζουμε ότι ορισμένες ελλείψεις μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας. Eπίσης Γνωρίζουμε ότι ορισμένες ασθένειες που επηρεάζουν την ικανότητα του σώματος να απορροφά θρεπτικά συστατικά (όπως η κοιλιοκάκη χωρίς θεραπεία ) μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο υπογονιμότητας.

Επίπεδα βιταμίνης D και επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Η βιταμίνη D μπορεί να διαδραματίσει διάφορους ρόλους στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και αρκετές πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες δείχνουν ότι τα επίπεδα της βιταμίνης D είναι προγνωστικά της εμφύτευσης και των συνεχιζόμενων ποσοστών εγκυμοσύνης σε εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF).

Τι είναι οι όζοι του θυρεοειδούς;

Ο θυρεοειδής σας αγκαλιάζει την τραχεία στο μπροστινό μέρος του λαιμού, ακριβώς πάνω από το στέρνο σας. Συνήθως περιγράφεται ως σχήμα πεταλούδας. Εάν ο θυρεοειδής σας είναι σε καλή κατάσταση, πιθανότατα δεν γνωρίζατε ότι ήταν εκεί. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές καταστάσεις και ασθένειες που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο εμφάνισης και αίσθησης, καθιστώντας το πιο εμφανές και αισθητό. Ένας όζος του θυρεοειδούς είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους ένοχους.

Ένας όζος του θυρεοειδούς είναι ένα μη φυσιολογικό εξόγκωμα που έχει αναπτυχθεί στον θυρεοειδή αδένα σας. Μερικοί όζοι του θυρεοειδούς είναι συμπαγής ιστός, ενώ άλλοι είναι γεμάτοι με υγρό. Ανάλογα με την αιτία, μπορεί να χρειαστείτε χειρουργική επέμβαση ή φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπισή της.

Πώς να μαγειρέψετε για κάποιον με διαβήτη τύπου 2 κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Το μαγείρεμα στις γιορτές είναι αρκετά αγχωτικό προσθέστε την πρόκληση του μαγειρέματος για επισκέπτες με διάφορες διατροφικές προτιμήσεις και διατροφικές ανάγκες και η ιδέα να φτιάξετε το τέλειο γεύμα για τις γιορτές μπορεί να φαίνεται αδύνατη. Αυτό μπορεί να αισθάνεται ιδιαίτερα αληθινό εάν ένας από τους καλεσμένους σας έχει διαγνωστεί με μια πάθηση υγείας όπως ο διαβήτης τύπου 2 , που απαιτεί επιμελή προγραμματισμό γευμάτων. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι απαραίτητο.

Τι είναι η δευτεροπαθής (επίκτητη) υπερλιπιδαιμία;

Δευτεροπαθής υπερλιπιδαιμίαείναι μια μη φυσιολογική αύξηση των λιπιδίων του αίματος (λίπη), συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων . Δεν προκαλεί αισθητά συμπτώματα, αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού . Γνωστή και ως επίκτητη υπερλιπιδαιμία, η δευτερογενής υπερλιπιδαιμία αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα του τρόπου ζωής, των υποκείμενων παθήσεων υγείας ή της φαρμακευτικής αγωγής. Διαγιγνώσκεται με μια εξέταση αίματος λιπιδικού πάνελ που μετρά τα λίπη στο αίμα. Η δευτερογενής υπερλιπιδαιμία αντιμετωπίζεται με την τροποποίηση ορισμένων ανθυγιεινών συμπεριφορών και τη χρήση φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερόλη.

Οφέλη από την κατανάλωση ελιών

Σίγουρα, οι ελιές είναι νόστιμες και  αλμυρές. Γνωρίζετε όμως για τα πολλά εκπληκτικά οφέλη τους για την υγεία; Ακολουθούν κάποια οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση ελιών και γιατί πρέπει να νιώθετε υπέροχα όταν τρώτε περισσότερες ελιές κάθε μέρα:

Γιατί κάνουν καλό τα αβοκάντο;

Θρεπτικά και νόστιμα, τα αβοκάντο έχουν γίνει βασικό στοιχείο της κουζίνας σε πολλά σπίτια σε όλο τον κόσμο.

Μια δίαιτα που περιέχει μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Μπορεί, για παράδειγμα, να μειώσει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας, του διαβήτη, των καρδιακών παθήσεων ενώ προάγει υγιή επιδερμίδα, υγιή μαλλιά και αυξημένη ενέργεια.

 

Διατροφικά οφέλη από την κατανάλωση κοτόπουλου

Το κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη κρέατος. Δεν είναι μόνο ευρέως διαθέσιμο και εύκολο στην παρασκευή του, αλλά επίσης είναι εξαιρετικό υποκατάστατο των κόκκινων κρεάτων, πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, και έχει συνδεθεί με ποικίλα οφέλη για την υγεία:

Οφέλη

Πιο δυνατά οστά και μύες

Η άπαχη πρωτεΐνη στο κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική πηγή αμινοξέων. Το σώμα μας χρησιμοποιεί αμινοξέα για να χτίσει μυϊκό ιστό, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αύξηση του μεταβολισμού. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η υψηλότερη πρόσληψη πρωτεΐνης βοηθά στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας. Η κατανάλωση κοτόπουλου μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ισχυρότερων μυών και υγιέστερων οστών, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμών και ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Διατροφικά στοιχεία για τις σουπιές

Διατροφικά στοιχεία για τις σουπιές

Οι σουπιές ανήκουν στην οικογένεια των μαλακίων κεφαλόποδων με το καλαμάρι και το χταπόδι. Η σουπιά έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι σημαντική πηγή μιας σειράς απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων.

 

Διατροφικά στοιχεία για τις γαρίδες

Οι γαρίδες είναι ένα από τα οστρακοειδών που καταναλώνονται συχνότερα . Έχουν υψηλή διατροφική αξία αφού περιέχουν υψηλές ποσότητες θρεπτικών συστατικών, όπως το ιώδιο, που δεν είναι άφθονο σε πολλά άλλα τρόφιμα. Οι γαρίδες είναι χαμηλές σε θερμίδες αλλά είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά

Οι γαρίδες έχουν πολύ ενδιαφέρουσα σύσταση.

Είναι αρκετά χαμηλές σε θερμιδικό περιεχόμενο, παρέχουν μόνο 84 θερμίδες σε μια μερίδα 85 γραμμάρια και δεν περιέχουν υδατάνθρακες. Περίπου το 90% των θερμίδων στις γαρίδες προέρχονται από πρωτεΐνη και οι υπόλοιπες προέρχονται από λίπος.

Επιπλέον, στα 85 γραμμάρια περιέχονται περισσότερες από 20 διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του 50% των ημερήσιων αναγκών σας σε σελήνιο, ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην προώθηση της υγείας της καρδιάς αλλά και του θυρεοειδούς αδένα.

Θρεπτική αξία της πατάτας

Οι πατάτες είναι υπόγειοι κόνδυλοι που αναπτύσσονται στις ρίζες του φυτού  της πατάτας. Γενικά τρώγονται βραστές, ψημένες ή τηγανητες και συχνά σερβίρονται ως συνοδευτικό ή σνακ. Προϊόντα διατροφής με βάση τις πατάτες περιλαμβάνουν τηγανητές πατάτες, πατατάκια και το αλεύρι πατάτας.

Τι είναι τα βιολογικά τρόφιμα; 11 λόγοι για να τα εντάξεις στη ζωή σου

Τα βιολογικά τρόφιμα αναφέρονται σε προϊόντα διατροφής που παράγονται, παρασκευάζονται και επεξεργάζονται χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών με αποτέλεσμα να θεωρούνται πιο υγιεινά σε σύγκριση με τα συμβατικά.

 

 

Μέλι και οφέλη για την υγεία

Το μέλι είναι μια γλυκιά ουσία που μοιάζει με σιρόπι που παράγουν οι μέλισσες από το νέκταρ των ανθοφόρων φυτών. Οι μέλισσες συλλέγουν το νέκταρ και στη συνέχεια το καταναλώνουν, το χωνεύουν και το επαναφέρουν μέσα στην κυψέλη για να παράγουν μέλι.

Το μέλι αποθηκεύεται σε κηρώδεις δομές που ονομάζονται κηρήθρες, οι οποίες συλλέγονται από τον άνθρωπο μέσω της πρακτικής της μελισσοκομίας.

Υπάρχουν πολλά είδη μελιού, τα οποία διαφέρουν ανάλογα με την φυτική πηγή, τη μέθοδο εκχύλισης και αν είναι ακατέργαστο ή παστεριωμένο.

 

Πουρές γλυκοπατάτας

3-4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  •  2  γλυκοπατάτες
  • 1 ½  ποτήρι γάλα σόγιας
  • 2 κ.σ . βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

Πώς οι ίνες βοηθούν στον έλεγχο του υψηλού σακχάρου στο αίμα;

Εάν έχετε διαβήτη τύπου 2, θα πρέπει να συμπεριλάβετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στη διατροφή σας είναι ένας υγιεινός τρόπος για τον έλεγχο του υψηλού σακχάρου στο αίμα . Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, μπορεί να είστε σε θέση να παραμείνετε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο με τα σωστά μεγέθη μερίδων. Και η κατανάλωση πολλών διαλυτών φυτικών ινών (το είδος που βρίσκεται στο πλιγούρι βρώμης, τα φασόλια και τα μήλα, μεταξύ άλλων τροφών) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του επικίνδυνου σπλαχνικού λίπους στην κοιλιά, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη.

Υδατάνθρακες στον διαβήτη

Τι είναι ο διαβήτης τύπου 2;

Ο διαβήτης τύπου 2 εμφανίζεται με την πάροδο του χρόνου και περιλαμβάνει προβλήματα εισαγωγής αρκετής ζάχαρης (γλυκόζης) στα κύτταρα του σώματος. (Τα κύτταρα χρησιμοποιούν τη ζάχαρη για καύσιμο/ενέργεια.)

Η ζάχαρη (γλυκόζη) είναι το προτιμώμενο καύσιμο για τα μυϊκά και εγκεφαλικά κύτταρα, αλλά απαιτεί ινσουλίνη για να τη μεταφέρει στα κύτταρα για χρήση.

Όταν τα επίπεδα ινσουλίνης είναι χαμηλά και το σάκχαρο δεν μπορεί να εισέλθει στα κύτταρα εκεί που υποτίθεται ότι είναι, οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.