Διατροφικές συμβουλές για την αντίσταση στην ινσουλίνη

Η αντίσταση στην ινσουλίνη αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2. Η διάγνωση της αντίστασης στην ινσουλίνη είναι επίσης ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι. Μπορεί να είστε σε θέση να αποτρέψετε τον διαβήτη με επιλογές υγιεινού τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένης της τακτικής άσκησης και μιας ισορροπημένης διατροφής.

Αντίσταση στην ινσουλίνη

 

Τι είναι η αντίσταση στην ινσουλίνη;

Η αντίσταση στην ινσουλίνη αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Θα μπορούσατε να είστε ανθεκτικοί στην ινσουλίνη για χρόνια χωρίς να το γνωρίζετε. Αυτή η κατάσταση συνήθως δεν προκαλεί κανένα αξιοσημείωτο σύμπτωμα, επομένως είναι σημαντικό να έχετε έναν γιατρό να ελέγχει τακτικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας.

Η αντίσταση στην ινσουλίνη αυξάνει τον κίνδυνο:

  • για την αύξηση των κιλών
  • για την αύξηση των τριγλυκεριδίων
  • για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης
  • για την ανάπτυξη μείζονος κατάθλιψης

Γκρελίνη: Πώς θα ρυθμίσετε την ορμόνη που αυξάνει το βάρος

Αν και η απώλεια βάρους μπορεί να είναι δύσκολη, η διατήρηση του βάρους σας μετά από μια δίαιτα είναι μερικές φορές ακόμη πιο δύσκολη.

Η ανάκτηση βάρους οφείλεται εν μέρει στην όρεξή σας και στις ορμόνες που ρυθμίζουν το βάρος, οι οποίες ενθαρρύνουν το σώμα σας να διατηρήσει και ακόμη και να ανακτήσει το λίπος.

Η γκρελίνη, η «ορμόνη της πείνας», διαδραματίζει βασικό ρόλο επειδή, εκτός από πολλές άλλες σημαντικές λειτουργίες της, μπορεί να δώσει σήμα στον εγκέφαλό σας ότι ήρθε η ώρα να φάτε.

 

Τα οφέλη του λιθίου για την υγεία

Τι είναι το λίθιο;

Το λίθιο ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους μεταλλικούς ηλεκτρολύτες νάτριο και κάλιο. Πολλοί ειδικοί θεωρούν το λίθιο απαραίτητο θρεπτικό συστατικό με προσωρινή συνιστώμενη ημερήσια δόση (RDA) 1 mg (χιλιοστόγραμμα) ημερησίως για έναν ενήλικα.

Βιοφλαβονοειδή

Τα βιοφλαβονοειδή, ή φλαβονοειδή, είναι μια μεγάλη κατηγορία ισχυρών φυτοχημικών. Όχι μόνο τα βιοφλαβονοειδή είναι εντυπωσιακά από μόνα τους, αλλά βοηθούν επίσης στη μεγιστοποίηση των οφελών της βιταμίνης C αναστέλλοντας τη διάσπασή της στον οργανισμό. Το σπουδαίο είναι ότι τα βιοφλαβονοειδή βρίσκονται συχνά σε πολλές από τις κορυφαίες τροφές με βιταμίνη C.

Πώς Θα Αυξήσετε Τα Επίπεδα Της Λεπτίνης

Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη που βοηθά στη διαχείριση της όρεξης. Παράγεται από τα λιποκύτταρα στο σώμα σας και τα εντεροκύτταρα στο λεπτό έντερο. Η λεπτίνη ελέγχει το μεταβολισμό, την πείνα και την ενεργειακή σας δαπάνη.

Επειδή η λεπτίνη παράγεται κυρίως από τα λιποκύτταρα, τα επίπεδά της συνδέονται άμεσα με την ποσότητα σωματικού λίπους που έχετε. Όταν το σώμα σας λειτουργεί σωστά, τα λιποκύτταρα θα παράγουν λεπτίνη, η οποία θα ενεργοποιήσει τον υποθάλαμο στον εγκέφαλο για να μειώσει την όρεξή σας. Ωστόσο, όταν παίρνετε βάρος, το σώμα σας γίνεται λιγότερο ευαίσθητο στα επίπεδα λεπτίνης και αναπτύσσετε αντίσταση στη λεπτίνη.

Τα επίπεδα λεπτίνης μπορούν να διατηρηθούν μέσω της σωστής διατροφής. Εάν βάζετε συνεχώς τον εαυτό σας σε έλλειμμα θερμίδων, για παράδειγμα όταν ακολουθείτε μια αυστηρή δίαιτα χαμηλών θερμίδων, θα μειώσετε τα επίπεδα λεπτίνης σας και θα επιβραδύνετε τον μεταβολικό σας ρυθμό. Αυτή η επιβράδυνση του μεταβολισμού σας είναι που δυσκολεύει την απώλεια σωματικού λίπους. Εάν τρώτε πάντα πάνω από τα επίπεδα συντήρησης, το σώμα σας μπορεί να γίνει ανθεκτικό στη λεπτίνη. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας δεν μπορεί να αναγνωρίσει πότε τα επίπεδα λίπους στο σώμα σας είναι πολύ υψηλά και οι υποδοχείς λεπτίνης απευαισθητοποιούνται. Η αντίσταση στη λεπτίνη θα οδηγήσει το σώμα σας να συγκρατήσει το σωματικό λίπος και θα σας εμποδίσει να χάσετε βάρος.

Πρεδνιζόνη και διατροφή

Η πρεδνιζόνη είναι ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως στη θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου του Crohn. Αυτό το φάρμακο έχει κάποιες πιθανές παρενέργειες που σχετίζονται με το φαγητό που τρώμε. Αυτές οι διατροφικές οδηγίες μπορεί να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση αυτών των πιθανών παρενεργειών.

Ποια είναι τα οφέλη της λυσίνης για την υγεία;

Η λυσίνη είναι ένα από τα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία είναι εκείνα που ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει και τα οποία οι άνθρωποι πρέπει να λάβουν από διατροφικές πηγές.

Πιθανά οφέλη για την υγεία της λυσίνης και των συμπληρωμάτων λυσίνης περιλαμβάνουν τη βελτίωση του έρπητα , τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την πρόληψη των συμπτωμάτων της ανεπάρκειας λυσίνης.

Ινομυαλγία: Τι να τρώτε, τι να αποφεύγετε.

Τα τρόφιμα που τρώτε μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο πώς αισθάνεστε, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν προσπαθείτε να διαχειριστείτε διαφορετικές καταστάσεις υγείας.

Συμβουλές για την επιλογή τροφών για ινομυαλγία

Οι επιδράσεις των διατροφικών διεγερτοτοξινών, χημικών ουσιών που «διεγείρουν» τους νευρώνες στον εγκέφαλο μπορεί να είναι τοξικές εάν καταναλωθούν σε υπερβολική ποσότητα. Οι πιο κοινές μορφές διαιτητικών διεγερτοτοξινών σε μια διατροφή είναι τα πρόσθετα τροφίμων που χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν ή να γλυκάνουν τη γεύση των τροφίμων. Κάποιες έρευνες έδειξαν ότι η εξάλειψη των διεγερτοτοξικών προσθέτων τροφίμων από τη διατροφή ορισμένων ατόμων με ινομυαλγία μείωσε τα συμπτώματά τους.

Η πηκτίνη βοηθά στη θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης και του διαβήτη

Τι είναι η πηκτίνη;

Η πηκτίνη είναι ένας υδατάνθρακας, μια διαλυτή ίνα που εξάγεται από φρούτα, λαχανικά και σπόρους. Είναι ο υδατοδιαλυτός υδατάνθρακας που είναι διαθέσιμος στους μεσοκυττάριους ιστούς και στα κυτταρικά τοιχώματα ορισμένων φυτών. Η κύρια χρήση της είναι ως πηκτικός παράγοντας και σταθεροποιητής στα τρόφιμα.

Τα μήλα, τα δαμάσκηνα, τα πορτοκάλια, άλλα εσπεριδοειδή και τα αχλάδια περιέχουν φυσικά μεγάλες ποσότητες πηκτίνης, ενώ τα μαλακά φρούτα όπως τα κεράσια και οι φράουλες περιέχουν μικρές ποσότητες. Εμπορικά, παράγεται λευκή έως ανοιχτό καφέ σκόνη που εξάγεται από τα εσπεριδοειδή. Χρησιμοποιείται ως πηκτωματοποιητής σε τρόφιμα, ιδιαίτερα σε μαρμελάδες και ζελέ. Προστίθεται επίσης σε γλυκά, φάρμακα και αναψυκτικά

Επειδή η πηκτίνη είναι μια υψηλή πηγή φυτικών ινών, χρησιμοποιείται συνήθως σε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας και των πεπτικών προβλημάτων. Είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει φυσικά τη χοληστερόλη , καταπολεμά τον διαβήτη και υποστηρίζει την απώλεια βάρους.

Τι είναι η υποκαλιαιμία;

Εάν έχετε υποκαλιαιμία, αυτό σημαίνει ότι έχετε χαμηλά επίπεδα καλίου στο αίμα σας. Το κάλιο είναι ένα μέταλλο που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργεί κανονικά. Βοηθά τους μύες να κινηθούν, τα κύτταρα να πάρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται και τα νεύρα να στείλουν τα απαραίτητα σήματα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα κύτταρα της καρδιάς σας και βοηθά επίσης στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων αρτηριακής πίεσης.

Οφέλη για την υγεία από την ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2)

Η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που παίζει βασικό ρόλο σε πολλές σημαντικές λειτουργίες του σώματος. Μεταξύ άλλων, βοηθά στο μεταβολισμό της γλυκόζης τη μορφή ζάχαρης που χρησιμοποιεί το σώμα για ενέργεια και υποστηρίζει την παραγωγή υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η ριβοφλαβίνη χρησιμεύει επίσης ως αντιοξειδωτικό, εμποδίζοντας τις ελεύθερες ρίζες να βλάψουν τα κύτταρα.

Πλεονεκτήματα από την κατανάλωση μούρων

Τα μούρα σας κρατούν σε νοητική εγρήγορση, χάρη στις ανθοκυανιδίνες

Αυτές οι ενώσεις, που βρίσκονται σχεδόν αποκλειστικά στα μούρα, είναι γνωστό ότι διασχίζουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και εντοπίζονται στα κέντρα του εγκέφαλου.

 

Χρειάζεται πραγματικά να εγκαταλείψετε τα σταυρανθή λαχανικά όταν έχετε υποθυρεοειδισμό;

Εάν έχετε υποθυρεοειδισμό (υπολειτουργικός θυρεοειδής), μπορεί να σας έχουν πει να αποφεύγετε τα σταυρανθή λαχανικά όπως το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Αυτά τα λαχανικά έχει αποδειχθεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, ότι παρεμβαίνουν στον τρόπο με τον οποίο ο θυρεοειδής αδένας σας χρησιμοποιεί το ιώδιο. Η αποτελεσματική χρήση ιωδίου είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς.

Τα 9 οφέλη του πρωινού

Το πρωινό είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας. Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν γενικά πιο υγιεινή διατροφή, καταναλώνοντας περισσότερα φρούτα, λαχανικά, γάλα και δημητριακά ολικής αλέσεως από όσους δεν τρώνε πρωινό.

Το πρωινό έχει μια ξεχωριστή επίδραση πάνω σας από οποιοδήποτε άλλο γεύμα, επειδή ο χρόνος μεταξύ της νύχτας και του γεύματος του επόμενου πρωινού είναι ο μεγαλύτερος χρόνος που περνάει το σώμα σας χωρίς τροφή. Το να τρώτε μέσα σε δύο ώρες μετά το ξύπνημα μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο μεταβολίζετε τη γλυκόζη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το πρωινό είναι ένα ζωτικής σημασίας γεύμα εάν θέλετε να διατηρήσετε τον ενεργό τρόπο ζωής σας, φροντίζοντας όμως να λαμβάνετε τις πρωινές σας θερμίδες από ένα καλά ισορροπημένο γεύμα. Το να αφιερώσετε χρόνο για να φάτε κάτι θρεπτικό στην αρχή της ημέρας σας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική σας ευεξία και υγεία.

Η κατανάλωση ενός υγιεινού πρωινού είναι ευεργετική για τη μακροπρόθεσμη υγεία σας, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της παχυσαρκίας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη.

Η βιταμίνη C και ο ρόλος της

Η βιταμίνη C είναι ένα από τα πιο ασφαλή και αποτελεσματικά θρεπτικά συστατικά. Αν και μπορεί να μην είναι η θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, τα οφέλη της βιταμίνης C μπορεί να περιλαμβάνουν προστασία από ανεπάρκειες του ανοσοποιητικού συστήματος, καρδιαγγειακές παθήσεις, οφθαλμικές παθήσεις, ακόμη και ρυτίδες του δέρματος. Το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης (ή η μέγιστη ποσότητα που μπορείτε να λάβετε σε μια ημέρα που πιθανότατα δεν θα προκαλέσει βλάβη) είναι 2000 mg την ημέρα για ενήλικες.

Το φαγητό είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά. Μαζί με τη βιταμίνη C, θα λάβετε μια σειρά από άλλες βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και φυτικές ίνες εάν τρώτε φρούτα, λαχανικά ή άλλα προϊόντα.

Ενώ ένα φλιτζάνι φυσικός χυμός πορτοκαλιού ή μισό φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά θα ήταν αρκετό για να καλύψει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C.

Τι είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας;

Όταν ακούτε «υδατάνθρακες», μπορεί να σκεφτείτε το λευκό ψωμί, το ρύζι και τα ζυμαρικά και να σκεφτείτε ότι αυτά είναι τροφές που πρέπει να περιορίσετε ή να αποφύγετε. Έχετε ακούσει όμως για τους σύνθετους υδατάνθρακες και πώς μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας υγιεινής διατροφής;

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μαγνήσιο για τον ύπνο;

Πώς το μαγνήσιο επηρεάζει τον ύπνο

Το μαγνήσιο περιλαμβάνεται σε μια ποικιλία από συμπληρώματα διατροφής και φυσικά βοηθήματα ύπνου. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι το μαγνήσιο μπορεί να χαλαρώσει το κεντρικό νευρικό σύστημα και να προκαλέσει χημικές αντιδράσεις στο σώμα που αυξάνουν την υπνηλία.