Ιουλία Χαριστού - Διαιτολόγος διατροφολόγος

 

H Διαιτολόγος -Διατροφολόγος Χαριστού Ιουλία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη.

Η Χαριστού Ιουλία είναι Διαιτολόγος -Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος  Διατροφής-Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1997. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στην Κλινική Διατροφή (2016 - 2018). 

Κατά την εκπόνηση της πτυχιακής της μελέτης ασχολήθηκε με το θέμα «Διατροφή – Φάρμακα, Εγκυμοσύνη και Θηλασμός»  στην επίδραση τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της η Χαριστού Ιουλία κέρδισε πολύτιμη εργασιακή εμπειρία κάνοντας την πρακτική της εξάσκηση (6 μήνες)  στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Βλέποντας στην πράξη τη συμβολή της διατροφής στους ασθενείς, ανέπτυξε παράλληλα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της επιστήμης. Ήταν υπεύθυνη τόσο για την επεξεργασία και την εφαρμογή διαιτολογικών προγραμμάτων στους νοσηλευόμενους, όσο και για τον έλεγχο της αποδεκτικότητας της εκάστοτε εξατομικευμένης σύμφωνα με τη πάθηση διατροφής τους.

Από το 1997 έως το 2002, εργάστηκε εκτενώς ως Υπεύθυνη Διαιτολόγος  σε 3 διαφορετικά ινστιτούτα της Θεσσαλονίκης, με θέμα την ανθρώπινη διατροφή, την τροφική συμβατότητα, την παχυσαρκία και την ιατρική προσέγγιση της διαιτολογίας. Η πολύπλευρη εργασιακή της εμπειρία την οδήγησε στο να βοηθήσει με επιτυχία σημαντικό αριθμό ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις, παχυσαρκία, διατροφικές διαταραχές και διάφορα προβλήματα υγείας, που απαιτούν ιδιαίτερο διαιτητικό χειρισμό.

Από το 2002 λειτουργεί το δικό της ανεξάρτητο Κέντρο Διαιτολογίας και Κλινικής Διατροφής στην περιοχή του Κέντρου της Θεσσαλονίκης στην οδό Ίωνος Δραγούμη 24.

Το 2018 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» στο τμήμα Κλινικής Διαιτολογίας.

Σαν Διαιτολογικό Κέντρο στην Θεσσαλονίκη, λειτουργεί νόμιμα, με πρώτη άδεια λειτουργίας αρ. πρωτ : 24/8598 και με δεύτερη άδεια λειτουργίας αρ. πρωτ : 24,13436 στα νέα ιδιόκτητα γραφεία μας στην ίδια οδό : Ίωνος Δραγούμη 24 .

Βρίσκετε στην πρώτη γραμμή της επιστήμης, συμμετέχοντας και παρακολουθώντας συστηματικά τις εξελίξεις της διαιτολογίας, μέσω των τακτικών Συνεδρίων και Ημερίδων που πραγματοποιούνται.

Κατόπιν αιτημάτων του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει την εκπαίδευση πολλών τελειόφοιτων φοιτητών τους στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης από το 2003 έως σήμερα.

Η αναζήτηση καινούργιων μεθόδων και γνώσεων πάνω στο θέμα της διατροφής οδηγεί την Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Χαριστού Ιουλία το 2003 στο Essen  της Γερμανίας. Κατόπιν δική της επιμονής γίνεται δεκτή στην κλινική της ολιστικής διατροφής του Dr. PeterMolleney. Οι συνεργάτες στην Ελλάδα διαχειρίζονται τις υποθέσεις του Διαιτολογικού Κέντρου που άνοιξε την προηγουμένη χρονιά. Η γνώση και η εξειδίκευση στην ολιστική Διατροφή και στις Δυσανεξίες τροφών, την καθιστούν σαν έναν από τους πρώτους  Διαιτολόγους – Διατροφολόγους που είχαν αυτό το αντικείμενο ως γνώση. Συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων  (καρδιοπαθείς, άτομα με προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, άνθρωποι με προβλήματα στην γονιμότητα, παιδιά με παχυσαρκία) έχουν ενταχθεί στο πελατολόγιο της Κας Χαριστού Ιουλίας και έχουν ευνοηθεί με τα αποτελέσματα και την καλύτερη διατροφηκη στήριξη που τους παρέχεται.

Το πελατολόγιο της καλύπτει όλη τη γκάμα ασθενειών και παθήσεων, που συσχετίζονται με τη διατροφή, την παιδική διατροφή, καθώς και τις ομάδες (π.χ. εγκύους, αθλητές) που έχουν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στην «Κλινική Διατροφή»  του τμήματος ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ της ΣΧΟΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, του ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ακαδ. Έτος 2016-2018). 

Κάτοχος δυο τίτλων εξειδίκευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών :

 • στην «Κλινική Διατροφή» (Master Practitioner Programmein Clinical Nutrition(Ακαδ. Έτος 2011-2012) και
 • στην «Ψυχολογίας της εκπαίδευσης»   (Ακαδ. Έτος 2011-2012). 

Απόκτηση δύο πιστοποίησεων από το Πανεπιστήμιο του Stanfort με θέματα :

 • «Εισαγωγή στη Διατροφή και την Υγεία»  (Introduction to Food and Health by Stanford University) (Ακαδ. Έτος 2017),
 • «Παιδική Διατροφή και Μαγειρική»  ( Child Nutrition and Cooking by Stanford University ) (Ακαδ. Έτος 2017). 

Απόκτηση μιας πιστοποίησης από το Πανεπιστήμιο του Sydney με θέμα :

 • « Μείωση του φορτίου της παχυσαρκίας, του διαβήτη και των καρδιαγγειακών παθήσεων»  (Easing the burden of obesity, diabetes and cardiovascular disease by The University of Sydney)  (Ακαδ. Έτος 2017).

Κάτοχος εξειδίκευσης από το πανεπιστήμιο  Johns Hopkins University με θέμα :

 • Εξειδίκευση στη « Βιολογία του Καρκίνου » (Introduction to the Biology of Cancer by Johns Hopkins University) (Ακαδ. Έτος 2020),
 • Εξειδίκευση στη « Αντίληψη της μετάστασης του Καρκίνου » (Understanding Cancer Metastasis  by Johns Hopkins University) (Ακαδ. Έτος 2020).

Συνεργασίες - Τηλεόραση 

Απο το Σεπτέμβριο του 2013 εώς τον Αύγουστο του 2014 ήταν συνεργάτης της τηλεοπτικής εκπομπής «SWEET LIFE» πάνω σε θέματα διατροφής και υγείας. Μέσα από την εκπομπή πρότεινε λύσεις και τους καλύτερους τρόπους στο τηλεοπτικό κοινό ώστε να ξεπεράσουν τα προβλήματα διατροφής και υγείας που προβληματίζουν τον περισσότερο κόσμο. 

Απο το Σεπτέμβριο του 2014 εώς και την τρέχουσα περίοδο είναι συνεργάτης της καλύτερης τηλεοπτικής εκπομπής «Viva 2014 / 2015» «Viva 2015 / 2016» και «Viva 2016 / 2017»πάνω σε θέματα διατροφής και παρουσιάζει συνταγές που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε. Μέσα από την εκπομπή προτείνει λύσεις με εύκολες και υγιεινές επιλογές στο τηλεοπτικό κοινό ! 

Από τον Ιανουάριο του 2019 ξεκίνησε συνεργασία με τη Γνωστή Ακαδημία Ποδοσφαίρου Νεάπολης Γ. Κούδας, με στόχο : τη μέγιστη αθλητική απόδοση, τη αθλητική δίαιτα και διατροφή, τη σωστή αθλητική διατροφή πριν και μετά την  προπόνηση και ενδυνάμωση των αθλητών !  

Από τον Απρίλιο του 2019 ξεκίνησε συνεργασία με το παλαιστικό τμήμα του Αρχέλαου Κατερίνης.

Ομιλίες - Διαλέξεις - Ημερίδες

Έχει κάνει αρκετές ομιλίες με στόχο την προώθηση και εκπαίδευση του σύγχρονου τρόπου διατροφής, με εξέχουσες :

 • Την ομιλία στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης στην ημερίδα που  διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας με θέμα «Η Διατροφή της εργαζόμενης γυναίκας», το Μάιο του 2003,

 • Την ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο των Μετεώρων στην εκδήλωση που διοργάνωσε η διοίκηση του  Α.Π.Σ. Εθνικού Μετεώρων με θέμα την «Παιδική Διατροφή και Άσκηση», τον Οκτώβριο του 2014,

 • Την ομιλία στην Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος» με θέμα την «Η ποντιακή διατροφή χαρίζει μακροζωία» το Δεκέμβριο του 2014,
 • Tην ομιλία στο Δημοτικό Σχολείο ΔΕΛΑΣΛ της Θεσσαλονίκης με θέμα την «Παιδική Διατροφή» τον Μάρτιο του 2015,
 • Την ομιλία στην ημερίδα της AegeoSpas στο ξενοδοχείο Electra Palace Thessaloniki με θέμα  «Υγιεινή Διατροφή και το Αποτέλεσμα για Λαμπερή Επιδερμίδα και Πρόσωπο», το Φεβρουάριο του 2016,
 • Kαθώς και την ομιλία στο Δημοτικό Σχολείο ΔΕΛΑΣΛ της Θεσσαλονίκης με θέμα την «Παιδική Διατροφή» τον Οκτώβριο  του 2017,
 • Την ομιλία στο Γυμνάσιο ΔΕΛΑΣΛ της Θεσσαλονίκης με θέμα την «Μεσογειακή Διατροφή και έφηβοι» τον Δεκεμβριο του 2018,

 • Την ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η διοίκηση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Νεάπολης Γ.Κούδας με θέμα την «Παιδική Διατροφή και Άσκηση», τον Φεβρουάριο του 2019.

 

.

 

 

Οι συνεργάτες μας

Η ομάδα μας

Οι εγκαταστάσεις μας

Είσοδος γραφείου Γραφείο Γραφείο
Γραφείο Γραφείο