Ο ιός HPV είναι μια παγκόσμια πανδημία σήμερα. Ο ιος για να χτυπήσει χρειάζεται χαμηλό ανοσοποιητικό και αυτή η μόλυνση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το 70% όλων των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες και το 63% του πέους, το 91% του πρωκτού και το 72% των καρκίνων του στοματοφάρυγγα στους άνδρες. Επομένως, με αυτά τα εκπληκτικά γεγονότα, πρέπει να αντιμετωπίζετε τον HPV χωρίς καθυστέρηση για να αποφύγετε να βλάπτετε τον εαυτό σας ή τον αγαπημένο σας.

Δεν υπάρχουν εγκεκριμένα αντιιικά για τον ιό HPV. Έρευνες δείχνουν και οι γιατροί συμφωνούν ότι ένα ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγεί το σώμα σας από μια λοίμωξη από τον HPV. Υπάρχει ωστόσο ένα εμβόλιο με το οποίο κάποιος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του. Όμως, τι κάνει κάποιος εάν είναι ήδη μολυσμένος ή πάνω από το όριο ηλικίας ή δεν μπορεί να ανεχτεί τις οδυνηρές παρενέργειες του εμβολίου; Ευτυχώς, υπάρχουν και άλλοι δοκιμασμένοι τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και πιθανόν να εκτοπίσετε τον ιό. Για να συμβεί αυτό, οι μεταβολές του τρόπου ζωής των τροφίμων και του περιβάλλοντος είναι αναπόσπαστες. Ας δούμε τους δημοφιλείς και φαινομενικά γνήσιους τρόπους για να το επιτύχουμε:

  • Τρόφιμα!

Η διατροφή είναι σημαντική επειδή οι διατροφολόγοι σε όλο τον κόσμο συμφώνησαν ότι τα τρόφιμα μπορούν να αυξήσουν την επούλωση και η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας και να βελτιώσει τη γενική ευημερία.

  • Δοκιμασμένα βότανα!

Υπάρχει ένα πλήθος βοτάνων που έχουν δοκιμαστεί κλινικά για τις αντιφλεγμονώδεις, ανοσοκατασταλτικές και αντι-ιικές τους ιδιότητες και θα μπορούσε να δώσει στο σώμα σας πρόσθετο πλεονέκτημα όταν οι διαιτητικές τροποποιήσεις υπολείπονται. Κάποια βότανα έχουν δείξει ειδικές ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού που δυνητικά διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ενίσχυση του σώματός σας από ξένη διείσδυση.

Φυσικά η διατροφή σας κάνει πιο δυνατούς και βοηθάει το σώμα σας να καθαρίσει τη μόλυνση. Τα λαχανικά σταυροειδών, οι β-καροτένιες, το φολικό οξύ, η βιταμίνη C, τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες έχουν δείξει ότι ενισχύουν την ανοσία και σας κάνουν πιο ανθεκτικούς στον ιικό πολλαπλασιασμό.

Για να γίνεται πιο δυνατοί συμπεριλάβετε τα εξής:

  • Τρώτε λαχανικά σταυροειδή, όπως τα γογγύλια, το λάχανο, το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Το φυλλικό οξύ που προέρχεται από αυτά είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε συνθετικό φολικό οξύ που πωλείται σε χάπια.
  • Λαχανικά όπως τα καρότα, η πορτοκαλί κολοκύθα, οι ντομάτες, οι γλυκοπατάτες και τα μαρούλια είναι ευεργετικά για τους ασθενείς με διάγνωση HPV λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε β-καροτένιο. Αυτή η κόκκινη-πορτοκαλί χρωστική μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση του HPV.
  • Τρόφιμα πλούσια σε φολικό οξύ είναι τα όσπρια, τα εμπλουτισμένα δημητριακά, τα σπαράγγια, τα αυγά, τα πορτοκάλια και οι φράουλες.
  • Η βιταμίνη C – που περιέχεται στις κίτρινες και κόκκινες πιπεριές, τα ακτινίδια, τα μπρόκολα, τα μούρα, τα πορτοκάλια, τα μπιζέλια και την παπάγια.
  • Τα αντιοξειδωτικά όπως το πράσινο τσάι, τα μούρα, τα ροδάκινα και το σπανάκι είναι ζωτικής σημασίας επειδή καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και την ανώμαλη ανάπτυξη των κυττάρων.

Καλό είναι να αποφύγετε τα εξής:

  • Εάν η διατροφή σας αποτελείται κυρίως από εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα όπως ντόνατς, γεύματα γρήγορου φαγητού και αναψυκτικά, το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι βέβαιο ότι θα υποφέρει. Μπορεί αυτά τα τρόφιμα να γεμίσουν το στομάχι σας, αλλά δεν θα δώσουν στο ανοσοποιητικό σας σύστημα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά και να σας προστατεύσει από ασθένειες.
  • Μειώστε ή αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ.
  • Περιορίστε ή αποφύγετε την κατανάλωση καφέ.

Πίσω →