diatrofi kai karkinos

Αρχικά, θα ήθελα να σας δώσω ένα απόσπασμα από ένα πολύ σημαντικό βιβλίο, σχετικά με την ιστορία του καρκίνου. Και αυτό το βιβλίο ονομάζεται, Ο αυτοκράτορας όλων των ασθενειών. Είναι γραμμένο από τον Siddhartha Mukherjee και δημοσιεύθηκε το 2010. Και το απόσπασμα είναι αυτό, "ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που προκαλείται από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη ενός μόνο κυττάρου. Αυτή η ανάπτυξη εξαπολύεται από μεταλλάξεις - αλλαγές στο DNA που επηρεάζουν ειδικά τα γονίδια που υποκινούν απεριόριστα κύτταρα σε ανάπτυξη.

Σε ένα φυσιολογικό κύτταρο, ισχυρά γενετικά κυκλώματα ρυθμίζουν τη διαίρεση των κυττάρων και τον κυτταρικό θάνατο. Αλλά σε ένα καρκινικό κύτταρο, αυτά τα κυκλώματα έχουν σπάσει, απελευθερώνοντας ένα κύτταρο που δεν μπορεί να σταματήσει να αναπτύσσεται. Ότι αυτός ο φαινομενικά απλός μηχανισμός - ανάπτυξη κυττάρων χωρίς εμπόδια - μπορεί να βρίσκεται στην καρδιά αυτής της αλλόκοτης και πολύπλευρης ασθένειας είναι μια απόδειξη για την απαράδεκτη δύναμη της κυτταρικής ανάπτυξης ". Αυτό το απόσπασμα σας δίνει μια αίσθηση του πόσο σημαντική είναι η κυτταρική διαίρεση στην ανάπτυξη όγκων.

Κάτοχος εξειδίκευσης από το πανεπιστήμιο  Johns Hopkins University με θέμα :

  • Εξειδίκευση στη « Βιολογία του Καρκίνου » (Introduction to the Biology of Cancer by Johns Hopkins University) (Ακαδ. Έτος 2020),
  • Εξειδίκευση στη « Αντίληψη της μετάστασης του Καρκίνου » (Understanding Cancer Metastasis  by Johns Hopkins University) (Ακαδ. Έτος 2020).

Τα προβιοτικά στον καρκίνο

Τα τελευταία χρόνια, η κατανάλωση προβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή για την προαγωγή της υγείας έχει αυξηθεί ραγδαία παγκοσμίως και έχει γίνει μια ανεξάρτητη βιομηχανία. Στην ιατρική, διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και της υγείας του εντέρου. Είναι συνήθως ασφαλή, αλλά σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσουν ανησυχητικές ανεπιθύμητες ενέργειες. Αν και η χρήση προβιοτικών έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη στο κοινό, τα αποτελέσματα πολλών κλινικών δοκιμών προβιοτικών είναι αντιφατικά. Ιδιαίτερα σε ασθενείς με καρκίνο, η σκοπιμότητα της διαχείρισης προβιοτικών που παρέχει οφέλη στοχεύοντας τον καρκίνο και μειώνοντας τις αντικαρκινικές παρενέργειες απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση.

Διευρυμένος προστάτης και κινήσεις του εντέρου: Ποια είναι η σχέση;

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (BPH) ή η διόγκωση του προστάτη, επηρεάζει τους άνδρες σε όλο τον κόσμο και έχει σημαντική επίδραση στην ποιότητα της ζωής τους.

Τι είναι ο διευρυμένος προστάτης;

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη ορίζεται ως η μη καρκινική ανάπτυξη του προστατικού ιστού. Η πάθηση προκαλεί ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος στους άνδρες .

Τα πιο κοινά συμπτώματα της καλοήθης υπερπλασίας του προστάτη περιλαμβάνουν συχνοουρία , δυσκολία έναρξης ούρησης, επείγουσα ούρηση , νυκτοουρία (συχνουρία τη νύχτα), αδύναμη ροή ούρων , ακράτεια ούρων , αδυναμία πλήρους εκκένωσης της ουροδόχου κύστης.

 

Πολλαπλό Μυέλωμα και διατροφή

Πώς μπορώ να κάνω τις καλύτερες διατροφικές επιλογές κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου

Η κατανάλωση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία του καρκίνου μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα, να διατηρήσετε τη δύναμή σας και να επιταχύνετε την ανάρρωσή σας.

 

 

Δέκα (εύκολα στην εύρεση) τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου

  • Προσθέστε σκόρδο στην διατροφή σας

Έρευνες δείχνουν ότι το σκόρδο είναι μια τροφή που καταπολεμά τον καρκίνο. Αρκετές μεγάλες μελέτες έχουν βρει ότι όσοι τρώνε περισσότερο σκόρδο είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν διάφορα είδη καρκίνου, ειδικά σε πεπτικά όργανα όπως ο οισοφάγος και το στομάχι. Τα συστατικά των πικάντικων βολβών μπορεί να εμποδίσουν τις καρκινογόνες ουσίες στο σώμα σας να λειτουργήσουν ή μπορεί να εμποδίσουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν πόση ποσότητα πρέπει να τρώτε για την πρόληψη του καρκίνου, αλλά μία σκελίδα την ημέρα μπορεί να είναι χρήσιμη.

Μπορεί το αλκοόλ να επηρεάσει τα συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη;

Ο καρκίνος του προστάτη είναι απίθανο να προκαλέσει συμπτώματα μέχρι μεταγενέστερο στάδιο. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γιατροί για να εντοπίσουν τα αρχικά σημάδια της νόσου σε άτομα με παράγοντες κινδύνου.

Προστατίτιδα και διατροφή

Η προστατίτιδα είναι ο γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη φλεγμονή του προστάτη.Είναι η πιο συχνή ουρολογική πάθηση σε άντρες κάτω των 50 ετών και η τρίτη πιο συχνή μετά την ηλικία των 50. Σήμερα ξέρουμε ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη προστατίτιδας:

  • Η οξεία βακτηριακή προστατίτιδα
  • Η χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα
  • Η χρόνια προστατίτιδα μη βακτηριακή
  • Η ασυμπτωματική φλεγμονώδης προστατίτιδα
Parágontes gia tin emfánisi Karkínou

Παράγοντες για την εμφάνιση Καρκίνου

Η άμεση αιτία του καρκίνου είναι μεταβολές (ή μεταλλάξεις) στο DNA στα κύτταρα σας. Οι γενετικές μεταλλάξεις μπορούν να κληρονομηθούν. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν μετά τη γέννησή τους ως αποτέλεσμα περιβαλλοντικών παραγόντων.

Diatrofi gia éna ygies entero (1)

Ισορροπημένη Διατροφη για ένα υγιές έντερο

Το παχύ έντερο είναι ένα κρίσιμο τμήμα του πεπτικού συστήματος και πολλές διαφορετικές καταστάσεις μπορoύν να το κάνουν να λειτουργήσει ακατάλληλα. Ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν φλεγμονώδεις ασθένειες του εντέρου όπως η ελκώδης κολίτιδα και η νόσο του Crohn. το σύνδρομο ευερεθίστου εντέρου; και  ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Τι πρέπει να φάω αν έχω καρκίνο του στομάχου;

Η θεραπεία του καρκίνου του στομάχου, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση κάποιου ή του συνόλου του στομάχου, συχνά επηρεάζει τις ορέξεις των ασθενών και τον τρόπο με τον οποίο αφομοιώνονται τα τρόφιμα.

Σχέδιο διατροφής πριν και μετά τη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το παχύ έντερο είναι βασικός παράγοντας στο πεπτικό σας σύστημα, το οποίο επεξεργάζεται και παρέχει θρεπτικά συστατικά σε όλο το σώμα σας για να σας κρατήσει ισχυρούς και υγιείς. Έτσι, τρώγοντας καλά και διατηρώντας μια θρεπτική διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους που μπορείτε να προετοιμαστείτε και να ανακάμψετε από τις θεραπείες για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.