Εμμηνόπαυση και Ευερέθιστο έντερο

Αν και μπορεί να μην πιστεύετε ότι η εμμηνόπαυση και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου συνδέονται, η διακύμανση των ορμονών του φύλου μπορεί συχνά να προκαλέσει καταστροφή στην εσωτερική λειτουργία του εντέρου σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί η υγεία του εντέρου σας μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, καθώς και μερικές χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε τα εντερικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης λιγότερο αγχωτικά.

Καρδιαγγειακό Σύστημα και εμμηνόπαυση

Τα οιστρογόνα που εκκρίνονται από τις ωοθήκες κατά την διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου έχουν προστατευτική δράση στην λειτουργία του επιθηλίου του καρδιαγγειακού και στον μεταβολισμό των λιπιδίων. Μετά την εμμηνόπαυση η έλλειψη οιστρογόνων ενισχύει την αύξηση των αγγείων μέσω ενδοκρινών και αυτόνομων μηχανισμών.

Πώς να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών;

Οι λειτουργικές κύστες μπορεί να αναπτύσσονται κάθε μήνα ως φυσιολογικό μέρος του εμμηνορροϊκού σας κύκλου. Αυτές οι κύστες είναι σχετικά συχνές και συνήθως δεν προκαλούν ανησυχία. Ενδεχομένως μπορεί να προκαλούν ενόχληση από καιρό σε καιρό καθώς επίσης υπάρχουν και άλλοι τύποι κύστεων που μπορεί να προκύψουν από πιο σοβαρά ιατρικά προβλήματα.

Πολυκυστικές ωοθήκες

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) είναι ενδοκρινική διαταραχή σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, γεγονός που οδηγεί σε αναπαραγωγικές, ορμονικές και μεταβολικές ανωμαλίες.

vitamínis D sýndromo polykystikón oothikón

Ο ρόλος της βιταμίνης D στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Η βιταμίνη D παίζει φυσιολογικό ρόλο στην αναπαραγωγή, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των ωοθυλακίων και της ωχρινοποίησης των ωοθηκών μέσω της αλλαγής της σηματοδότησης της ορμόνης AMH, της ευαισθησίας στη θυλακιοτρόπο ορμόνης και της παραγωγής προγεστερόνης στα ανθρώπινα κοκκιώδη κύτταρα.

4 τρόποι με τους οποίους το μαγνήσιο βελτιώνει τους εμμηνορροϊκούς κύκλους

 • Το μαγνήσιο έχει αποδειχθεί σε πολυάριθμες μελέτες ότι διευκολύνει τις προκλήσεις που σχετίζονται με τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της προεμμηνορροϊκής διάθεσης, της μείωσης του πόνου στις κράμπες της περιόδου, της κατακράτησης νερού και της μείωσης της συχνότητας της ημικρανίας.
 • Το μαγνήσιο βρίσκεται φυσικά στα αμύγδαλα, το σπανάκι, τα κάσιους, το γάλα σόγιας και τα μαύρα φασόλια
 • Εάν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα, αυξήστε αργά την πρόσληψη μαγνησίου για να αποφύγετε τα χαλαρά κόπρανα

Γιατί η εμμηνόπαυση κάνει τόσο δύσκολη την απώλεια βάρους

Η εμμηνόπαυση ξεκινά επίσημα όταν ένα άτομο δεν έχει έμμηνο κύκλο για 12 μήνες. Σε αυτήν την περίοδο, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να χάσετε βάρος. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι παρατηρούν ότι αρχίζουν να παίρνουν βάρος κατά την περιεμμηνόπαυση, η οποία μπορεί να ξεκινήσει μια δεκαετία πριν από την εμμηνόπαυση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ημικρανία και την εμμηνόπαυση

Η ημικρανία είναι ένας τύπος σοβαρού πονοκεφάλου που μπορεί επίσης να προκαλέσει άλλα συμπτώματα, όπως ναυτία και ευαισθησία στο φως. Μπορεί να βελτιωθεί ή να επιδεινωθεί κατά την εμμηνόπαυση.

Η ημικρανία είναι πιο συχνή σε άτομα αναπαραγωγικής ηλικίας με έμμηνο ρύση, αλλά μπορεί να επιδεινωθεί στην περιεμμηνόπαυση, που είναι η περίοδος πριν από την εμμηνόπαυση. Μια πιθανή σύνδεση μεταξύ ημικρανίας και εμμηνόπαυσης είναι ότι οι πονοκέφαλοι μπορεί να βελτιωθούν μετά την εμμηνόπαυση. Ωστόσο, μπορεί επίσης να επιδεινωθούν.

Έρευνες αναφέρουν αύξηση 71% στον κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας τις 2 ημέρες πριν από την περίοδο.

Κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου, τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν ακριβώς πριν από την έναρξη της περιόδου.

Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία είναι κοινά μέχρι την ωορρηξία, μπορεί επίσης να προκαλέσουν ημικρανία.

Οι περισσότερες μελέτες, δείχνουν ότι οι πονοκέφαλοι ημικρανίας τείνουν να βελτιώνονται μετά την εμμηνόπαυση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ένα άτομο δεν βιώνει πλέον τις ορμονικές αλλαγές που κάποτε προκάλεσαν τον πόνο της ημικρανίας.

Οι πονοκέφαλοι μπορεί να επιδεινωθούν προσωρινά κατά την περιεμμηνόπαυση, η οποία είναι η περίοδος που οδηγεί στην εμμηνόπαυση κατά την οποία ένα άτομο είναι πιθανό να εμφανίσει άλλα συμπτώματα, όπως εξάψεις.

Δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε πώς η εμμηνόπαυση θα επηρεάσει το μοτίβο της ημικρανίας κάποιου. Μια αλλαγή στο μοτίβο της ημικρανίας που οδηγεί στην εμμηνόπαυση μπορεί να συμβεί λόγω μεταβαλλόμενων επιπέδων ορμονών.

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και εμμηνόπαυση

Είναι σύνηθες να έχετε κοιλιακή δυσφορία και αλλαγές στη λειτουργία του εντέρου σας κατά την προεμμηνόπαυση και εμμηνόπαυση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα παρόμοια με αυτά του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου (IBS). Τα συμπτώματα μπορούν να δυσκολέψουν την καθημερινότητα των γυναικών, όμως αλλάζοντας την διατροφή και τον τρόπο ζωής τους , η ποιότητα ζωής θα καλυτερέψει και τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν.

 

8 αλλαγές στη διατροφή που σας βοηθούν να καταπολεμήσετε το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS)

Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) μπορεί να συμβεί σε σε μεγάλο ποσοστό γυναικών. Μπορεί να αισθάνεστε ερεθισμένες, φουσκωμένες ή απλά κουρασμένες.

Η άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι μόνο δύο φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κρατήσετε το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο μακριά.«Η άσκηση και η σωστή διατροφή μπορούν να ελέγξουν το φούσκωμα, την κατάθλιψη, την ευερεθιστότητα και τις αλλαγές στη διάθεση που σχετίζονται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο».

Βιταμίνες για τη γονιμότητα: Τι πρέπει να λαμβάνετε;

Ζωτικά μικροθρεπτικά συστατικά για ανδρική και θηλυκή γονιμότητα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά: το φαγητό είναι σημαντικό για όλες τις πτυχές της ζωής και η γονιμότητα δεν αποτελεί εξαίρεση. Το σώμα μας παίρνει τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειαζόμαστε από την καθημερινή μας διατροφή , και η δημιουργία μιας νέας ζωής - η οποία είναι ακριβώς η υγεία της γονιμότητας - απαιτεί επίσης μικροθρεπτικά συστατικά. Λοιπόν, ποιες βιταμίνες είναι σημαντικές για τη γονιμότητα;

Δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει πλήρως πώς η διατροφή και τα μικροθρεπτικά συστατικά επηρεάζουν άμεσα τη γονιμότητα, αλλά οι ερευνητές μαθαίνουν περισσότερα καθημερινά. Γνωρίζουμε ότι ορισμένες ελλείψεις μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας. Eπίσης Γνωρίζουμε ότι ορισμένες ασθένειες που επηρεάζουν την ικανότητα του σώματος να απορροφά θρεπτικά συστατικά (όπως η κοιλιοκάκη χωρίς θεραπεία ) μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο υπογονιμότητας.

Επίπεδα βιταμίνης D και επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Η βιταμίνη D μπορεί να διαδραματίσει διάφορους ρόλους στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και αρκετές πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες δείχνουν ότι τα επίπεδα της βιταμίνης D είναι προγνωστικά της εμφύτευσης και των συνεχιζόμενων ποσοστών εγκυμοσύνης σε εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF).

Νόσος του Crohn και εγκυμοσύνη

Ορισμένες γυναίκες με νόσο του Crohn μπορεί να ανησυχούν εάν η εγκυμοσύνη θα επηρεάσει την κατάστασή τους, ενώ άλλες φοβούνται ότι η ασθένεια ή τα φάρμακα που λαμβάνουν θα βλάψουν το έμβρυο.

Η νόσος του Crohn είναι μια μακροχρόνια πάθηση που προκαλεί φλεγμονή στο πεπτικό σύστημα. Μαζί με την ελκώδη κολίτιδα, η νόσος Crohn ανήκουν στις φλεγμονώδους νόσους του εντέρου. Τα κοινά συμπτώματα της νόσου του Crohn περιλαμβάνουν διάρροια , κράμπες στην κοιλιά, κόπωση και ακούσια απώλεια βάρους. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν σε βαρύτητα και συχνά έρχονται και παρέρχονται σε κύκλους.

Ιατρικά αναφέρονται σε μεγάλες περιόδους με λίγα ή καθόλου συμπτώματα γνωστή ως ύφεση. Μια έξαρση ή υποτροπή είναι όταν τα συμπτώματα επανεμφανίζονται ή επιδεινώνονται. Δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του Crohn, επομένως η θεραπεία στοχεύει να κρατήσει ένα άτομο σε ύφεση.

Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση ακτινιδίων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το ακτινίδιο είναι γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα. Σκεφτείτε τη βιταμίνη C, A, E, K, φυλλικό οξύ, κάλιο, σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, φώσφορο και χολίνη. Για να ξεκινήσετε, τα ακτινίδια είναι χαμηλά σε σάκχαρα (σε σύγκριση με πολλά άλλα φρούτα) και λιπαρά και περιέχουν μια καλή ποσότητα διαιτητικών ινών.

Τι πρέπει να καταναλώνετε όταν έχετε πολυκυστικές ωοθήκες

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια κατάσταση που προκαλεί ορμονικές ανισορροπίες και προβλήματα με το μεταβολισμό.

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) είναι μια συνήθης κατάσταση υγείας που βιώνει σε αναπαραγωγική ηλικία. Το σύνδρομο πολυκυστικών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άλλες σοβαρές προκλήσεις για την υγεία, όπως ο διαβήτης , καρδιαγγειακά προβλήματα, κατάθλιψη και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου .

 

Οφέλη ελαιόλαδου στην εγκυμοσύνη

Το ελαιόλαδο είναι πολύ ασφαλές για να το καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και, επομένως, μπορείτε να το προσθέσετε με ασφάλεια στη διατροφή σας. Έχει πολλά οφέλη για μια έγκυο γυναίκα ‘όπως και για το αγέννητο μωρό.

 

ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΗΣΗ

Ο διαβήτης κύησης είναι ο διαβήτης που διαγιγνώσκεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (κύηση). Όπως και άλλοι τύποι διαβήτη, ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο τα κύτταρα σας χρησιμοποιούν τη ζάχαρη (γλυκόζη). Ο διαβήτης κύησης προκαλεί υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα που μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη σας και την υγεία του μωρού σας.

emminópafsi Vitamínes

Βιταμίνες για την ανακούφιση της εμμηνόπαυσης

Η εμμηνόπαυση είναι γεγονός στη ζωή πολλών γυναικών. Εμφανίζεται όταν οι γυναίκες σταματούν να υποφέρουν από εμμηνόρροια. Ο χρόνος πριν την εμμηνόπαυση, όταν οι γυναίκες παράγουν σταδιακά λιγότερο οιστρογόνα, ονομάζεται προεμμηνόπαυση. Δεδομένου ότι οι γυναίκες μεταβαίνουν από την προεμμηνόπαυση στην εμμηνόπαυση μπορούν να βιώσουν:

 • εξάψεις
 • αϋπνία
 • κολπική ξηρότητα
 • νυχτερινές εφιδρώσεις
 • αύξηση βάρους
 • αλλαγές διάθεσης
 • αλλαγές στη λίμπιντο

Ορισμένες γυναίκες κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης αντιμετωπίζουν μικρά συμπτώματα και άλλες εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα. Ορισμένες βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και στη συνολική υγεία.

Diatrofí stin emminópafsi

Διατροφή στην εμμηνόπαυση

Όταν βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση, η διατροφή μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων που έρχονται με αυτήν: Μεταβολές της διάθεσης, εξάμψεις, αδύναμα οστά, βραδύτεροι χρόνοι αντίδρασης. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς επικεντρώνουμε τις σκέψεις μας σε αυτό που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να μας βοηθήσουν να μεγαλώνουμε με υγεία και να αντιμετωπίσουμε την εμμηνόπαυση με ευκολία. Ένα από τα οποία είναι να αλλάξετε τη λίστα αγορών σας.

Τι είναι η προλακτίνη;

Η προλακτίνη είναι μια ορμόνη που ονομάστηκε αρχικά από τη λειτουργία της να προάγει την παραγωγή γάλακτος (γαλουχία) στα θηλαστικά ως απόκριση στο θηλασμό των μικρών μετά τη γέννηση. Έκτοτε έχει αποδειχθεί ότι έχει περισσότερες από 300 λειτουργίες στο σώμα. Αυτά μπορούν να χωριστούν σε διάφορους τομείς: αναπαραγωγικό, μεταβολικό, ρύθμιση υγρών (ωσμορύθμιση), ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος (ανοσορρύθμιση) και συμπεριφορικές λειτουργίες.

Πώς η διατροφή σας επηρεάζει τις ορμόνες σας κατά την εμμηνόπαυση

Πώς η διατροφή σας επηρεάζει τις ορμόνες σας κατά την εμμηνόπαυση

 

Οι ορμόνες βοηθούν στον έλεγχο σχεδόν κάθε φυσιολογικής διαδικασίας στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων:

 • του μεταβολισμού
 • του ανοσοποιητικού συστήματος
 • του εμμηνορρυσιακού κύκλου
 • της αναπαραγωγής

Μια ακριβής ορμονική ισορροπία είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του σώματος. Ορισμένες τροφές στη διατροφή σας μπορούν να αποκαταστήσουν ή να ρίξουν την ισορροπία των ορμονών σας.

Η κατανάλωση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής είναι απαραίτητη, ειδικά εάν είστε στην εμμηνόπαυση. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου της ζωής μιας γυναίκας, οι ορμονικές ανισορροπίες μπορεί να προκαλέσουν άβολα συμπτώματα.

emminópafsi diatrofi

Πως να χάσω κιλά στην κλιμακτηριο / εμμηνόπαυση

Πώς να χάσετε βάρος όταν ο οργανισμός σας βρίσκετε στο στάδιο της εμμηνόπαυσης 

Η απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να φαίνεται αδύνατη.

Οι ορμονικές αλλαγές, το άγχος και η διαδικασία γήρανσης μπορούν να λειτουργήσουν εναντίον σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε την απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.