Οστεοπόρωση - Βιταμίνη D - Ασβέστιο - Πρωτεΐνη

Η διατροφή, ιδιαίτερα το ασβέστιο, παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Σε άτομα που έχουν υγιή οστά, η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου σε καθημερινή βάση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας των οστών. Για τους ηλικιωμένους, η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου μπορεί να επιβραδύνει την απώλεια οστικής μάζας και να μειώσει τον κίνδυνο κατάγματος. Η πρωτεΐνη είναι ένα άλλο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την οικοδόμηση και την επιδιόρθωση των ιστών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των οστών.

Για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή έχουν αλλεργία στο γάλα, επιλογές όπως σόγια, αμύγδαλο και ρύζι ενισχυμένο με ασβέστιο και η σαρδέλα είναι εξαιρετικές εναλλακτικές πλούσιες σε ασβέστιο.

Ασβέστιο και οστεοπόρωση

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την δημιουργία και τη διατήρηση των οστών. Εάν το σώμα σας αποβάλλει περισσότερο ασβέστιο από ό,τι εναποθέτει, η οστική σας πυκνότητα θα μειωθεί σταδιακά και μπορεί να κινδυνεύετε να αναπτύξετε οστεοπόρωση.

Ασβέστιο από τα τρόφιμα

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε το συνιστώμενο επίπεδο πρόσληψης ασβεστίου για την ηλικία σας είναι να ακολουθήσετε μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο. Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο στα τρόφιμα ποικίλλει σημαντικά, επομένως είναι σημαντικό να καταναλώνετε ποικιλία τροφίμων που να είναι «πλούσια σε ασβέστιο».

Τα δαμάσκηνα μπορεί να μειώσουν τους κινδύνους φλεγμονής, οστεοπόρωσης

Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που αποδυναμώνει τα οστά, καθιστώντας τα πιο επιρρεπή σε κατάγματα.

Οποιοσδήποτε μπορεί να εμφανίσει οστεοπόρωση. Ωστόσο, οι ηλικιωμένες γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην πάθηση λόγω της απώλειας οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση. Τα οιστρογόνα βοηθούν στην πρόληψη της οστικής απώλειας.

 Έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένες ενώσεις στα δαμάσκηνα μπορεί να αποτρέψουν αυτή τη φλεγμονώδη.