Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΠαιδική διατροφή και ανάπτυξη

Ως μητέρα δυο έξυπνων παιδιών και σε συνδυασμό με την ειδικότητα μου Διαιτολόγου Διατροφολόγου έχω υιοθετήσει διατροφικά προγράμματα ειδικά για τις ανάγκες της ανάπτυξης τους. Τα παιδιά έχουν ιδιαιτέρες διατροφικές ανάγκες όπως :σωματική ανάπτυξη, νοητική ανάπτυξη!

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που είναι καλό να προσέχουμε στην διατροφή των παιδιών.

Τρόποι να μάθετε στο παιδί σας να τρώει μόνο του σωστές τροφές.

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, εκτός από την ανάγκη τους για ενέργεια μέσω πολλών διαφορετικών τύπων τροφής, οι γονείς πρέπει επίσης να τα διδάξουν να τρώνε ανεξάρτητα. Η αυτοτροφοδότηση είναι ένα σημαντικό στάδιο στην ανάπτυξη των παιδιών, το οποίο χρειάζεται προφανώς κάποια ικανότητα.

paidi anaptyjh

Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε γονιός για τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του παιδιού ;

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) έχει δηλώσει ότι το ασβέστιο, η βιταμίνη D, το κάλιο και οι φυτικές ίνες είναι τα κορυφαία 4 θρεπτικά συστατικά που λείπουν από τη διατροφή των παιδιών. Όποτε αν θέλετε να έχετε την ομαλή  ανάπτυξή των παιδιών σας , θα πρέπει να προσθέσετε τα παρακάτω τρόφιμα στην διατροφή τους ! Με τη σωστή διατροφή θα εδραιωθούν τα Θεμέλια για τη σωστή παιδική ανάπτυξη.

Τα παιδιά χρειάζονται φυτικές ίνες στη διατροφή τους ;

Παρακάτω θα δείτε το γιατί και το πώς μπορείτε να τις βρείτε στις τροφές!

Οι φυτικές ίνες είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που τα περισσότερα παιδιά αλλά και γονείς δεν καταναλώνουν όσο πρέπει καθημερινά. Ως γονείς, μπορεί να κάνετε το καλύτερό για εσάς και τα παιδια σας ώστε να έχετε μια ισχυροποιημένη διατροφή, αλλά μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια με την επιλογή καλών πηγών φυτικών ινών.

διατροφολόγος για παιδιά Θεσσαλονίκη

10 καλύτερα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται κάθε παιδί!

Ως Διαιτολόγος και ως μητέρα γνωρίζω οτι τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού τους για ανάπτυξη και υγεία.