Επίπεδα βιταμίνης D και επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Η βιταμίνη D μπορεί να διαδραματίσει διάφορους ρόλους στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και αρκετές πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες δείχνουν ότι τα επίπεδα της βιταμίνης D είναι προγνωστικά της εμφύτευσης και των συνεχιζόμενων ποσοστών εγκυμοσύνης σε εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF).

Νόσος του Crohn και εγκυμοσύνη

Ορισμένες γυναίκες με νόσο του Crohn μπορεί να ανησυχούν εάν η εγκυμοσύνη θα επηρεάσει την κατάστασή τους, ενώ άλλες φοβούνται ότι η ασθένεια ή τα φάρμακα που λαμβάνουν θα βλάψουν το έμβρυο.

Η νόσος του Crohn είναι μια μακροχρόνια πάθηση που προκαλεί φλεγμονή στο πεπτικό σύστημα. Μαζί με την ελκώδη κολίτιδα, η νόσος Crohn ανήκουν στις φλεγμονώδους νόσους του εντέρου. Τα κοινά συμπτώματα της νόσου του Crohn περιλαμβάνουν διάρροια , κράμπες στην κοιλιά, κόπωση και ακούσια απώλεια βάρους. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν σε βαρύτητα και συχνά έρχονται και παρέρχονται σε κύκλους.

Ιατρικά αναφέρονται σε μεγάλες περιόδους με λίγα ή καθόλου συμπτώματα γνωστή ως ύφεση. Μια έξαρση ή υποτροπή είναι όταν τα συμπτώματα επανεμφανίζονται ή επιδεινώνονται. Δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του Crohn, επομένως η θεραπεία στοχεύει να κρατήσει ένα άτομο σε ύφεση.

Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση ακτινιδίων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το ακτινίδιο είναι γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα. Σκεφτείτε τη βιταμίνη C, A, E, K, φυλλικό οξύ, κάλιο, σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, φώσφορο και χολίνη. Για να ξεκινήσετε, τα ακτινίδια είναι χαμηλά σε σάκχαρα (σε σύγκριση με πολλά άλλα φρούτα) και λιπαρά και περιέχουν μια καλή ποσότητα διαιτητικών ινών.

Τι πρέπει να καταναλώνετε όταν έχετε πολυκυστικές ωοθήκες

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια κατάσταση που προκαλεί ορμονικές ανισορροπίες και προβλήματα με το μεταβολισμό.

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) είναι μια συνήθης κατάσταση υγείας που βιώνει σε αναπαραγωγική ηλικία. Το σύνδρομο πολυκυστικών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άλλες σοβαρές προκλήσεις για την υγεία, όπως ο διαβήτης , καρδιαγγειακά προβλήματα, κατάθλιψη και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου .

 

Οφέλη ελαιόλαδου στην εγκυμοσύνη

Το ελαιόλαδο είναι πολύ ασφαλές για να το καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και, επομένως, μπορείτε να το προσθέσετε με ασφάλεια στη διατροφή σας. Έχει πολλά οφέλη για μια έγκυο γυναίκα ‘όπως και για το αγέννητο μωρό.

 

ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΗΣΗ

Ο διαβήτης κύησης είναι ο διαβήτης που διαγιγνώσκεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (κύηση). Όπως και άλλοι τύποι διαβήτη, ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο τα κύτταρα σας χρησιμοποιούν τη ζάχαρη (γλυκόζη). Ο διαβήτης κύησης προκαλεί υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα που μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη σας και την υγεία του μωρού σας.

emminópafsi Vitamínes

Βιταμίνες για την ανακούφιση της εμμηνόπαυσης

Η εμμηνόπαυση είναι γεγονός στη ζωή πολλών γυναικών. Εμφανίζεται όταν οι γυναίκες σταματούν να υποφέρουν από εμμηνόρροια. Ο χρόνος πριν την εμμηνόπαυση, όταν οι γυναίκες παράγουν σταδιακά λιγότερο οιστρογόνα, ονομάζεται προεμμηνόπαυση. Δεδομένου ότι οι γυναίκες μεταβαίνουν από την προεμμηνόπαυση στην εμμηνόπαυση μπορούν να βιώσουν:

 • εξάψεις
 • αϋπνία
 • κολπική ξηρότητα
 • νυχτερινές εφιδρώσεις
 • αύξηση βάρους
 • αλλαγές διάθεσης
 • αλλαγές στη λίμπιντο

Ορισμένες γυναίκες κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης αντιμετωπίζουν μικρά συμπτώματα και άλλες εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα. Ορισμένες βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και στη συνολική υγεία.

Diatrofí stin emminópafsi

Διατροφή στην εμμηνόπαυση

Όταν βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση, η διατροφή μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων που έρχονται με αυτήν: Μεταβολές της διάθεσης, εξάμψεις, αδύναμα οστά, βραδύτεροι χρόνοι αντίδρασης. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς επικεντρώνουμε τις σκέψεις μας σε αυτό που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να μας βοηθήσουν να μεγαλώνουμε με υγεία και να αντιμετωπίσουμε την εμμηνόπαυση με ευκολία. Ένα από τα οποία είναι να αλλάξετε τη λίστα αγορών σας.

Τι είναι η προλακτίνη;

Η προλακτίνη είναι μια ορμόνη που ονομάστηκε αρχικά από τη λειτουργία της να προάγει την παραγωγή γάλακτος (γαλουχία) στα θηλαστικά ως απόκριση στο θηλασμό των μικρών μετά τη γέννηση. Έκτοτε έχει αποδειχθεί ότι έχει περισσότερες από 300 λειτουργίες στο σώμα. Αυτά μπορούν να χωριστούν σε διάφορους τομείς: αναπαραγωγικό, μεταβολικό, ρύθμιση υγρών (ωσμορύθμιση), ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος (ανοσορρύθμιση) και συμπεριφορικές λειτουργίες.

Πώς η διατροφή σας επηρεάζει τις ορμόνες σας κατά την εμμηνόπαυση

Πώς η διατροφή σας επηρεάζει τις ορμόνες σας κατά την εμμηνόπαυση

 

Οι ορμόνες βοηθούν στον έλεγχο σχεδόν κάθε φυσιολογικής διαδικασίας στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων:

 • του μεταβολισμού
 • του ανοσοποιητικού συστήματος
 • του εμμηνορρυσιακού κύκλου
 • της αναπαραγωγής

Μια ακριβής ορμονική ισορροπία είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του σώματος. Ορισμένες τροφές στη διατροφή σας μπορούν να αποκαταστήσουν ή να ρίξουν την ισορροπία των ορμονών σας.

Η κατανάλωση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής είναι απαραίτητη, ειδικά εάν είστε στην εμμηνόπαυση. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου της ζωής μιας γυναίκας, οι ορμονικές ανισορροπίες μπορεί να προκαλέσουν άβολα συμπτώματα.

emminópafsi diatrofi

Πως να χάσω κιλά στην κλιμακτηριο / εμμηνόπαυση

Πώς να χάσετε βάρος όταν ο οργανισμός σας βρίσκετε στο στάδιο της εμμηνόπαυσης 

Η απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να φαίνεται αδύνατη.

Οι ορμονικές αλλαγές, το άγχος και η διαδικασία γήρανσης μπορούν να λειτουργήσουν εναντίον σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε την απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

antimetopisi tis endomitriosis 1

Οκτώ διατροφικά tips για την αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης.

Η ενδομητρίωση υπολογίζεται ότι επηρεάζει μία στις δέκα γυναίκες.

Η ασθένεια επηρεάζει το αναπαραγωγικό σύστημα, στην οποία ενδομητριακός ιστός αναπτύσσεται έξω από την μήτρα, όπως για παράδειγμα στις ωοθήκες. Την χαρακτηρίζουν συμπτώματα όπως έντονοι πόνοι περιόδου, αιμορραγία, πόνος κατά την σεξουαλική επαφή μέχρι και υπογονιμότητα. Μέχρι τώρα δεν είναι γνωστή κάποια θεραπεία ενάντια στην ασθένεια.

antisylliptika kai katakratisi

Κατακράτηση υγρών και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Η κατακράτηση υγρών, το φούσκωμα και η κατακράτηση νερού είναι τρεις όροι που μιλούν για την ίδια κατάσταση, την περίσσεια υγρών που συσσωρεύονται στις κοιλότητες του σώματός μας. Η ορμονική διαταραχή, ειδικά των οιστρογόνων, ενδέχεται να επηρεάζουν την ισορροπία του οργανισμού ή θα μπορούσε να είναι ακόμα και παρενέργειες των αντισυλληπτικών χαπιών, τα οποία είναι ένα από τα πιο κοινά φάρμακα στην αντιμετώπιση των πολυκυστικών ωοθηκών.