Τα κονδυλώματα είναι αποτέλεσμα ενός ιού και όπως και οι άλλοι ιοί, τα συμπτώματα μπορεί να βελτιωθούν με την κατανάλωση υγιεινής διατροφής. Τα στελέχη του ανθρώπινου θηλωματοϊού προκαλούν κονδυλώματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Κοινά σημεία που εμφανίζονται τα κονδυλώματα είναι συνήθως στα χέρια, αν και μπορούν να είναι οπουδήποτε. Οι πελματιαίοι μυρμηγκοί βρίσκονται στα πέλματα των ποδιών. Επίπεδα κονδυλώματα είναι γενικά στο πρόσωπο ή τα πόδια. Ο τελευταίος τύπος, κονδυλωμάτων, των γεννητικών οργάνων, εμφανίζονται γύρω από την περιοχή του καβάλου, μέσα στο πρωκτό ή μέσα στον κόλπο.

 

Υπάρχουν λοιπόν κάποιες κατηγορίες τροφίμων που βοηθούν στα κονδυλώματα.

  • Τα λαχανικά!

Τα λαχανικά έχουν υψηλές βιταμίνες και μέταλλα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα για την καταπολέμηση ιών όπως ο ιός HPV. Τα σκούρα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα λαχανικά της θάλασσας είναι υψηλά σε Β-βιταμίνες και ασβέστιο. Παραδείγματα περιλαμβάνουν το σπανάκι. Τρόφιμα όπως αυτά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα μπορούν να μειώσουν τα κονδυλώματα καταπολεμώντας τον HPV. Τα λαχανικά όπως το μπρόκολο είναι επίσης υψηλά σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι ζωτικής σημασίας για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που βλάπτουν τους ιστούς και κάνουν τα κύτταρα σας ευάλωτα σε λοιμώξεις.

  • Τα φρούτα!

Τα φρούτα είναι επίσης αποτελεσματικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη μείωση των κονδυλωμάτων. Τα φρούτα όπως οι ντομάτες και τα κεράσια έχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Τα κολοκυθάκια και οι πιπεριές έχουν επίσης αντιοξειδωτικά. Οι κόκκινες πιπεριές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα επειδή έχουν διπλάσια βιταμίνη C από τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά που περιέχουν βιταμίνη C. Ένα άλλο χρήσιμο λαχανικό είναι η κολοκύθα. Η κολοκύθα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στη ρύθμιση της κυτταρικής επικοινωνίας που είναι η βάση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

  • Τα βότανα!

Τα βότανα περιέχουν συστατικά που βελτιώνουν την ανοσολογική λειτουργία για να αποτρέψουν τις ιογενείς λοιμώξεις. Το σκόρδο περιέχει αντιοξειδωτικές ενώσεις που είναι αποτελεσματικές για την καταπολέμηση των ιών καθώς και των μυκητιασικών, βακτηριακών και παρασιτικών λοιμώξεων. Η ρίγανη έχει επίσης ενώσεις που είναι αντιοξειδωτικές, δηλαδή φλαβονοειδή και φαινολικά οξέα. Οι πολυφαινόλες είναι ένα άλλο είδος φυτικής ουσίας με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το πράσινο τσάι είναι υψηλό σε πολυφαινόλες.

  • Οι πρωτεΐνες!

Συνιστώνται τρόφιμα όπως το κρέας, τα ψάρια, τα φασόλια και τα καρύδια. Αυτά τα τρόφιμα είναι υψηλά σε πρωτεΐνες, αλλά περιέχουν επίσης σημαντικά θρεπτικά συστατικά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα φασόλια και τα αμύγδαλα είναι υψηλά σε Β-βιταμίνες και ασβέστιο. Τα προϊόντα ολικής είναι επίσης υψηλά σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Το τόφου, τα ψάρια και τα άπαχα κρέατα είναι ευεργετικά για τα κονδυλώματα, αλλά καλό είναι να περιορίσετε το κόκκινο κρέας. Τα στρείδια είναι ευεργετικά επειδή είναι υψηλά σε ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός επειδή λειτουργεί στις περισσότερες ενζυματικές αντιδράσεις οποιουδήποτε ορυκτού, το οποίο είναι κρίσιμο για το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τέλος καλό είναι να αποφεύγετε τα τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και περιέχουν διεγερτικά. Πολλά προϊόντα που βρίσκονται στα καταστήματα ή τα αρτοποιεία περιέχουν ανθυγιεινά trans-λιπαρά. Τα τρόφιμα με τρανς λιπαρά είναι κέικ, μπισκότα, ντόνατς, μαργαρίνες και γρήγορες τροφές, όπως πατάτες τηγανητές.

 

Πίσω →