Κάθε τροφή μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση, αλλά το 90% των τροφικών αλλεργιών στα παιδιά προκαλούνται από μόλις 6 κοινά τρόφιμα ή ομάδες όπωε είναι το γάλα, τα αυγά, τα φιστίκια, τα καρύδια, η σόγια και το σιτάρι. Στους ενήλικες, ένα παρόμοιο ποσοστό σοβαρών αλλεργιών προκαλούνται από μόλις 4 τροφές οι οποίες είναι: τα φιστίκια, τα καρύδια, τα ψάρια, και τα οστρακοειδή. Αλλεργίες στα φρούτα και τα λαχανικά είναι λιγότερο συχνές και συνήθως λιγότερο σοβαρές.

Το αγελαδινό γάλα

Αλλεργία στο γάλα της αγελάδας είναι από τις πιο συχνές υπερευαισθησίες στα μικρά παιδιά, ίσως επειδή είναι η πρώτη ξένη πρωτεΐνη που πολλά βρέφη προσλαμβάνουν σε μια τόσο μεγάλη ποσότητα, ειδικά αν τρέφονται με μπιμπερό. Αν υπάρχει αλλεργία αγελαδινού γάλακτος, μερικές φορές ακόμη και ένα θηλάζον βρέφος μπορεί να έχει κολικούς ή εκζέματα έως ότου το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα εξαλειφθούν από τη διατροφή της μητέρας. Μεταξύ 2 και 3 από κάθε 100 παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών, έχουν τα συμπτώματα της αλλεργίας που συνδέονται με το αγελαδινό γάλα.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για ένα παιδί, που δείχνει μια αλλεργία στο γάλα, είναι ο εμετός μετά από τάισμα, αλλά μπορεί να συμβούν και πιο σοβαρές αντιδράσεις. Οι κολικοί και τα κλάματα, μπορεί μερικές φορές να είναι η μόνη εκδήλωση της αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα σε πολύ νεαρά βρέφη. Φυσικά, η πιο προφανής εκδήλωση αλλεργίας στο γάλα είναι όταν το παιδί πίνει γάλα ή τρώει ένα γαλακτοκομικό προϊόν και αναπτύσσει αμέσως αναπνευστικά προβλήματα ή κυψέλες. Τα περισσότερα παιδιά με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα είναι επίσης αλλεργικά και στο στο κατσικίσιο και πρόβιο γάλα, και έτσι αυτά δεν είναι καλά υποκατάστατα.

Με βάση το γάλα τύπου σόγιας καποιες φορές μπορεί να είναι κατάλληλο για βρέφη-αλλεργικά του γάλακτος αλλά σε άλλα που είναι ευαίσθητα σε αγελαδινό γάλα είναι επίσης δύσκολο να ανεχθούν και την πρωτεΐνη σόγιας. Αν το μωρό σας είναι αλλεργικό στο αγελαδινό γάλα και δεν ανέχεται και το γάλα τύπου σόγιας, ο παιδίατρός σας μπορεί να σας συστήσει μια ειδική φόρμουλα από εκτενώς υδρολυμένη πρωτεΐνη ή ένα αμινοξύ στοιχειακό τύπο.

Πολλά παιδιά ξεπερνούν την αλλεργία στο γάλα, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα ωριμάζει. Ωστόσο, ο παιδίατρος σας κατά πάσα πιθανότητα θα προτείνει να γίνεται έλεγχος της αλλεργίας πριν το παιδί σας προσπαθεί και πάλι να πιεί γάλα. Αν ο έλεγχος δείχνει ότι η αλλεργία έχειπεράσει, το γάλα μπορεί να δίνεται με προσοχή στο παιδί σας σε σταδιακά αυξανόμενες ποσότητες. Ακόμη στο σούπερ μάρκετ, υπάρχουν προϊόντα με μειωμένη περιεκτικότητα λακτόζης και ζάχαρης που βοηθούν τα παιδιά με δυσανεξία στη λακτόζη να είναι σε θέση να έχουν το γάλα στη διατροφή τους.

Γάλατα και τρόφιμα που προέρχονται από το γάλα είναι σημαντικές πηγές ασβεστίου, ένα μέταλλο απαραίτητο για γερά οστά και δόντια, των μυών και των νεύρων. Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κονσερβοποιημένα ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα (π.χ., σαρδέλες, σολομός), χυμό πορτοκαλιού ενισχυμένο με ασβέστιο, αποξηραμένα σύκα και δαμάσκηνα, tofu, και τα ξερά φασόλια είναι από τις πλούσιες πηγές ασβεστίου για μεγαλύτερα παιδιά που δεν μπορούν να ανέχονται το γάλα, το τυρί, και το γιαούρτι.

Αυγά

Τα παιδιά που είναι αλλεργικά στα αυγά αντιδρώντας κυρίως στην πρωτεΐνη στο ασπράδι του αυγού. Ωστόσο, επειδή από τον κρόκο του αυγού μπορεί

συχνά να έχει μολυνθεί το ασπράδι του αυγού, είναι ασφαλέστερο για αυγό-αλλεργικά παιδιά για να αποφύγετε το αυγό εντελώς. Ευτυχώς, ενώ τα αυγά είναι θρεπτικά και μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, δεν είναι απαραίτητη για την καλή διατροφή. Το κρέας, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα δημητριακά και τα όσπρια είναι άριστες εναλλακτικές πηγές παρόμοιας πρωτεΐνης, μετάλλων, και βιταμινών. Εάν το παιδί σας είναι αλλεργικό στα αυγά, προσέξτε σε ετικέτες τροφήμων για πιθανά ίχνη αυγού.

Ορισμένα εμβόλια μπορεί να περιέχουν πρωτεΐνες αυγού και πρέπει να αποφεύγονται ή να λαμβάνονται με προσοχή από άτομα με σοβαρή αλλεργία στο αυγό. Το εμβόλιο της ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς θεωρείται ασφαλές για τα άτομα με αλλεργία στο αυγό, αλλά συζητήστε το με το γιατρό σας για εμβόλια εποχιακής γρίπης και άλλες που μπορεί να έχουν οι πρωτεΐνες του αυγού.

Φιστίκια και ξηροί καρποί.

Όταν είναι ένα καρύδι δεν είναι ένα καρύδι; Όταν είναι ένα όσπριο, όπως τα φιστίκια, τα οποία είναι ξαδέρφια με μπιζέλια και τα φασόλια. Επειδή τα φιστίκια και τα καρύδια δέντρων προέρχονται από διαφορετικές οικογένειες φυτών, ένα παιδί που είναι ευαίσθητα στα φιστίκια μπορεί συχνά να τρώνε τα καρύδια, πεκάν, και άλλους καρπούς με κέλυφος χωρίς πρόβλημα. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή γιατί φυστίκι-αλλεργικά παιδιά, για άγνωστους λόγους, είναι πιο πιθανό να έχουν μια ξεχωριστή αλλεργία δέντρο-παξιμάδι.

Όπως τα αυγά, τα φιστίκια είναι νόστιμα και θρεπτικά, αλλά όχι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή. Δεν διατροφική υποκατάστατα που απαιτούνται. Οι περισσότεροι άνθρωποι με αλλεργία στα φιστίκια ανεχθεί άλλα όσπρια, όπως η σόγια και τα φασόλια, ακόμη και όταν μερικές φορές το δέρμα ή το αίμα δοκιμές θα καταλήξει θετικά για αυτά τα άλλα όσπρια.

Φιστίκια, αν και γενικά αρκετά εύκολο να αποφευχθεί, μπορεί μερικές φορές να εμφανιστούν στα τρόφιμα, όταν τουλάχιστον το αναμενόμενο. Τα φιστίκια συχνά αλέθονται και χρησιμοποιούνται σαν παράγοντες όγκου σε προϊόντα τροφίμων όπως καραμέλες. Το φυστικοβούτυρο χρησιμοποιείται μερικές φορές από εστιατόρια και εστίασης ως «κόλλα» στην παρασκευή τροφίμων για να κρατήσει το στοιχείο φαγητό μαζί. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να διαβάσετε όχι μόνο τις ετικέτες προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι τα φυστίκια δεν είναι ανύποπτο συστατικά σε εμπορικές τροφές, αλλά μπορείτε επίσης αμφισβητούν και να διευκρινίσει το περιεχόμενο των τροφίμων που αγοράζονται και καταναλώνονται σε εστιατόρια, ή που παρασκευάζονται και καταναλώνονται σε θέσεις εκτός το δικό σας σπίτι.

Αλλεργία στο δέντρο καρύδια, καρύδια, πεκάν, κάσιους, καρύδια Βραζιλίας, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια? όλα τα καρύδια σε σκληρό κέλυφος-μπορεί να είναι τόσο σοβαρή όσο αλλεργία στα φιστίκια, και ισχύουν οι ίδιες προειδοποιήσεις. Ένα παιδί μπορεί να έχει αλλεργία σε ένα μόνο ξηρούς καρπούς, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να έχει αλλεργία σε μια σειρά από καρπούς με κέλυφος. Σύγχυση μπορεί να συμβαίνουν μερικές φορές για τα διάφορα είδη ξηρών καρπών δέντρων, έτσι δέντρο-καρύδι-αλλεργικά άτομα συχνά απλά μείνετε μακριά από όλα αυτά, για να το παίξει ασφαλές. Κάντε φροντίδα-δωρητές, τους δασκάλους, τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας γνωρίζουν ότι το παιδί σας θα πρέπει να αποφεύγουν αυστηρά όλα τα προϊόντα με ακόμη ένα ίχνος από καρύδια και φιστίκια, επειδή παξιμάδι αλλεργίες, σε γενικές γραμμές, είναι η πιο σοβαρή από όλες τις τροφικές αλλεργίες.

Σόγια

Τα μωρά τρέφονται φόρμουλα σόγιας, όπως αυτή του αγελαδινού γάλακτος, μπορούν να αναπτύξουν ένα εξάνθημα, ρινική καταρροή, συριγμό, διάρροια,  ή έμετος από αλλεργία στην πρωτεΐνη σόγιας. Κατά την αλλαγή σε μια ένωση τύπου σόγιας, μερικά βρέφη που είναι αλλεργικά στο γάλα της αγελάδας βρέθηκε επίσης να είναι αλλεργικοί σε σόγια. Εάν αυτή είναι η περίπτωση, παιδίατρος σας μπορεί να συστήσει μια φόρμουλα χαμηλής αλλεργιογόνων γίνεται με εκτεταμένα υδρολυμένη πρωτεΐνη ή αμινοξέων στοιχειακή τύπου. Τα παιδιά με αλλεργία σόγιας ανέχεται γενικά σογιέλαιο, επειδή περιέχει ελάχιστη πρωτεΐνη. Λεκιθίνη σόγιας είναι ένα λιπαρό παράγωγο της σόγιας που είναι εξαιρετικά χαμηλή σε πρωτεΐνη σόγιας και συνήθως ανεκτή από άτομα με αλλεργία σόγιας.

Σιτάρι και Γλουτένη

Ρύζι και βρώμη είναι συνήθως οι πρώτες δημητριακά εισάγονται στη δίαιτα, επειδή είναι λιγότερο πιθανό από ό, τι άλλα δημητριακά για να προκαλέσει προβλήματα αλλεργίας. Αν δεν υπάρχουν προβλήματα με την βρώμη, σιτάρι δίνεται στη συνέχεια. Το σιτάρι είναι το σιτάρι πιο συχνά συνδέεται με αλλεργίες, αλλά ακόμα κι έτσι, εξακολουθεί να είναι ένα ασυνήθιστο τροφική αλλεργία. Αυτό είναι τυχεροί επειδή το σιτάρι βρίσκεται σε τόσα πολλά προπαρασκευασμένες τροφές.

Υπάρχουν 2 τύποι αρνητικές ανοσολογικές αντιδράσεις στο σιτάρι. Η πρώτη είναι κλασική τροφική αλλεργία, με συμπτώματα όπως κνίδωση ή συριγμό που εμφανίζονται αμέσως μετά το παιδί τρώει ένα τρόφιμο γίνεται με το σιτάρι. Το δεύτερο ονομάζεται κοιλιοκάκη . Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε σπόρους όπως σιτάρι, σίκαλη, και κριθάρι. Σε ένα ευαίσθητο παιδί, αποζημιώσεως γλουτένη η επένδυση του λεπτού εντέρου και παρεμβαίνει με την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Αυτή η βλάβη μπορεί να παραμείνει αδιάγνωστη για κάποιο χρονικό διάστημα. Τυπικά συμπτώματα της κοιλιοκάκης είναι κοιλιακός πόνος, διάρροια, ευερεθιστότητα, κακή αύξηση του σωματικού βάρους, και αργή ανάπτυξη. Η κοιλιοκάκη μπορεί να αποκαλυφθεί λίγο μετά το βρέφος έχει πρώτο κύπελλο του δημητριακών, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπτώματα είναι τόσο μικρές ώστε η κατάσταση μπορεί να σιγοκαίει σε χαμηλό επίπεδο για πολλά χρόνια και η διάγνωση δεν μπορεί να γίνει μέχρι την εφηβεία ή ακόμα και την ενήλικη ζωή.

Τροφική αλλεργία Σημειώσεις

Εάν το παιδί σας έχει συμπτώματα που υποδηλώνουν αλλεργία, αφού δίνεται μια συγκεκριμένη τροφή, να το κρατήσει έξω από τη δίαιτα και να συζητήσουν τα συμπτώματα με τον παιδίατρό σας.

Μερικά παιδιά με γάλα ή αυγό αλλεργία μπορεί να ανεχτεί μια μικρή ποσότητα γάλακτος ή αυγών αν είναι μαγειρεμένο σε ένα ψημένο όπως το ψωμί ή ένα muffin. Ωστόσο, άλλα παιδιά αντιδρούν σε ακόμη αυτό το μικρό, εκτενώς θερμαίνεται ποσό.

Ένα παιδί αποφυγή πολλών τροφίμων λόγω της αλλεργίας τροφίμων θα μπορούσε να είναι σε κίνδυνο υποσιτισμού. Συζητήστε δει ένα διαιτολόγο με το γιατρό σας, για να είναι σε θέση να πάρετε κάποια βοήθεια ειδικών για το πώς να ταΐσει με σύνεση το παιδί σας που έχει σημαντική διατροφικούς περιορισμούς.

Το παιδί σας με μια τροφική αλλεργία θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει κάθε δραστηριότητα άλλο παιδί μπορεί να κάνει εκτός από να φάει το φαγητό για την οποία είναι αλλεργικός. Συζητήστε με τον παιδίατρό σας ή αλλεργιολόγο  για την αποφυγή των αλλεργιογόνων, καθώς και διατροφικές / θεραπείες στρατηγικές  με το Διαιτολογο σας , για να διατηρήσουν ένα ασφαλές και υγιεινό τρόπο ζωής στο παιδι σας .

Πίσω →