antisylliptika kai katakratisi

Κατακράτηση υγρών και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Η κατακράτηση υγρών, το φούσκωμα και η κατακράτηση νερού είναι τρεις όροι που μιλούν για την ίδια κατάσταση, την περίσσεια υγρών που συσσωρεύονται στις κοιλότητες του σώματός μας. Η ορμονική διαταραχή, ειδικά των οιστρογόνων, ενδέχεται να επηρεάζουν την ισορροπία του οργανισμού ή θα μπορούσε να είναι ακόμα και παρενέργειες των αντισυλληπτικών χαπιών, τα οποία είναι ένα από τα πιο κοινά φάρμακα στην αντιμετώπιση των πολυκυστικών ωοθηκών.

Diatrofí kai Emminópafsi

Ποια είναι τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;

Η εμπειρία της εμμηνόπαυσης κάθε γυναίκας είναι μοναδική. Τα συμπτώματα είναι συνήθως πιο σοβαρά όταν η εμμηνόπαυση εμφανίζεται ξαφνικά ή σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Οι συνθήκες που επηρεάζουν την υγεία των ωοθηκών, όπως ο καρκίνος ή η υστερεκτομή, ή ορισμένες επιλογές τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα, τείνουν να αυξάνουν τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των συμπτωμάτων.

Diatrofí kai Emminópafsi!!!!!!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται όταν μια γυναίκα δεν έχει εμμηνόρροια σε 12 διαδοχικούς μήνες και δεν μπορεί πλέον να μείνει έγκυος φυσικά. Αρχίζει συνήθως μεταξύ των ηλικιών 45 και 55 ετών, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί πριν ή μετά από αυτή την ηλικιακή κλίμακα.

Η εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα, όπως αέρια και αύξηση βάρους. Για τις περισσότερες γυναίκες, η ιατρική θεραπεία δεν απαιτείται στην εμμηνόπαυση.

Τι πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε πολυκυστικές ωοθήκες

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια ορμονική διαταραχή που επηρεάζει το 8 έως 20 τοις εκατό των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας. Χαρακτηρίζεται από την απελευθέρωση της περίσσειας ανδρογόνων από τις ωοθήκες και σχετίζεται με την αντίσταση στην ινσουλίνη. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι ακανόνιστη, ή ακόμη και εντελώς απούσα περιόδος.

Σημαντικές οδηγίες για τη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και του ελέγχου του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS)

Αν και δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, ακολουθώντας μερικές απλές οδηγίες και κάνοντας μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορείτε να βοηθήσετε πολύ στη διαχείριση των συμπτωμάτων του φυσικά.

Σίδηρος και εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η απαίτηση μιας γυναίκας για σίδηρο  αυξάνεται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αναπτυσσόμενο έμβρυο τραβά το σίδηρο από τη μητέρα για να έχει αποθέματα στους πρώτους πέντε ή έξι μήνες μετά τη γέννηση.

Διατροφικές προτάσεις για εξωσωματική γονιμοποίηση

Οι γυναίκες θα πρέπει να επιδιώκουν να διατηρήσουν μια υγιή, ισορροπημένη διατροφή εάν σχεδιάζουν να συλλάβουν. Μελέτες δείχνουν, ότι η κατανάλωση των παρακάτω τροφίμων μπορεί να βοηθήσει στην επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

diatrofí emminópafsis

Γιατί πρέπει να αλλάξετε τη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης

Οι περισσότερες γυναίκες δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της μετάβασης στην εμμηνόπαυση και πέραν αυτής. Αυτή η μετάβαση στη ζωή απαιτεί προσοχή επειδή ο κίνδυνος της νόσου αυξάνεται λόγω της γήρανσης και των ορμονικών αλλαγών.

Τρόφιμα που βοηθάνε να απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα (HPV)

Τα κονδυλώματα είναι αποτέλεσμα ενός ιού και όπως και οι άλλοι ιοί, τα συμπτώματα μπορεί να βελτιωθούν με την κατανάλωση υγιεινής διατροφής. Τα στελέχη του ανθρώπινου θηλωματοϊού προκαλούν κονδυλώματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Κοινά σημεία που εμφανίζονται τα κονδυλώματα είναι συνήθως στα χέρια, αν και μπορούν να είναι οπουδήποτε. Οι πελματιαίοι μυρμηγκοί βρίσκονται στα πέλματα των ποδιών. Επίπεδα κονδυλώματα είναι γενικά στο πρόσωπο ή τα πόδια. Ο τελευταίος τύπος, κονδυλωμάτων, των γεννητικών οργάνων, εμφανίζονται γύρω από την περιοχή του καβάλου, μέσα στο πρωκτό ή μέσα στον κόλπο.

 

Διατροφή για τον ιο των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV)

Ο ιός HPV είναι μια παγκόσμια πανδημία σήμερα. Ο ιος για να χτυπήσει χρειάζεται χαμηλό ανοσοποιητικό και αυτή η μόλυνση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το 70% όλων των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες και το 63% του πέους, το 91% του πρωκτού και το 72% των καρκίνων του στοματοφάρυγγα στους άνδρες. Επομένως, με αυτά τα εκπληκτικά γεγονότα, πρέπει να αντιμετωπίζετε τον HPV χωρίς καθυστέρηση για να αποφύγετε να βλάπτετε τον εαυτό σας ή τον αγαπημένο σας.

endomitríosi kai DIATROFI

Διατροφή και ενδομητρίωση

Η ενδομητρίωση είναι μια κατάσταση όπου ο ιστός που συνήθως βρίσκεται στο εσωτερικό της μήτρας σας αναπτύσσεται έξω από αυτό. Ο ιστός που ευθυγραμμίζει τη μήτρα ονομάζεται ενδομήτριο. Από εκεί προέρχεται το όνομα της κατάστασης.

Η ενδομητρίωση είναι συχνά μια οδυνηρή διαταραχή που λαμβάνει χώρα κυρίως στην περιοχή της πυέλου. Είναι σπάνιο για αυτόν τον ιστό να εξαπλωθεί περισσότερο από τις σάλπιγγες, τις ωοθήκες και τους ιστούς που ευθυγραμμίζουν την περιοχή της λεκάνης.

Τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο που πρέπει να καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Εάν έχετε διαγνωστεί με χαμηλό σίδηρο ή αναιμία στην εγκυμοσύνη σας, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων για το σώμα μιας γυναίκας και την αύξηση του όγκου του αίματος, η αναιμία είναι μια πολύ κοινή κατάσταση στην εγκυμοσύνη.

Ο χαμηλός σίδηρος μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένες, να έχετε πονοκέφαλους, να ζαλίζεστε και να έχετε άλλα συμπτώματα αναιμίας. Με την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε σίδηρο, μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη ή την καταπολέμηση της αναιμίας κατά την εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό.