Πώς επηρεάζουν οι ανισορροπίες του σακχάρου στο αίμα το Hashimoto;

Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ο θυρεοειδής συνδέονται στενά. Μια εργασία ανασκόπησης που δημοσιεύθηκε το 2010 που εξέταζε τη σχέση μεταξύ της δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς και των μεταβολικών διαταραχών, τόνισε το γεγονός ότι οι ασθενείς με διαβήτη είχαν έως και τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαταραχή του θυρεοειδούς.

Τι είναι οι ισταμίνες;

Πιθανώς έχετε ξανακούσει τα αντισταμινικά. Είναι φάρμακα που μειώνουν τα συμπτώματα της αλλεργίας. Αλλά τι είναι οι ισταμίνες ;

Είναι χημικά μόρια που παράγει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι ισταμίνες βοηθούν το σώμα να απομακρύνει κάτι που του προκαλεί ενόχληση. Σε αυτή την περίπτωση κάτι που μπορεί να προκαλεί αλλεργία, ένα αλλεργιογόνο.

Οι ισταμίνες ξεκινούν την διαδικασία απομάκρυνσης αλλεργιογόνων έξω από το σώμα ή από το δέρμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φτέρνισμα, δάκρυα , φαγούρα. Είναι μέρος της άμυνας του συστήματος σας.

Κόπωση και Hashimoto

Ο βέλτιστος αριθμός TSH για την επίλυση της κόπωσης

1. Η σημασία μιας βέλτιστης TSH

Η TSH σημαίνει ορμόνη διέγερσης του θυρεοειδούς, η οποία παράγεται στην υπόφυση του εγκεφάλου σας. Η υπόφυση λέει στον θυρεοειδή σας να παράγει και να απελευθερώνει θυρεοειδικές ορμόνες στο αίμα σας. Ένα τεστ TSH μετρά πόση ποσότητα αυτής της ορμόνης βρίσκεται στο αίμα σας. Σε προχωρημένες περιπτώσεις Χασιμότο και πρωτοπαθούς υποθυρεοειδισμού, αυτή η εργαστηριακή εξέταση θα είναι αυξημένη.

Στην περίπτωση της νόσου του Graves και του υπερθυρεοειδισμού, η TSH θα είναι χαμηλή. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι τα άτομα με Χασιμότο και κεντρικό υποθυρεοειδισμό μπορεί να έχουν φυσιολογική ένδειξη σε αυτό το τεστ.

Σας βοηθά η L-Γλουταμίνη να χάσετε βάρος;

Η L-γλουταμίνη είναι ένα αμινοξύ που παίζει βασικό ρόλο σε πολλές πτυχές της υγείας σας.

Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι είναι απαραίτητο για την υγεία του ανοσοποιητικού, τη λειτουργία των κυττάρων και τον μεταβολισμό.

Επιπλέον, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τα συμπληρώματα γλουταμίνης προάγουν την απώλεια βάρους και την καύση λίπους. Ωστόσο, μπορεί να αναρωτιέστε εάν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον διαβήτη και την αφυδάτωση;

Διαβήτης και αφυδάτωση

Στην πραγματικότητα, η δίψα και η ξηροστομία και τα δύο σημάδια ήπιας αφυδάτωσης είναι συχνά οι πρώτοι δείκτες διαβήτη. Αλλά, ποια είναι η σχέση μεταξύ διαβήτη και αφυδάτωσης;

Αυτή η σύνδεση έχει να κάνει με το πώς το σώμα ανταποκρίνεται στο υψηλό σάκχαρο στο αίμα.

Ο διαβήτης σημαίνει ότι το σώμα σας δεν παράγει ινσουλίνη ή δεν χρησιμοποιεί σωστά την ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που επιτρέπει στα κύτταρα του σώματός σας να απορροφούν τη ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματός σας και στη συνέχεια να χρησιμοποιούν αυτή τη ζάχαρη για ενέργεια.

Εάν το σώμα σας δεν χρησιμοποιεί σωστά την ινσουλίνη, η ζάχαρη μπορεί να συσσωρευτεί στην κυκλοφορία του αίματός σας. Όταν το σάκχαρο στο αίμα σας παραμένει υψηλό για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα νεφρά σας πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να φιλτράρουν και να απομακρύνουν την περίσσεια γλυκόζης. Αυτό συμβαίνει με την ούρηση.

Πώς να απαλλαγείτε από το σπλαχνικό λίπος

Το σπλαχνικό λίπος βρίσκεται μέσα στην κοιλιακή σας κοιλότητα.Η μεταφορά υπερβολικού σπλαχνικού λίπους είναι εξαιρετικά επιβλαβής. Συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, αντίσταση στην ινσουλίνη, καρδιακές παθήσεις και ακόμη και ορισμένους καρκίνους

Οι 9 καλύτερες τροφές για να φάτε εάν έχετε αρθρίτιδα

Εάν έχετε αρθρίτιδα, ξέρετε πόσο καταστροφική μπορεί να είναι αυτή η κατάσταση.

Η αρθρίτιδα είναι ένας όρος για μια κατηγορία ασθενειών που προκαλούν πόνο, οίδημα και δυσκαμψία στις αρθρώσεις. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας, φύλου και εθνοτικής καταγωγής.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας. Η οστεοαρθρίτιδα είναι ένας τύπος, που αναπτύσσεται στις αρθρώσεις με υπερβολική χρήση. Ένας άλλος τύπος είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα , μια αυτοάνοση ασθένεια στην οποία το ανοσοποιητικό σας σύστημα επιτίθεται στις αρθρώσεις σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να ανακουφίσουν τη φλεγμονή και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση ορισμένων από τον πόνο στις αρθρώσεις που σχετίζονται με την αρθρίτιδα.

Στην πραγματικότητα, μια έρευνα διαπίστωσε ότι το 24% των ατόμων με ρευματοειδή αρθρίτιδα ανέφεραν ότι η διατροφή τους είχε αντίκτυπο στη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω L-Γλουταμίνη για το ευερέθιστο έντερο;

Τι είναι η L-γλουταμίνη;

Η L-γλουταμίνη, ή απλά η γλουταμίνη, είναι ένα αμινοξύ. Τα αμινοξέα είναι θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη σύνθεση πρωτεΐνης στο ανθρώπινο σώμα για διατροφή. Μπορούν να βρεθούν σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες , συμπεριλαμβανομένων εκείνων τόσο από φυτά όσο και από ζώα. Η πρωτεΐνη, με τη σειρά της, είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για καλή υγεία.

Η L-γλουταμίνη είναι ένα από τα 20 διαφορετικά απαραίτητα και μη απαραίτητα αμινοξέα που δημιουργούν πρωτεΐνες. Τα απαραίτητα αμινοξέα μπορούν να ληφθούν μόνο μέσω της τροφής, ενώ τα μη απαραίτητα, όπως η L-γλουταμίνη, παράγονται από το σώμα.

Η σημασία των ηλεκτρολυτών για το Hashimoto

Οι ανισορροπίες των ηλεκτρολυτών συσχετίζονται άμεσα με τις ανισορροπίες του θυρεοειδούς. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι ανωμαλίες του θυρεοειδούς μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές στη νεφρική λειτουργία, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπίες ηλεκτρολυτών.

Επιπλέον, οι ορμόνες του θυρεοειδούς εμπλέκονται στο μεταβολισμό των μετάλλων. Ως εκ τούτου, τα άτομα με υποθυρεοειδισμό, ειδικά οι προχωρημένες περιπτώσεις υποθυρεοειδισμού, παρουσιάζουν γενικά βραδύτερο μεταβολισμό, με αποτέλεσμα διαταραχές των ηλεκτρολυτών. 

Πώς να πάρετε περισσότερο σίδηρο από τη διατροφή

Ο σίδηρος είναι ένα βασικό μέταλλο που παίζει κρίσιμο ρόλο στη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα. Η εισαγωγή περισσότερου σιδήρου στη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αναιμίας από έλλειψη σιδήρου και στη βελτίωση της γενικής υγείας. Το σώμα χρειάζεται σίδηρο για να το βοηθήσει να πραγματοποιήσει πολλές ζωτικές διαδικασίες, όπως παραγωγή ενέργειας, ανάπτυξη, ανάπτυξη και σύνθεση ορμονών. Ο σίδηρος βοηθά επίσης να διατηρηθεί το ανοσοποιητικό σύστημα υγιές.

Πολυκυστικές ωοθήκες

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) είναι ενδοκρινική διαταραχή σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, γεγονός που οδηγεί σε αναπαραγωγικές, ορμονικές και μεταβολικές ανωμαλίες.

Η ζάχαρη αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα;

Το ανοσοποιητικό σύστημα ανταποκρίνεται συνεχώς σε ενδογενή και εξωγενή ερεθίσματα είτε από τις τροφές που τρώμε , τον ύπνο και τις συνήθειες άσκησης, το άγχος, το σώμα πάντα αναζητά τρόπους διατήρησης της ομοιόστασης. Ογδόντα τρεις ερευνητικές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά βελτιώνει πραγματικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Αντίθετα, μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένα τρόφιμα και σάκχαρα μπορεί να καταστείλει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο απλό.

Γιατί το σώμα μας χρειάζεται καρνιτίνη

Η καρνιτίνη είναι ένα αμινοξύ που υπάρχει σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένης της ακετυλο-L-καρνιτίνης, της L-καρνιτίνης και της προπιονυλο-L-καρνιτίνης. Η κατανάλωση κρέατος είναι το κύριο μέσο για να προσλαμβάνουμε καρνιτίνη μέσω της διατροφής μας. Το σώμα μας αποθηκεύει την καρνιτίνη στους σκελετικούς και καρδιακούς μυϊκούς ιστούς.

Σε γενικές γραμμές, η ακετυλο-L-καρνιτίνη (επίσης αναφέρεται ως ALCAR) είναι η μορφή που θεωρείται ως η πιο ωφέλιμη για τον εγκέφαλο. Διασχίζει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και έχει βρεθεί στην έρευνα ότι μπορεί να ωφελήσει όσους πάσχουν από διάφορες νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Η L-καρνιτίνη είναι η μορφή που θεωρείται ότι είναι πιο ωφέλιμη για τους μύες. Σε έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι επιλύει τη μυϊκή αδυναμία και τον πόνο. Χρησιμοποιείται συχνά σε συμπληρώματα που προορίζονται για βελτιώσεις στην αθλητική απόδοση, βέλτιστη καύση λίπους και αποκατάσταση μυών.

 

Σχέση καρνιτίνης και Hashimoto

Η καρνιτίνη είναι ένα αμινοξύ που υπάρχει σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένης της ακετυλο-L-καρνιτίνης, της L-καρνιτίνης και της προπιονυλο-L-καρνιτίνης. Η κατανάλωση κρέατος είναι το κύριο μέσο για να προσλαμβάνουμε καρνιτίνη μέσω της διατροφής μας. Το σώμα μας αποθηκεύει την καρνιτίνη στους σκελετικούς και καρδιακούς μυϊκούς ιστούς.

Σε γενικές γραμμές, η ακετυλο-L-καρνιτίνη (επίσης αναφέρεται ως ALCAR) είναι η μορφή που θεωρείται ως η πιο ωφέλιμη για τον εγκέφαλο. Διασχίζει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και έχει βρεθεί στην έρευνα ότι μπορεί να ωφελήσει όσους πάσχουν από διάφορες νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Η L-καρνιτίνη είναι η μορφή που θεωρείται ότι είναι πιο ωφέλιμη για τους μύες. Σε έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι επιλύει τη μυϊκή αδυναμία και τον πόνο. Χρησιμοποιείται συχνά σε συμπληρώματα που προορίζονται για βελτιώσεις στην αθλητική απόδοση, βέλτιστη καύση λίπους και αποκατάσταση μυών.

Έρευνες διαπίστωσαν ότι τα συμπληρώματα καρνιτίνης υποστηρίζουν τη μείωση της κόπωσης σε υποθυρεοειδικούς ασθενείς, καθώς και βελτιώνουν τη μυϊκή αδυναμία τόσο για τους υποθυρεοειδικούς όσο και για τους υπερθυρεοειδικούς ασθενείς.

Τι θα πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από λιπώδες ήπαρ

Η μη αλκοολική λιπώδης διήθηση του ήπατος είναι ένα από τα συχνότερα νοσήματα του οργάνου. Είναι μια κατάσταση κατά την οποία περίσσεια λίπους αποθηκεύεται στο ήπαρ και μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση ή σε απόπτωση της λειτουργίας του οργάνου εάν δεν προληφθεί. Συναντάτε συχνότερα σε άτομα με παχυσαρκία ή πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2 και δεν σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ.

Σε ένα σώμα υγειές το ήπαρ αποβάλει τις τοξίνες και παράγει την χολή που καταλύει τα λιπαρά σε λιπαρά οξέα για να ξεκινήσει ο μεταβολισμός τους.

Η σημαντικότερη οδηγία που δίνεται για την καταπολέμηση του λιπώδους ήπατος είναι η απώλεια βάρους συνδυάστηκα με θερμιδικό έλλειμμα και άσκηση.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει τη τρυπτοφάνη (αμινοξύ) για το άγχος

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η τρυπτοφάνη ( αμινοξύ) για το άγχος είναι ότι μπορεί να χειριστεί τη χημεία του εγκεφάλου για να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από το άγχος ή την κατάθλιψη. Η πραγματική αιτία του άγχους, της κατάθλιψης και άλλων σχετικών ασθενειών δεν είναι γνωστή.

Εάν βάζετε δύο διαφορετικούς ανθρώπους σε μια αγχωτική κατάσταση, ο ένας μπορεί να αναπτύξει άγχος αλλά ο άλλος όχι. Μπορεί να έχετε άγχος μέσω ενός συνδυασμού μεταβλητών, όπως η γενετική προδιάθεση, οι χημικές και ορμονικές ανισορροπίες στο σώμα και οι περιβαλλοντικές συνθήκες.

Οι 7 πιο συχνές ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών στο Hashimoto

Γιατί έχουμε ελλείψεις θρεπτικών συστατικών;

Ενώ τα μακροθρεπτικά συστατικά υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες είναι τα τρία βασικά συστατικά της διατροφής μας, τα μικροθρεπτικά συστατικά είναι οι βιταμίνες και τα μέταλλα που είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία μας. Τα περισσότερα άτομα με Χασιμότο έχουν πολυάριθμες ελλείψεις σε μικροθρεπτικά συστατικά.

Yγιεινές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αργινίνη

Η αργινίνη είναι ένα ημι-απαραίτητο αμινοξύ επειδή είναι συνήθως απαραίτητο για την ανάπτυξη των παιδιών, αλλά δεν είναι απαραίτητο για υγιείς ενήλικες.

Το σώμα σας μπορεί επίσης να παράγει αργινίνη εκτός από τη λήψη της από πηγές τροφίμων, επομένως οι ελλείψεις είναι σπάνιες. Ωστόσο, ένα άτομο σε περιόδους στρες και ταχείας ανάπτυξης μπορεί να παρουσιάσει έλλειψη αργινίνης εάν η παραγωγή του σώματος δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του.

Πόσο διαρκούν τα συμπτώματα της δυσανεξίας στη λακτόζη;

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μια αδυναμία πέψης του σακχάρου στο γάλα, που ονομάζεται λακτόζη. Είναι ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει μέχρι68 τοις εκατό των ανθρώπων.

Κανονικά, το λεπτό έντερο σας παράγει ένα ένζυμο που ονομάζεται λακτάση για να διασπάσει τα μόρια της λακτόζης. Εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, το σώμα σας δεν παράγει αρκετό από αυτό το ένζυμο για να διασπάσει αποτελεσματικά το σάκχαρο του γάλακτος όταν καταναλώνετε γαλακτοκομικά.

Πώς να ξεχωρίσετε τη διαφορά μεταξύ IBS και δυσανεξίας στη λακτόζη

Τι είναι το IBS και η δυσανεξία στη λακτόζη;

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) είναι μια γαστρεντερική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μια ομάδα συμπτωμάτων που εμφανίζονται συνήθως μαζί. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • διάρροια
  • αέριο
  • κράμπες ή πόνο
  • δυσκοιλιότητα
  • φούσκωμα

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μια πεπτική διαταραχή που εμφανίζεται όταν δεν μπορείτε να αφομοιώσετε τη λακτόζη, ένα φυσικό σάκχαρο που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη δεν παράγουν αρκετό ένζυμο που ονομάζεται λακτάση, το οποίο είναι απαραίτητο για την πέψη της λακτόζης. Όταν καταναλώνετε γαλακτοκομικά, η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία συμπτωμάτων παρόμοια με εκείνα του IBS.

Τι είναι οι πολυφαινόλες; Οφέλη και Πηγές Τροφίμων

Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία φυτικών ενώσεων που προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία.

Η τακτική κατανάλωση πολυφαινολών ενισχύει την πέψη και την υγεία του εγκεφάλου, προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2, ακόμη και από ορισμένους καρκίνους.

Το κόκκινο κρασί, η μαύρη σοκολάτα, το τσάι και τα μούρα είναι μερικές από τις πιο γνωστές πηγές. Ωστόσο, πολλά άλλα τρόφιμα προσφέρουν επίσης σημαντικές ποσότητες αυτών των ενώσεων.

Τι είναι οι πολυφαινόλες;

Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία ενώσεων που βρίσκονται φυσικά σε φυτικές τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά, βότανα, μπαχαρικά, τσάι, μαύρη σοκολάτα και κρασί.

Μπορούν να λειτουργήσουν ως αντιοξειδωτικά, που σημαίνει ότι μπορούν να εξουδετερώσουν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που διαφορετικά θα βλάψουν τα κύτταρά σας και θα αυξήσουν τον κίνδυνο παθολογικών καταστάσεων Οι πολυφαινόλες πιστεύεται επίσης ότι μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία θεωρείται ότι είναι η βασική αιτία πολλών χρόνιων ασθενειών

9 Εντυπωσιακά οφέλη των παντζαριών

Εκτός από το να φέρνουν χρώμα στο πιάτο σας, τα παντζάρια είναι εξαιρετικά θρεπτικά και γεμάτα με απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις, πολλές από τις οποίες έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες.

Επιπλέον, είναι νόστιμα και εύκολα να τα προσθέσετε στη διατροφή σας σε πιάτα όπως ψητά παντζάρια  και σαλάτες, μεταξύ πολλών άλλων.