Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΚατάλληλη Δίαιτα για τις Αναπαραγωγικές Λειτουργίες

Τρόφιμα που βοηθάνε να απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα (HPV)

Τα κονδυλώματα είναι αποτέλεσμα ενός ιού και όπως και οι άλλοι ιοί, τα συμπτώματα μπορεί να βελτιωθούν με την κατανάλωση υγιεινής διατροφής. Τα στελέχη του ανθρώπινου θηλωματοϊού προκαλούν κονδυλώματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Κοινά σημεία που εμφανίζονται τα κονδυλώματα είναι συνήθως στα χέρια, αν και μπορούν να είναι οπουδήποτε. Οι πελματιαίοι μυρμηγκοί βρίσκονται στα πέλματα των ποδιών. Επίπεδα κονδυλώματα είναι γενικά στο πρόσωπο ή τα πόδια. Ο τελευταίος τύπος, κονδυλωμάτων, των γεννητικών οργάνων, εμφανίζονται γύρω από την περιοχή του καβάλου, μέσα στο πρωκτό ή μέσα στον κόλπο.

 

Διατροφή για τον ιο των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV)

Ο ιός HPV είναι μια παγκόσμια πανδημία σήμερα. Ο ιος για να χτυπήσει χρειάζεται χαμηλό ανοσοποιητικό και αυτή η μόλυνση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το 70% όλων των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες και το 63% του πέους, το 91% του πρωκτού και το 72% των καρκίνων του στοματοφάρυγγα στους άνδρες. Επομένως, με αυτά τα εκπληκτικά γεγονότα, πρέπει να αντιμετωπίζετε τον HPV χωρίς καθυστέρηση για να αποφύγετε να βλάπτετε τον εαυτό σας ή τον αγαπημένο σας.

endomitríosi kai DIATROFI

Διατροφή και ενδομητρίωση

Η ενδομητρίωση είναι μια κατάσταση όπου ο ιστός που συνήθως βρίσκεται στο εσωτερικό της μήτρας σας αναπτύσσεται έξω από αυτό. Ο ιστός που ευθυγραμμίζει τη μήτρα ονομάζεται ενδομήτριο. Από εκεί προέρχεται το όνομα της κατάστασης.

Η ενδομητρίωση είναι συχνά μια οδυνηρή διαταραχή που λαμβάνει χώρα κυρίως στην περιοχή της πυέλου. Είναι σπάνιο για αυτόν τον ιστό να εξαπλωθεί περισσότερο από τις σάλπιγγες, τις ωοθήκες και τους ιστούς που ευθυγραμμίζουν την περιοχή της λεκάνης.

Διατροφή κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια διαδικασία με την οποία το ωάριο και το σπερματοζωάριο υπογόνιμων ζευγαριών συνδυάζονται σε ένα εργαστήριο. Το ποσοστό επιτυχίας είναι περίπου 30 έως 35% για τις γυναίκες κάτω των 35 ετών και πέφτει στο 6 έως 10% για τις γυναίκες άνω των 40. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένες διατροφικές επιλογές μπορεί να ωφελήσουν τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Εξωσωματική γονιμοποίηση και διατροφή

Αν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος στο προσεχές διάστημα κάντε μία υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά (φυσικές πηγές βιταμινών),βάλτε στο πρόγραμμα προϊόντα ολικής άλεσης, αυξήστε την κατανάλωση ψαριών. Από την άλλη περιορίστε το κόκκινο κρέας και τα ζωικά λίπη εν γένει, αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και γλυκά, ελαττώστε τον καφέ και το αλκοόλ και κόψτε το κάπνισμα.