Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού και σωστή διατροφή

Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι ένα βακτήριο που προκαλεί περισσότερα από τα μισά πεπτικά έλκη. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν καψίμο ή πόνο στο στομάχι σας ανάμεσα σε γεύματα ή κατά τη διάρκεια της νύχτας, απώλεια όρεξης, φούσκωμα, πρήξιμο, ναυτία και έμετο. 

Διατροφική Αντιμετώπιση στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μια χρόνια γαστρεντερική διαταραχή. Δεν είναι μεταδοτικό, κληρονομικό ή καρκινικό. Εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες απ 'ό, τι στους άνδρες και η εμφάνιση γίνεται πριν την ηλικία των 35 ετών περίπου στις μισές περιπτώσεις. Εμφανίζεται ακόμη στο 5% έως 20% των παιδιών.

Ourikó oxý ti eínai apagorevméno ti epitrépetai

Ουρικό οξύ τι απαγορεύεται τι επιτρέπεται

Το ουρικό οξύ σχηματίζεται λόγω της διάσπασης των πουρινών από το σώμα. Ως εκ τούτου, οι ασθενείς που πάσχουν από μια κατάσταση υψηλού επιπέδου ουρικού οξέος θα πρέπει να επικεντρωθούν στη μείωση της πρόσληψης πλούσιων σε πουρίνες τροφίμων. Οι πουρίνες βρίσκονται σε ποικιλία τροφίμων, ποτών και μπορούν επίσης να παραχθούν από τον οργανισμό. Ως εκ τούτου, η απάντηση στην ερώτηση «Πώς να μειώσετε το ουρικό οξύ» είναι να αποφύγετε τα τρόφιμα και τα ποτά που είναι πλούσια σε πουρίνες.

Ti eínai i metavolikí vlávi

Τι είναι η μεταβολική βλάβη;

Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν, είναι ότι η διαρκής δίαιτα yo-yo, η υπερβολική προπόνηση και ο περιορισμός της ποσότητας φαγητού που τρώτε μπορεί να έχει επίδραση στην ικανότητα του σώματός σας να μεταβολίζει τα τρόφιμα.

polyfainóles KAI DIATROFI

Γιατί οι πολυφαινόλες είναι καλές για σας;

Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία χημικών ουσιών που απαντώνται φυσικά στα φυτά. Υπάρχουν περισσότερες από 500 μοναδικές πολυφαινόλες.Συλλογικά, αυτές οι χημικές ουσίες είναι γνωστές ως φυτοχημικά.

Σημαντικές οδηγίες για τη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και του ελέγχου του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS)

Αν και δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, ακολουθώντας μερικές απλές οδηγίες και κάνοντας μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορείτε να βοηθήσετε πολύ στη διαχείριση των συμπτωμάτων του φυσικά.

Tα 10 από τα πιο θερμιδογόνα γλυκά

Σήμερα λέω να δούμε αλλιώς τα γλυκά !

Γνωρίστε τα 10 επιδόρπια που προάγουν το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία. 

Λόγω της υψηλής θερμικής τους αξίας  και του αυξημένου λίπους που βρίσκετε σε αυτά.

Τα επιδόρπια μπορούν να προκαλέσουν αύξηση βάρους και την παχυσαρκία. 

pyknóteres malliá kai diatrofí

12 τρόφιμα για ισχυρότερα νύχια και πυκνότερα μαλλιά

Κοιτάζοντας καλά είναι εξίσου σημαντική η φροντίδα του σώματός σας στο εσωτερικό καθώς και η χρήση προϊόντων στο εξωτερικό. Δεδομένου ότι τα μαλλιά και τα νύχια είναι κατασκευασμένα από κερατίνη, μέσω μιας παρόμοιας διαδικασίας στο σώμα, πιστεύεται ότι τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν. 

KOLOKYTHAKIA DIATROFI

5 λόγοι υγείας για να τρώτε περισσότερα κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια είναι εκπληκτικά υγιή και γεμάτα με θρεπτικά συστατικά. Αυτά τα εννέα οφέλη από τα κολοκυθάκια - συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της πέψης, της επιβράδυνσης της γήρανσης και πολλά άλλα - θα σας δείξουν γιατί αυτό το καλοκαιρινό λαχανικό αξίζει μια θέση στο πιάτο σας.

Pós na periorísete ti záchari sti diatrofí sas

Πώς να περιορίσετε τους απλούς υδατάνθρακες στην διατροφή σας

Οι απλοί υδατάνθρακες περιλαμβάνουν σάκχαρα και ραφιναρισμένους κόκκους που έχουν αφαιρεθεί από όλα τα πίτυρα, τις φυτικές ίνες και τα θρεπτικά συστατικά. Απλόυς υδατάθρακες  περιλαμβάνουν  το λευκό ψωμί, η ζύμη πίτσας, τα ζυμαρικά, τα αρτοσκευάσματα, το λευκό αλεύρι, το λευκό ρύζι και πολλά δημητριακά για πρωινό.