4 εκπληκτικά οφέλη από τα κυδώνια!

Διατροφική αξία του Κυδωνιού

Εκτός του ότι  είναι  εύκολα διαθέσιμο  και εύγευστο  φρούτο, το κυδώνι  επίσης έχει  σημαντική  συμβολή στην ανθρώπινη υγεία. Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, ψευδαργύρου, καλίου, χαλκού, σιδήρου και διαιτητικών ινών. Είναι επίσης πλούσιο σε ορισμένες οργανικές ενώσεις όπως η κατεχίνη, η επικατεχίνη, η λιμονένη και διάφορα άλλα φυτοθρεπτικά συστατικά.

Τρόποι για να διατηρήσετε τη διατροφή σας στις διακοπές

Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους το φαγητό σε εστιατόρια, ενώ ταξιδεύετε, είναι επικίνδυνο για τη διατροφή σας:

  • Τα εστιατόρια σερβίρουν συχνά μεγάλες μερίδες και τείνουμε να τρώμε περισσότερο όταν υπάρχουν περισσότερα τρόφιμα μπροστά μας.
  • Τα γεύματα του εστιατορίου είναι συχνά υψηλά σε θερμίδες, λίπος, κορεσμένα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο και χαμηλά σε φυτικές ίνες.
  • Στα εστιατόρια, συνήθως δεν έχετε ιδέα πόσες θερμίδες ή γραμμάρια κορεσμένου λίπους είναι στα πιάτα που παραγγέλνετε.
διατροφη και ελκώδη κολιτιδα

6 τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε όταν έχετε ελκώδη κολίτιδα

Η ελκώδης κολίτιδα είναι μια συχνή φλεγμονώδης νόσος του εντέρου που χαρακτηρίζεται από περιόδους κρίσης και ύφεσης των συμπτωμάτων. Οι αλλαγές στη διατροφή είναι το πρώτο βήμα που προτείνουν οι ειδικοί για τη διαχείριση της νόσου.

Τα 6 καλύτερα φρούτα και λαχανικά που σας συνιστώ ως διαιτολόγος για το φθινόπωρο.

Από το Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, η φθινοπωρινή συγκομιδή φέρνει μια ποικιλία από υγιεινά και νόστιμα τρόφιμα, από γλυκοπατάτες, μήλα μέχρι αχλάδια ιδανικά να τα προσθέσετε στην δίαιτα σας .

6 διατροφικά οφέλη από τα ρόδια

Οφέλη για την υγεία από τα ρόδια.

Τα ρόδια βοηθούν το σώμα μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Όπως έχουν ερευνήσει  οι διαιτολόγοι θεραπεύουν τα προβλήματα του στομάχου, βελτιώνουν τις στυτικές δυσλειτουργίες και πολλά άλλα. Ας διερευνήσουμε τα διατροφικά οφέλη με λεπτομέρεια.

Υγιεινή διατροφή κατά την εμμηνόπαυση

Mια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και η απώλεια περιττού βάρους μπορεί να βοηθήσει στην εξασθένηση ορισμένων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, όπως η κούραση και οι εξάψεις, καθώς και να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακών και οστικών προβλημάτων.

9 τρόφιμα που μπορούν να σας δώσουν περισσότερη ενέργεια

Η έλλειψη ενέργειας μπορεί να επηρεάσει τις καθημερινές σας δραστηριότητες και να σας κάνει λιγότερο παραγωγικούς.

Αυτό εξαρτάται από το είδος και τη ποσότητα τροφής που καταναλώνετε διότι,  παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενέργεια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.