Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειώσετε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης φυσικά, χρησιμοποιώντας θεραπείες στο σπίτι, αλλαγές στον τρόπο ζωής και εναλλακτικές θεραπείες.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές στο σπίτι για τη διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης:

Φορέστε σε χαλαρά, φαρδιά ρούχα, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας και κατά τη διάρκεια ζεστού ή απρόβλεπτου καιρού. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις εξάψεις.

Κρατώντας την κρεβατοκάμαρά σας δροσερή και αποφεύγοντας τις βαριές κουβέρτες τη νύχτα μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση των πιθανών νυχτερινών ιδρωτών. Αν έχετε τακτικά νυκτερινές εφιδρώσεις, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αδιάβροχο σεντόνι κάτω από το κρεβάτι σας για να προστατέψετε το στρώμα σας.

Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε έναν φορητό ανεμιστήρα για να σας δροσίζει.

Άσκηση και διαχείριση του βάρους σας

Μειώστε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σας με 400 έως 600 θερμίδες για να διαχειριστείτε το βάρος σας. Είναι επίσης σημαντικό να ασκείστε ελαφρώς για 20 έως 30 λεπτά την ημέρα.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει:

  • αύξηση της ενέργειας
  • καλύτερο νυχτερινό ύπνο
  • βελτίωση της διάθεσης
  • γενική ευημερία

Συμπληρώνοντας τη διατροφή σας

Πάρτε συμπληρώματα ασβεστίου, βιταμίνης D και μαγνησίου για να μειώσετε τον κίνδυνο για οστεοπόρωση και να βελτιώσετε τα επίπεδα ενέργειας και τον ύπνο. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα συμπληρώματα που μπορούν να σας βοηθήσουν για τις προσωπικές σας ανάγκες υγείας.

Εφαρμογή τεχνικών χαλάρωσης

Φροντίδα του δέρματός σας

Εφαρμόστε ημερησίως ενθδατική κρέμα για να μειώσετε την ξηρότητα του δέρματος.

Διαχείριση των προβλημάτων ύπνου

Συζητήστε με το γιατρό σας εάν έχετε συχνά προβλήματα στον ύπνο, ώστε να μπορούν να σας βοηθήσουν να το διαχειριστείτε.

Παύση του καπνίσματος και περιορισμός της χρήσης αλκοόλ

Σταματήστε το κάπνισμα και αποφύγετε την έκθεση σε παθητικό κάπνισμα. Η έκθεση σε τσιγάρα μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά σας.

Θα πρέπει επίσης να περιορίσετε την πρόσληψη αλκοόλ για να μειώσετε τα συμπτώματα. Η βαριά κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για ανησυχίες για την υγεία.

Τα φυσικά συμπληρώματα και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν να περιορίσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης περιλαμβάνουν:

  • σόγια
  • βιταμίνη Ε
  • ισοφλαβόνη
  • μελατονίνη

 

Πίσω →