Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και Οστεοπόρωση6 φρούτα που είναι πλούσια σε ασβέστιο για να εξασφαλίσετε υγιή οστά και δόντια.

Τα ιχνοστοιχεία παίζουν καθοριστικό ρόλο στο σώμα μας. Ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα είναι το ασβέστιο. Είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη υγιών δοντιών, οστών, μυών και πολλών άλλων. Επιπλέον, είναι ένα από τα πιο άφθονα μέταλλα στο ανθρώπινο σώμα, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία. Η ελάχιστη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου είναι 1.000 χιλιοστόγραμμα την ημέρα για γυναίκες κάτω των 50 ετών και 1.200 χιλιοστόγραμμα για γυναίκες άνω των 50 ετών. Οι διατροφικές σας επιλογές σας βοηθούν να καταναλώσετε μια βέλτιστη ποσότητα ασβεστίου, την οποία χρειάζεστε για βασικές λειτουργίες. Ενώ μπορεί να γνωρίζετε τα συνήθη τρόφιμα που περιέχουν ασβέστιο, υπάρχουν και φρούτα που είναι πλούσια σε ασβέστιο.

  1. Τα βερίκοκα!

Από τα πολλά φρούτα που είναι πλούσια σε ασβέστιο, τα βερίκοκα βρίσκονται στη λίστα. Συμπεριλάβετε αρκετά βερίκοκα στη διατροφή σας προσθέτοντάς τα στις σαλάτες σας και στα δημητριακά σας το πρωί ή απλώς απολαύστε τα μόνα τους.

  1. Τα ακτινίδια!

Τα ακτινίδια μπορεί να είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αλλά έχουν και υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο που είναι ευεργετική για το σώμα. Ο καρπός αυτός λέγεται ότι έχει περίπου 60 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου. Μπορείτε αν θέλετε να το κάνετε κα σε μορφή χυμού για να επωφεληθείτε από τα θρεπιτκά συστατικά του.

  1. Τα πορτοκάλια!

Σε ποιον δεν αρέσουν τα πορτοκάλι. Τα καταναλώνουμε συχνά χωρίς να γνωρίζουμε πόσο ευεργετικά είναι. Τα πορτοκάλια είναι επίσης μια από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου μετά τη βιταμίνη C.

  1. Τα μούρα!

Τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα σμέουρα είναι μερικά φρούτα που αποτελούν καλές πηγές ασβεστίου. Πετάξτε τα στις σαλάτες ή φάτε τα φρέσκα. Είναι γνωστό ότι περιέχουν περισσότερα από 20 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου το καθένα.

  1. Ο ανανάς!

Ο ανανάς είναι ένα υπέροχο φρούτο. Ωστόσο, μπορεί να μην συνιστάται σε διαβητικούς. Αυτό το ζουμερό φρούτο λέγεται ότι είναι πλούσιο σε ασβέστιο μαζί με άλλες βιταμίνες και μέταλλα.

  1. Η παπάγια!

Η παπάγια περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου. Λέγεται ότι έχει περίπου 20 χιλιοστόγραμμα ανά 100 γραμμάρια. Είτε την καταναλώνεται ωμή είτε μαγειρεμένη, είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό φρούτο.

Τα πλούσια σε ασβέστιο φρούτα όχι μόνο σας υπόσχονται αύξηση του ασβεστίου αλλά και σας διασφαλίζουν μια υγιή ζωή. Τα περισσότερα από αυτά τα φρούτα είναι αρκετά γλυκά. Εάν είστε διαβητικός, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πρώτα.

Πίσω →