Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφική Υποστήριξη στο Σύνδρομο Πολιτιστικών Ωοθηκών

Τα οφέλη της Ινοσιτόλης για την υγεία

Αν και συχνά αναφέρεται ως βιταμίνη Β8, ινοσιτόλη δεν είναι μια βιταμίνη, αλλά ένα είδος ζαχάρου με πολλές σημαντικές λειτουργίες.

Η ινοσιτόλη, παίζει κρίσιμο ρόλο στην κυτταρική ανάπτυξη του σώματος. Αν και η ινοσιτόλη είναι ένα σάκχαρο που το σώμα σας παράγει από τη γλυκόζη, βρίσκεται επίσης σε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, όπως τα φρούτα, τα φασόλια, τα σιτηρά και οι ξηροί καρποί.

vitamínis D sýndromo polykystikón oothikón

Ο ρόλος της βιταμίνης D στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Η βιταμίνη D παίζει φυσιολογικό ρόλο στην αναπαραγωγή, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των ωοθυλακίων και της ωχρινοποίησης των ωοθηκών μέσω της αλλαγής της σηματοδότησης της ορμόνης AMH, της ευαισθησίας στη θυλακιοτρόπο ορμόνης και της παραγωγής προγεστερόνης στα ανθρώπινα κοκκιώδη κύτταρα.

Τι πρέπει να καταναλώνετε όταν έχετε πολυκυστικές ωοθήκες

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια κατάσταση που προκαλεί ορμονικές ανισορροπίες και προβλήματα με το μεταβολισμό.

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) είναι μια συνήθης κατάσταση υγείας που βιώνει σε αναπαραγωγική ηλικία. Το σύνδρομο πολυκυστικών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άλλες σοβαρές προκλήσεις για την υγεία, όπως ο διαβήτης , καρδιαγγειακά προβλήματα, κατάθλιψη και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου .

 

Diatrofí polykystikés oothíkes

Τι πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε πολυκυστικές ωοθήκες

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια ορμονική διαταραχή που επηρεάζει το 8 έως 20 τοις εκατό των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας. Χαρακτηρίζεται από την απελευθέρωση της περίσσειας ανδρογόνων από τις ωοθήκες και σχετίζεται με την αντίσταση στην ινσουλίνη. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι ακανόνιστη, ή ακόμη και εντελώς απούσα περιόδος.

PCOS odigíes gia ti veltíosi

Σημαντικές οδηγίες για τη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και του ελέγχου του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS)

Αν και δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, ακολουθώντας μερικές απλές οδηγίες και κάνοντας μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορείτε να βοηθήσετε πολύ στη διαχείριση των συμπτωμάτων του φυσικά.

Πολυκυστικές και θυρεοειδής! Τι να προσέξω στη διατροφή μου ;

Υπάρχει στενή σχέση μεταξύ του Συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) και του υποθυρεοειδισμού. Τα συμπτώματα και των δύο μπορούν να αλληλεπικαλύπτονται και να μοιάζουν παρόμοια. Μπορεί επίσης να τηρείτε ακριβώς τις συμβουλές που σας έχουν δοθεί από τον γιατρό σας για να αντιμετωπίσετε το PCOS σας και να μην δείτε κανένα αποτέλεσμα, επειδή μπορεί να χρειάζεται να αντιμετωπίσετε πρώτα τον θυρεοειδή σας.

Η Διατροφή και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Θεωρείται ότι μια θρεπτική διατροφή θα βοηθήσει επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του βάρους και βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων της ινσουλίνης.

Η εξεύρεση της σωστής διατροφής για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του συνδρόμου είναι μια σύνθετη διαδικασία και ιδιαίτερα εξατομικευμένη.