Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή για να αυξηθεί η γονιμότητα

Η σύνδεση εντέρου-γονιμότητας

Τι σχέση έχει η υγεία του εντέρου με τη γονιμότητα;

Το έντερό σας κάνει πολύ περισσότερα από το να αφομοιώνει, να απορροφά και να αποβάλλει την τροφή. Το έντερό σας επηρεάζει την υγεία κάθε συστήματος στο σώμα σας. Είναι υπεύθυνο για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος, πώς σκέφτεστε και αισθάνεστε, πώς συνθέτετε και εκκρίνετε ορμόνες και επηρεάζει επίσης τη γονιμότητά σας. Η ουσία είναι ότι όταν το έντερο σας δεν λειτουργεί σωστά.

Ποια είναι η σχέση των γαλακτοκομικών προϊόντων και της γονιμότητας;

Όταν πρόκειται για τη βελτιστοποίηση της γονιμότητας, υπάρχουν συχνά διατροφικές συστάσεις που γίνονται για τη βελτίωση της συνολικής κατάστασης των θρεπτικών συστατικών, την αύξηση των αντιοξειδωτικών, την υποστήριξη της σωστής σύνθεσης ορμονών και τη μείωση της φλεγμονής. Αυτές οι συστάσεις πρέπει να εξατομικεύονται, καθώς κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και δεν υπάρχει μια προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις τα γαλακτοκομικά είτε ελαχιστοποιούνται είτε εξαλείφονται ως μέρος ενός γενικού στόχου για τη μείωση της φλεγμονής που μπορεί να συμβάλλει σε προκλήσεις γονιμότητας.

Βιταμίνες για τη γονιμότητα: Τι πρέπει να λαμβάνετε;

Ζωτικά μικροθρεπτικά συστατικά για ανδρική και θηλυκή γονιμότητα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά: το φαγητό είναι σημαντικό για όλες τις πτυχές της ζωής και η γονιμότητα δεν αποτελεί εξαίρεση. Το σώμα μας παίρνει τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειαζόμαστε από την καθημερινή μας διατροφή , και η δημιουργία μιας νέας ζωής - η οποία είναι ακριβώς η υγεία της γονιμότητας - απαιτεί επίσης μικροθρεπτικά συστατικά. Λοιπόν, ποιες βιταμίνες είναι σημαντικές για τη γονιμότητα;

Δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει πλήρως πώς η διατροφή και τα μικροθρεπτικά συστατικά επηρεάζουν άμεσα τη γονιμότητα, αλλά οι ερευνητές μαθαίνουν περισσότερα καθημερινά. Γνωρίζουμε ότι ορισμένες ελλείψεις μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας. Eπίσης Γνωρίζουμε ότι ορισμένες ασθένειες που επηρεάζουν την ικανότητα του σώματος να απορροφά θρεπτικά συστατικά (όπως η κοιλιοκάκη χωρίς θεραπεία ) μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο υπογονιμότητας.

Τι είναι η προλακτίνη;

Η προλακτίνη είναι μια ορμόνη που ονομάστηκε αρχικά από τη λειτουργία της να προάγει την παραγωγή γάλακτος (γαλουχία) στα θηλαστικά ως απόκριση στο θηλασμό των μικρών μετά τη γέννηση. Έκτοτε έχει αποδειχθεί ότι έχει περισσότερες από 300 λειτουργίες στο σώμα. Αυτά μπορούν να χωριστούν σε διάφορους τομείς: αναπαραγωγικό, μεταβολικό, ρύθμιση υγρών (ωσμορύθμιση), ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος (ανοσορρύθμιση) και συμπεριφορικές λειτουργίες.