Κοινές αλλεργίες τροφίμων στα παιδιά

Κάθε τροφή μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση, αλλά το 90% των τροφικών αλλεργιών στα παιδιά προκαλούνται από μόλις 6 κοινά τρόφιμα ή ομάδες όπωε είναι το γάλα, τα αυγά, τα φιστίκια, τα καρύδια, η σόγια και το σιτάρι. Στους ενήλικες, ένα παρόμοιο ποσοστό σοβαρών αλλεργιών προκαλούνται από μόλις 4 τροφές οι οποίες είναι: τα φιστίκια, τα καρύδια, τα ψάρια, και τα οστρακοειδή. Αλλεργίες στα φρούτα και τα λαχανικά είναι λιγότερο συχνές και συνήθως λιγότερο σοβαρές.

Τα παιδιά χρειάζονται φυτικές ίνες στη διατροφή τους ;

Παρακάτω θα δείτε το γιατί και το πώς μπορείτε να τις βρείτε στις τροφές!

Οι φυτικές ίνες είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που τα περισσότερα παιδιά αλλά και γονείς δεν καταναλώνουν όσο πρέπει καθημερινά. Ως γονείς, μπορεί να κάνετε το καλύτερό για εσάς και τα παιδια σας ώστε να έχετε μια ισχυροποιημένη διατροφή, αλλά μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια με την επιλογή καλών πηγών φυτικών ινών.

Η διατροφή των παιδιών και των νηπίων!

Τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι ζωτικής σημασίας όσον αφορά στη διασφάλιση της καλής διατροφής και στην ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Πολλές από τις συνήθειες που έχουμε ως ενήλικες προέρχονται από τη βρεφική και παιδική ηλικία μας.

διατροφολόγος για παιδιά Θεσσαλονίκη

10 καλύτερα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται κάθε παιδί!

Ως Διαιτολόγος και ως μητέρα γνωρίζω οτι τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού τους για ανάπτυξη και υγεία.