7 συμβουλές υγιεινής διατροφής για να βελτιώσετε τη διατροφή του παιδιού σας

Τα υγιεινά τρόφιμα έχουν θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του παιδιού σας. Υπάρχουν μερικοί γρήγοροι και εύκολοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τη διατροφή του παιδιού σας που θα το βοηθήσουν να αναπτύξει δια βίου υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Τρόποι να μάθετε στο παιδί σας να τρώει μόνο του σωστές τροφές.

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, εκτός από την ανάγκη τους για ενέργεια μέσω πολλών διαφορετικών τύπων τροφής, οι γονείς πρέπει επίσης να τα διδάξουν να τρώνε ανεξάρτητα. Η αυτοτροφοδότηση είναι ένα σημαντικό στάδιο στην ανάπτυξη των παιδιών, το οποίο χρειάζεται προφανώς κάποια ικανότητα.

Η διατροφή είναι ένα σημαντικό μέρος της ανάπτυξης ενός παιδιού

Οι περισσότεροι γονείς κατανοούν τη σημασία της καλής διατροφής για να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν φυσικά, αλλά η αναδυόμενη επιστήμη έχει δείξει ότι η διατροφή μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία των παιδιών με άλλους εκπληκτικούς τρόπους.

paidi anaptyjh

Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε γονιός για τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του παιδιού ;

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) έχει δηλώσει ότι το ασβέστιο, η βιταμίνη D, το κάλιο και οι φυτικές ίνες είναι τα κορυφαία 4 θρεπτικά συστατικά που λείπουν από τη διατροφή των παιδιών. Όποτε αν θέλετε να έχετε την ομαλή  ανάπτυξή των παιδιών σας , θα πρέπει να προσθέσετε τα παρακάτω τρόφιμα στην διατροφή τους ! Με τη σωστή διατροφή θα εδραιωθούν τα Θεμέλια για τη σωστή παιδική ανάπτυξη.

Κοινές αλλεργίες τροφίμων στα παιδιά

Κάθε τροφή μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση, αλλά το 90% των τροφικών αλλεργιών στα παιδιά προκαλούνται από μόλις 6 κοινά τρόφιμα ή ομάδες όπωε είναι το γάλα, τα αυγά, τα φιστίκια, τα καρύδια, η σόγια και το σιτάρι. Στους ενήλικες, ένα παρόμοιο ποσοστό σοβαρών αλλεργιών προκαλούνται από μόλις 4 τροφές οι οποίες είναι: τα φιστίκια, τα καρύδια, τα ψάρια, και τα οστρακοειδή. Αλλεργίες στα φρούτα και τα λαχανικά είναι λιγότερο συχνές και συνήθως λιγότερο σοβαρές.

Τα παιδιά χρειάζονται φυτικές ίνες στη διατροφή τους ;

Παρακάτω θα δείτε το γιατί και το πώς μπορείτε να τις βρείτε στις τροφές!

Οι φυτικές ίνες είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που τα περισσότερα παιδιά αλλά και γονείς δεν καταναλώνουν όσο πρέπει καθημερινά. Ως γονείς, μπορεί να κάνετε το καλύτερό για εσάς και τα παιδια σας ώστε να έχετε μια ισχυροποιημένη διατροφή, αλλά μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια με την επιλογή καλών πηγών φυτικών ινών.

Η διατροφή των παιδιών και των νηπίων!

Τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι ζωτικής σημασίας όσον αφορά στη διασφάλιση της καλής διατροφής και στην ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Πολλές από τις συνήθειες που έχουμε ως ενήλικες προέρχονται από τη βρεφική και παιδική ηλικία μας.

διατροφολόγος για παιδιά Θεσσαλονίκη

10 καλύτερα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται κάθε παιδί!

Ως Διαιτολόγος και ως μητέρα γνωρίζω οτι τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού τους για ανάπτυξη και υγεία.