Διατροφή και αντίσταση στην ινσουλίνη

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιστρέψετε την αντίσταση στην ινσουλίνη είναι να αλλάξετε τη διατροφή σας.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τρόφιμα και συνήθειες που συμβάλλουν θετικά ή και αρνητικά στην αντίσταση της ινσουλίνης.

Ουρική αρθρίτιδα και διατροφή

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια οδυνηρή μορφή αρθρίτιδας που εμφανίζεται όταν υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα προκαλούν σχηματισμό και συσσώρευση κρυστάλλων μέσα και γύρω από μια άρθρωση.

Το ουρικό οξύ παράγεται όταν το σώμα διαλύει μια χημική ουσία που ονομάζεται πουρίνη, η οποία εμφανίζεται φυσικά στο σώμα μας, αλλά μπορούμε να την βρούμε και σε ορισμένα τρόφιμα.

Μια δίαιτα ειδική για ουρική αρθρίτιδα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων ουρικού οξέος στο αίμα, καθώς μπορεί και να μειώσει τον κίνδυνο επαναλαμβανόμενων προσβολών ουρικής αρθρίτιδας και να επιβραδύνει την πρόοδο των αρθρώσεων.

6 διατροφικές συστάσεις για τον προ-διαβήτη

Περισσότεροι από ένας στους τρεις αμερικανούς ενήλικες έχουν προ-διαβήτη, κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υπερβολικά υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Και ενώ ο προ-διαβήτης μπορεί να σας οδηγήσει γρήγορα σε διαβήτη τύπου 2 - καθώς και τις επιπλοκές της υγείας που τον συνοδεύουν - αντίθετα με τον διαβήτη, ο προ-διαβήτης δεν μπορεί απλά να διαχειριστεί, αλλά και να αναστραφεί, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

 Μόνο με τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής, τα άτομα με προ-διαβήτη μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 κατά 40 έως 70%. Αυτές οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν την απώλεια βάρους, την άσκηση, τη διαχείριση του στρες και τις βελτιωμένες συνήθειες ύπνου, αλλά ίσως η πιο σημαντική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε όταν προσπαθείτε να χειριστείτε ή και να αντιστρέψετε των προ-διαβήτη είναι η διατροφή.