ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ

Η παλινδρόμηση, εμφανίζεται όταν υπάρχει πίσω ροή οξέος από το στομάχι στον οισοφάγο. Αυτό συμβαίνει συνήθως, αλλά μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές ή ενοχλητικά συμπτώματα, όπως καούρα.

Ένας λόγος για τον οποίο αυτό συμβαίνει είναι ότι ο κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας (LES) εξασθενεί ή καταστρέφεται. Κανονικά το LES, κλείνει για να εμποδίσει την τροφή από το στομάχι, να κινείται προς τα επάνω στον οισοφάγο.

diatrofí emminópafsis

Γιατί πρέπει να αλλάξετε τη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης

Οι περισσότερες γυναίκες δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της μετάβασης στην εμμηνόπαυση και πέραν αυτής. Αυτή η μετάβαση στη ζωή απαιτεί προσοχή επειδή ο κίνδυνος της νόσου αυξάνεται λόγω της γήρανσης και των ορμονικών αλλαγών.

Τρόφιμα που βοηθάνε να απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα (HPV)

Τα κονδυλώματα είναι αποτέλεσμα ενός ιού και όπως και οι άλλοι ιοί, τα συμπτώματα μπορεί να βελτιωθούν με την κατανάλωση υγιεινής διατροφής. Τα στελέχη του ανθρώπινου θηλωματοϊού προκαλούν κονδυλώματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Κοινά σημεία που εμφανίζονται τα κονδυλώματα είναι συνήθως στα χέρια, αν και μπορούν να είναι οπουδήποτε. Οι πελματιαίοι μυρμηγκοί βρίσκονται στα πέλματα των ποδιών. Επίπεδα κονδυλώματα είναι γενικά στο πρόσωπο ή τα πόδια. Ο τελευταίος τύπος, κονδυλωμάτων, των γεννητικών οργάνων, εμφανίζονται γύρω από την περιοχή του καβάλου, μέσα στο πρωκτό ή μέσα στον κόλπο.

 

Διατροφή για τον ιο των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV)

Ο ιός HPV είναι μια παγκόσμια πανδημία σήμερα. Ο ιος για να χτυπήσει χρειάζεται χαμηλό ανοσοποιητικό και αυτή η μόλυνση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το 70% όλων των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες και το 63% του πέους, το 91% του πρωκτού και το 72% των καρκίνων του στοματοφάρυγγα στους άνδρες. Επομένως, με αυτά τα εκπληκτικά γεγονότα, πρέπει να αντιμετωπίζετε τον HPV χωρίς καθυστέρηση για να αποφύγετε να βλάπτετε τον εαυτό σας ή τον αγαπημένο σας.

endomitríosi kai DIATROFI

Διατροφή και ενδομητρίωση

Η ενδομητρίωση είναι μια κατάσταση όπου ο ιστός που συνήθως βρίσκεται στο εσωτερικό της μήτρας σας αναπτύσσεται έξω από αυτό. Ο ιστός που ευθυγραμμίζει τη μήτρα ονομάζεται ενδομήτριο. Από εκεί προέρχεται το όνομα της κατάστασης.

Η ενδομητρίωση είναι συχνά μια οδυνηρή διαταραχή που λαμβάνει χώρα κυρίως στην περιοχή της πυέλου. Είναι σπάνιο για αυτόν τον ιστό να εξαπλωθεί περισσότερο από τις σάλπιγγες, τις ωοθήκες και τους ιστούς που ευθυγραμμίζουν την περιοχή της λεκάνης.

Τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο που πρέπει να καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Εάν έχετε διαγνωστεί με χαμηλό σίδηρο ή αναιμία στην εγκυμοσύνη σας, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων για το σώμα μιας γυναίκας και την αύξηση του όγκου του αίματος, η αναιμία είναι μια πολύ κοινή κατάσταση στην εγκυμοσύνη.

Ο χαμηλός σίδηρος μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένες, να έχετε πονοκέφαλους, να ζαλίζεστε και να έχετε άλλα συμπτώματα αναιμίας. Με την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε σίδηρο, μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη ή την καταπολέμηση της αναιμίας κατά την εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό.

Ουρική αρθρίτιδα και διατροφή

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια οδυνηρή μορφή αρθρίτιδας που εμφανίζεται όταν υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα προκαλούν σχηματισμό και συσσώρευση κρυστάλλων μέσα και γύρω από μια άρθρωση.

Το ουρικό οξύ παράγεται όταν το σώμα διαλύει μια χημική ουσία που ονομάζεται πουρίνη, η οποία εμφανίζεται φυσικά στο σώμα μας, αλλά μπορούμε να την βρούμε και σε ορισμένα τρόφιμα.

Μια δίαιτα ειδική για ουρική αρθρίτιδα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων ουρικού οξέος στο αίμα, καθώς μπορεί και να μειώσει τον κίνδυνο επαναλαμβανόμενων προσβολών ουρικής αρθρίτιδας και να επιβραδύνει την πρόοδο των αρθρώσεων.

12 τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Α για να προσθέσετε στη διατροφή σας

Η βιταμίνη Α προστατεύει από τη βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία και βοηθάει στη διατήρηση υγιούς δέρματος. Προωθεί επίσης τη λειτουργία του εγκεφάλου και ενισχύει την ανοσία. Αλλά είναι καλύτερο να την λάβετε από τρόφιμα και όχι από συμπλήρωμα. Η βιταμίνη Α μπορεί να αποθηκευτεί σε υψηλά επίπεδα στο σώμα σας, κάτι που μπορεί να είναι τοξικό. Παρακάτω είναι 12 θρεπτικές επιλογές.

15 kalýtera trófima gia tin anakoúfisi apó ti dysk

Τα 15 καλύτερα τρόφιμα για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα συχνό πρόβλημα το οποίο όταν κάνει την εμφάνισή του συνοδεύεται από αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τον οργανισμό όσο και για την ψυχολογία του ατόμου. Σε ποσοστό 70% οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν διάφορα συμπτώματα, όπως κοιλιακό πόνο, φούσκωμα, ανορεξία, κακή διάθεση, νευρικότητα κλπ. 

Trófima gia na voithísoun stin anakoúfisi apó tin

Τρόφιμα για να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα

Μια δίαιτα που είναι πολύ χαμηλή σε φυτικές ίνες μπορεί να φταίει για την υποτονική πεπτική σας οδό. Προσθέστε αυτές τις νόστιμες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες στη διατροφή σας και συνεχίστε ξανά.