Η Διατροφή και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Θεωρείται ότι μια θρεπτική διατροφή θα βοηθήσει επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του βάρους και βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων της ινσουλίνης.

Η εξεύρεση της σωστής διατροφής για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του συνδρόμου είναι μια σύνθετη διαδικασία και ιδιαίτερα εξατομικευμένη.

Διατροφή κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια διαδικασία με την οποία το ωάριο και το σπερματοζωάριο υπογόνιμων ζευγαριών συνδυάζονται σε ένα εργαστήριο. Το ποσοστό επιτυχίας είναι περίπου 30 έως 35% για τις γυναίκες κάτω των 35 ετών και πέφτει στο 6 έως 10% για τις γυναίκες άνω των 40. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένες διατροφικές επιλογές μπορεί να ωφελήσουν τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Εξωσωματική γονιμοποίηση και διατροφή

Αν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος στο προσεχές διάστημα κάντε μία υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά (φυσικές πηγές βιταμινών),βάλτε στο πρόγραμμα προϊόντα ολικής άλεσης, αυξήστε την κατανάλωση ψαριών. Από την άλλη περιορίστε το κόκκινο κρέας και τα ζωικά λίπη εν γένει, αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και γλυκά, ελαττώστε τον καφέ και το αλκοόλ και κόψτε το κάπνισμα.

Η έμμηνος ρύση επηρεάζεται από τη διατροφή

Ανάμεσα στο φούσκωμα, τους πόνους, τη λαχτάρα για φαγητό, και τις εναλλαγές της διάθεσης, η περίοδος, δεν είναι συνήθως η καλύτερη εβδομάδα στη ζωή κάθε γυναίκας. Οι γυναίκες τείνουν να καταναλώνουν πρόχειρο φαγητό πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, λόγω της διακύμανσης των ορμονών. Τα οιστρογόνα, η τεστοστερόνη και η προγεστερόνη - οι κύριες αναπαραγωγικές ορμόνες - μειώνονται, και παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου μας. Οι αλλαγές αυτές είναι υπεύθυνες για τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα