Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για άτομα με διαβήτη και τι πρέπει να αποφεύγουν;

Η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων και ο περιορισμός άλλων μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη να διαχειριστούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και υγιεινές πρωτεΐνες μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη.

Τόσο οι ζαχαρούχοι όσο και οι αμυλώδεις υδατάνθρακες μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Όμως αυτές οι τροφές, στις σωστές ποσότητες, μπορούν να παίξουν ρόλο σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα γευμάτων. Η σωστή ποσότητα και τύπος υδατανθράκων μπορεί να βασίζεται σε πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων δραστηριότητας ενός ατόμου και των φαρμάκων, όπως η ινσουλίνη. Ένας διαιτολόγος μπορεί να κάνει συγκεκριμένες συστάσεις.

 

Diavítis Hashimoto

Διαβήτης, Hashimoto, και ένας υπολειτουργικός θυρεοειδής

H αυτοάνοση σύνδεση μεταξύ υπολειτουργικού θυρεοειδούς, υπερβολικού βάρους και διαβήτη.

Οι παθήσεις του θυρεοειδούς και ο διαβήτης είναι τα δύο πιο συχνά ορμονικά προβλήματα. Σήμερα ο διαβήτης ομαδοποιείται σε δύο κύριες μορφές: τον διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Τόσο ο διαβήτης τύπου 1 όσο και ο τύπου 2 μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα που έχουν διαγνωστεί με Hashimoto και έναν υπολειτουργικό θυρεοειδή.

Η σχέση μεταξύ ζάχαρης και ήπατος

Το συκώτι αποθηκεύει και παράγει ζάχαρη…

Το συκώτι λειτουργεί ως δεξαμενή γλυκόζης (ή καυσίμου) του σώματος και βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας και άλλων καυσίμων του σώματος σταθερά . Το συκώτι αποθηκεύει και παράγει γλυκόζη ανάλογα με τις ανάγκες του σώματος. Η ανάγκη αποθήκευσης ή απελευθέρωσης γλυκόζης σηματοδοτείται κυρίως από τις ορμόνες ινσουλίνη και γλυκαγόνη.

antístasi stin insoulíni

Τι είναι η αντίσταση στην ινσουλίνη;

Εάν κάποιος έχει αντίσταση στην ινσουλίνη, το σώμα του δεν ανταποκρίνεται σωστά στην ορμόνη ινσουλίνη.

Η ινσουλίνη παράγεται από το πάγκρεας. Όταν τρώμε τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες διασπώνται σε γλυκόζη (ένας όρος για τη ζάχαρη) στο αίμα. Η φυσιολογική λειτουργία της ορμόνης ινσουλίνης είναι η μεταφορά γλυκόζης από το αίμα στο ήπαρ και τα μυϊκά κύτταρα, για χρήση ως ενέργεια και διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα μας.

arthrítida kai diatrofí

Υγιεινή διατροφή και αρθρίτιδα

Το σώμα σας λειτουργεί καλύτερα όταν τρώτε ένα ευρύ φάσμα υγιεινών τροφών. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι αισθάνονται καλύτερα εάν τρώνε μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή για να πάρουν όλες τις βιταμίνες, τα μέταλλα, τα αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα τους.

Diabetes and diet

Τα 6 καλύτερα τρόφιμα για τον έλεγχο του Σακχαρώδη διαβήτη

Η εκτίμηση των καλύτερων τροφών όταν έχετε διαβήτη μπορεί να είναι δύσκολη.

Ο κύριος στόχος είναι να διατηρηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα καλά ελεγχόμενα.

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να τρώτε τρόφιμα που βοηθούν στην πρόληψη επιπλοκών του διαβήτη όπως οι καρδιακές παθήσεις.

oidima kai diatrofi stin ouriki arthritida

Οίδημα και διατροφή στην ουρική αρθρίτιδα

Η ουρική αρθρίτιδα εμφανίζεται όταν το ουρικό οξύ, ένα κανονικό προϊόν αποβλήτων, συσσωρεύεται στο αίμα σας και σχηματίζει κρύσταλλα σε μια άρθρωση, όπως το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού, προκαλώντας φλεγμονή και πόνο.

 

Ourikó oxý ti eínai apagorevméno ti epitrépetai

Ουρικό οξύ τι απαγορεύεται τι επιτρέπεται

Το ουρικό οξύ σχηματίζεται λόγω της διάσπασης των πουρινών από το σώμα. Ως εκ τούτου, οι ασθενείς που πάσχουν από μια κατάσταση υψηλού επιπέδου ουρικού οξέος θα πρέπει να επικεντρωθούν στη μείωση της πρόσληψης πλούσιων σε πουρίνες τροφίμων. Οι πουρίνες βρίσκονται σε ποικιλία τροφίμων, ποτών και μπορούν επίσης να παραχθούν από τον οργανισμό. Ως εκ τούτου, η απάντηση στην ερώτηση «Πώς να μειώσετε το ουρικό οξύ» είναι να αποφύγετε τα τρόφιμα και τα ποτά που είναι πλούσια σε πουρίνες.

Διατροφή και αντίσταση στην ινσουλίνη

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιστρέψετε την αντίσταση στην ινσουλίνη είναι να αλλάξετε τη διατροφή σας.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τρόφιμα και συνήθειες που συμβάλλουν θετικά ή και αρνητικά στην αντίσταση της ινσουλίνης.

ouriki arthritida kai diatrofi

Ουρική αρθρίτιδα και διατροφή

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια οδυνηρή μορφή αρθρίτιδας που εμφανίζεται όταν υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα προκαλούν σχηματισμό και συσσώρευση κρυστάλλων μέσα και γύρω από μια άρθρωση.

Το ουρικό οξύ παράγεται όταν το σώμα διαλύει μια χημική ουσία που ονομάζεται πουρίνη, η οποία εμφανίζεται φυσικά στο σώμα μας, αλλά μπορούμε να την βρούμε και σε ορισμένα τρόφιμα.

Μια δίαιτα ειδική για ουρική αρθρίτιδα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων ουρικού οξέος στο αίμα, καθώς μπορεί και να μειώσει τον κίνδυνο επαναλαμβανόμενων προσβολών ουρικής αρθρίτιδας και να επιβραδύνει την πρόοδο των αρθρώσεων.

6 διατροφικές συστάσεις για τον προ-διαβήτη

Περισσότεροι από ένας στους τρεις αμερικανούς ενήλικες έχουν προ-διαβήτη, κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υπερβολικά υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Και ενώ ο προ-διαβήτης μπορεί να σας οδηγήσει γρήγορα σε διαβήτη τύπου 2 - καθώς και τις επιπλοκές της υγείας που τον συνοδεύουν - αντίθετα με τον διαβήτη, ο προ-διαβήτης δεν μπορεί απλά να διαχειριστεί, αλλά και να αναστραφεί, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

 Μόνο με τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής, τα άτομα με προ-διαβήτη μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 κατά 40 έως 70%. Αυτές οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν την απώλεια βάρους, την άσκηση, τη διαχείριση του στρες και τις βελτιωμένες συνήθειες ύπνου, αλλά ίσως η πιο σημαντική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε όταν προσπαθείτε να χειριστείτε ή και να αντιστρέψετε των προ-διαβήτη είναι η διατροφή.