4 εκπληκτικά οφέλη από τα κυδώνια!

Διατροφική αξία του Κυδωνιού

Εκτός του ότι  είναι  εύκολα διαθέσιμο  και εύγευστο  φρούτο, το κυδώνι  επίσης έχει  σημαντική  συμβολή στην ανθρώπινη υγεία. Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, ψευδαργύρου, καλίου, χαλκού, σιδήρου και διαιτητικών ινών. Είναι επίσης πλούσιο σε ορισμένες οργανικές ενώσεις όπως η κατεχίνη, η επικατεχίνη, η λιμονένη και διάφορα άλλα φυτοθρεπτικά συστατικά.

Τρόποι για να διατηρήσετε τη διατροφή σας στις διακοπές

Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους το φαγητό σε εστιατόρια, ενώ ταξιδεύετε, είναι επικίνδυνο για τη διατροφή σας:

  • Τα εστιατόρια σερβίρουν συχνά μεγάλες μερίδες και τείνουμε να τρώμε περισσότερο όταν υπάρχουν περισσότερα τρόφιμα μπροστά μας.
  • Τα γεύματα του εστιατορίου είναι συχνά υψηλά σε θερμίδες, λίπος, κορεσμένα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο και χαμηλά σε φυτικές ίνες.
  • Στα εστιατόρια, συνήθως δεν έχετε ιδέα πόσες θερμίδες ή γραμμάρια κορεσμένου λίπους είναι στα πιάτα που παραγγέλνετε.

Τα 6 καλύτερα φρούτα και λαχανικά που σας συνιστώ ως διαιτολόγος για το φθινόπωρο.

Από το Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, η φθινοπωρινή συγκομιδή φέρνει μια ποικιλία από υγιεινά και νόστιμα τρόφιμα, από γλυκοπατάτες, μήλα μέχρι αχλάδια ιδανικά να τα προσθέσετε στην δίαιτα σας .

6 διατροφικά οφέλη από τα ρόδια

Οφέλη για την υγεία από τα ρόδια.

Τα ρόδια βοηθούν το σώμα μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Όπως έχουν ερευνήσει  οι διαιτολόγοι θεραπεύουν τα προβλήματα του στομάχου, βελτιώνουν τις στυτικές δυσλειτουργίες και πολλά άλλα. Ας διερευνήσουμε τα διατροφικά οφέλη με λεπτομέρεια.

10 Καλύτερα τρόφιμα που πρέπει να αγοράζετε

Η μαζική αγορά ορισμένων συστατικών θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα έχετε το ντουλάπι, το ψυγείο και τον καταψύκτη σας γεμάτο με υγιεινά υλικά. Η αγορά θρεπτικών πρώτων υλικών θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε νόστιμα, οικονομικά προσιτά, θρεπτικά συστατικά και σνακ που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε τους στόχους υγιεινής διατροφής σας.

Τρόφιμα που ελέγχουν τις ημικρανίες

 Σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ημικρανία, συμπεριλαμβανομένων των καιρικών αλλαγών, των ισχυρών οσμών, του άγχους, της απώλειας ύπνου, των διακυμάνσεων στα επίπεδα οιστρογόνων και των ορισμένων τροφίμων και ποτών. Το να αποφεύγετε τα τρόφιμα που τους προκαλούν μπορεί να μειώσει τον αριθμό και την ένταση των πονοκεφάλων που προκαλούνται. Παρακάτω αναφέρονται 5 από αυτά:

Τα θετικά και τα αρνητικά των κονσερβών

 Πολλοί αγοραστές παντοπωλείων επικεντρώνονται στην κατηγορία των νωπών προϊόντων αντί του κονσερβοποιημένου λαχανικού, θεωρώντας ότι κάνουν την καλύτερη επιλογή διατροφής. Αλλά κονσέρβες ή κατεψυγμένα προϊόντα μπορεί επίσης να είναι η κατάλληλη επιλογή. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς κονσερβοποιημένων λαχανικών σε σύγκριση με τα νωπά ή κατεψυγμένα προϊόντα.