Εμμηνόπαυση και βιταμίνες

Καθώς περνάτε από την εμμηνόπαυση, ορισμένες βιταμίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα συμπτώματα χαμηλών οιστρογόνων. Εδώ είναι πέντε βιταμίνες που πρέπει να ενσωματώσετε στη διατροφή σας κατά την εμμηνόπαυση.

Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται όταν οι γυναίκες σταματούν την έμμηνο ρύση. Ο χρόνος πριν από την εμμηνόπαυση όταν οι γυναίκες παράγουν σταδιακά λιγότερα οιστρογόνα ονομάζεται προεμμηνόπαυση. Καθώς οι γυναίκες περνούν από την προεμμηνόπαυση στην εμμηνόπαυση, μπορεί να εμφανίσουν:

 • εξάψεις
 • αϋπνία
 • κολπική ξηρότητα
 • νυχτερινές εφιδρώσεις
 • αύξηση βάρους
 • αλλαγές διάθεσης
 • αλλαγές στη λίμπιντο

Μερικές γυναίκες περνούν από την εμμηνόπαυση και εμφανίζουν μόνο μικρά συμπτώματα. Άλλοι εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα. Ορισμένες βιταμίνες μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και στη στήριξη της γενικής υγείας.

 

Πώς η εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σας με το φαγητό

Η εμμηνόπαυση είναι η φυσική βιολογική διαδικασία που σηματοδοτεί το τέλος των αναπαραγωγικών χρόνων της γυναίκας. Συνήθως εμφανίζεται μεταξύ 45 και 55 ετών, αν και μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα. Η εμμηνόπαυση ορίζεται ως η απουσία εμμήνου ρύσεως για 12 διαδοχικούς μήνες. Αν και η συζήτηση γύρω από την εμμηνόπαυση δεν είναι τόσο διάχυτη όσο θα έπρεπε, συχνά συνδέεται με τον αντίκτυπό της στη σωματική και συναισθηματική ευεξία, που τονίζεται από κοινά συμπτώματα όπως εξάψεις και εναλλαγές της διάθεσης. Ωστόσο, μέσα σε αυτές τις συζητήσεις, η κατανόηση του πώς η εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσει τη σχέση μιας γυναίκας με το φαγητό είναι συχνά ένα θέμα που παραμελείται.

 

6 τρόποι για να μειώσετε τη χοληστερόλη σας στην εμμηνόπαυση

Είτε τα επίπεδα χοληστερόλης σας ήταν πάντα φυσιολογικά, είτε είχατε υψηλές μετρήσεις στο παρελθόν, τα επόμενα αποτελέσματα της αιματολογικής σας εξέτασης μπορεί να σας εκπλήξουν. Η μείωση των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Ενώ η αυξημένη χοληστερόλη είναι συνηθισμένη κατά τη μέση ηλικία, δεν πρέπει να αγνοήσετε τις αυξήσεις, ακόμη και αν είναι μικρές. Η γνώση των επιπέδων χοληστερόλης σας μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε ουσιαστική δράση για να βελτιώσετε την υγεία σας και όσο πιο γρήγορα λάβετε μέτρα για να περιορίσετε την άνοδο, τόσο χαμηλότερος θα είναι ο κίνδυνος μελλοντικής καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.

Ενώ τα επίπεδα χοληστερόλης τείνουν να αυξάνονται καθώς μεγαλώνετε, η εμμηνόπαυση μπορεί να επιταχύνει την αύξηση αυτή. Η συχνότητα εμφάνισης υψηλής χοληστερόλης στις γυναίκες είναι περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερη σε άτομα άνω των 40 από ό,τι σε νεότερες γυναίκες. Αυτή η άνοδος συμπίπτει με την εμμηνόπαυση και τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων που επηρεάζουν τη χοληστερόλη.

Αναιμία και εμμηνόπαυση

Η αναιμία είναι μια κατάσταση υγείας κατά την οποία το σώμα δεν έχει επαρκή αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων για να μεταφέρει αρκετό οξυγόνο στους ιστούς, κάνοντας τους πάσχοντες να αισθάνονται συνεχώς κουρασμένοι και αδύναμοι. Ενώ υπάρχουν πολλές μορφές αναιμίας, η σιδηροπενική αναιμία είναι η πιο κοινή για τις γυναίκες, ειδικά για εκείνες που είναι μετεμμηνοπαυσιακές.

Εμμηνόπαυση και αλλαγές του εντέρου

Η εμμηνόπαυση είναι μέρος της ζωής όλων των γυναικών και δημιουργεί συμπτώματα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν πολλές φορές. Οι γυναίκες μπορεί να δουν μια αύξηση στις αλλαγές του εντέρου, προκαλώντας δυσφορία. Αν και οι αλλαγές του εντέρου είναι κοινές για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, η διατήρηση υγιεινών συνηθειών αποτελεί μέρος της διαχείρισης των δυσάρεστων συμπτωμάτων.

Εμμηνόπαυση και Ευερέθιστο έντερο

Αν και μπορεί να μην πιστεύετε ότι η εμμηνόπαυση και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου συνδέονται, η διακύμανση των ορμονών του φύλου μπορεί συχνά να προκαλέσει καταστροφή στην εσωτερική λειτουργία του εντέρου σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί η υγεία του εντέρου σας μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, καθώς και μερικές χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε τα εντερικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης λιγότερο αγχωτικά.

Καρδιαγγειακό Σύστημα και εμμηνόπαυση

Τα οιστρογόνα που εκκρίνονται από τις ωοθήκες κατά την διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου έχουν προστατευτική δράση στην λειτουργία του επιθηλίου του καρδιαγγειακού και στον μεταβολισμό των λιπιδίων. Μετά την εμμηνόπαυση η έλλειψη οιστρογόνων ενισχύει την αύξηση των αγγείων μέσω ενδοκρινών και αυτόνομων μηχανισμών.

Γιατί η εμμηνόπαυση κάνει τόσο δύσκολη την απώλεια βάρους

Η εμμηνόπαυση ξεκινά επίσημα όταν ένα άτομο δεν έχει έμμηνο κύκλο για 12 μήνες. Σε αυτήν την περίοδο, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να χάσετε βάρος. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι παρατηρούν ότι αρχίζουν να παίρνουν βάρος κατά την περιεμμηνόπαυση, η οποία μπορεί να ξεκινήσει μια δεκαετία πριν από την εμμηνόπαυση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ημικρανία και την εμμηνόπαυση

Η ημικρανία είναι ένας τύπος σοβαρού πονοκεφάλου που μπορεί επίσης να προκαλέσει άλλα συμπτώματα, όπως ναυτία και ευαισθησία στο φως. Μπορεί να βελτιωθεί ή να επιδεινωθεί κατά την εμμηνόπαυση.

Η ημικρανία είναι πιο συχνή σε άτομα αναπαραγωγικής ηλικίας με έμμηνο ρύση, αλλά μπορεί να επιδεινωθεί στην περιεμμηνόπαυση, που είναι η περίοδος πριν από την εμμηνόπαυση. Μια πιθανή σύνδεση μεταξύ ημικρανίας και εμμηνόπαυσης είναι ότι οι πονοκέφαλοι μπορεί να βελτιωθούν μετά την εμμηνόπαυση. Ωστόσο, μπορεί επίσης να επιδεινωθούν.

Έρευνες αναφέρουν αύξηση 71% στον κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας τις 2 ημέρες πριν από την περίοδο.

Κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου, τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν ακριβώς πριν από την έναρξη της περιόδου.

Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία είναι κοινά μέχρι την ωορρηξία, μπορεί επίσης να προκαλέσουν ημικρανία.

Οι περισσότερες μελέτες, δείχνουν ότι οι πονοκέφαλοι ημικρανίας τείνουν να βελτιώνονται μετά την εμμηνόπαυση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ένα άτομο δεν βιώνει πλέον τις ορμονικές αλλαγές που κάποτε προκάλεσαν τον πόνο της ημικρανίας.

Οι πονοκέφαλοι μπορεί να επιδεινωθούν προσωρινά κατά την περιεμμηνόπαυση, η οποία είναι η περίοδος που οδηγεί στην εμμηνόπαυση κατά την οποία ένα άτομο είναι πιθανό να εμφανίσει άλλα συμπτώματα, όπως εξάψεις.

Δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε πώς η εμμηνόπαυση θα επηρεάσει το μοτίβο της ημικρανίας κάποιου. Μια αλλαγή στο μοτίβο της ημικρανίας που οδηγεί στην εμμηνόπαυση μπορεί να συμβεί λόγω μεταβαλλόμενων επιπέδων ορμονών.

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και εμμηνόπαυση

Είναι σύνηθες να έχετε κοιλιακή δυσφορία και αλλαγές στη λειτουργία του εντέρου σας κατά την προεμμηνόπαυση και εμμηνόπαυση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα παρόμοια με αυτά του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου (IBS). Τα συμπτώματα μπορούν να δυσκολέψουν την καθημερινότητα των γυναικών, όμως αλλάζοντας την διατροφή και τον τρόπο ζωής τους , η ποιότητα ζωής θα καλυτερέψει και τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν.

 

emminópafsi Vitamínes

Βιταμίνες για την ανακούφιση της εμμηνόπαυσης

Η εμμηνόπαυση είναι γεγονός στη ζωή πολλών γυναικών. Εμφανίζεται όταν οι γυναίκες σταματούν να υποφέρουν από εμμηνόρροια. Ο χρόνος πριν την εμμηνόπαυση, όταν οι γυναίκες παράγουν σταδιακά λιγότερο οιστρογόνα, ονομάζεται προεμμηνόπαυση. Δεδομένου ότι οι γυναίκες μεταβαίνουν από την προεμμηνόπαυση στην εμμηνόπαυση μπορούν να βιώσουν:

 • εξάψεις
 • αϋπνία
 • κολπική ξηρότητα
 • νυχτερινές εφιδρώσεις
 • αύξηση βάρους
 • αλλαγές διάθεσης
 • αλλαγές στη λίμπιντο

Ορισμένες γυναίκες κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης αντιμετωπίζουν μικρά συμπτώματα και άλλες εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα. Ορισμένες βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και στη συνολική υγεία.

Diatrofí stin emminópafsi

Διατροφή στην εμμηνόπαυση

Όταν βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση, η διατροφή μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων που έρχονται με αυτήν: Μεταβολές της διάθεσης, εξάμψεις, αδύναμα οστά, βραδύτεροι χρόνοι αντίδρασης. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς επικεντρώνουμε τις σκέψεις μας σε αυτό που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να μας βοηθήσουν να μεγαλώνουμε με υγεία και να αντιμετωπίσουμε την εμμηνόπαυση με ευκολία. Ένα από τα οποία είναι να αλλάξετε τη λίστα αγορών σας.

Πώς η διατροφή σας επηρεάζει τις ορμόνες σας κατά την εμμηνόπαυση

Πώς η διατροφή σας επηρεάζει τις ορμόνες σας κατά την εμμηνόπαυση

 

Οι ορμόνες βοηθούν στον έλεγχο σχεδόν κάθε φυσιολογικής διαδικασίας στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων:

 • του μεταβολισμού
 • του ανοσοποιητικού συστήματος
 • του εμμηνορρυσιακού κύκλου
 • της αναπαραγωγής

Μια ακριβής ορμονική ισορροπία είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του σώματος. Ορισμένες τροφές στη διατροφή σας μπορούν να αποκαταστήσουν ή να ρίξουν την ισορροπία των ορμονών σας.

Η κατανάλωση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής είναι απαραίτητη, ειδικά εάν είστε στην εμμηνόπαυση. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου της ζωής μιας γυναίκας, οι ορμονικές ανισορροπίες μπορεί να προκαλέσουν άβολα συμπτώματα.

emminópafsi diatrofi

Πως να χάσω κιλά στην κλιμακτηριο / εμμηνόπαυση

Πώς να χάσετε βάρος όταν ο οργανισμός σας βρίσκετε στο στάδιο της εμμηνόπαυσης 

Η απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να φαίνεται αδύνατη.

Οι ορμονικές αλλαγές, το άγχος και η διαδικασία γήρανσης μπορούν να λειτουργήσουν εναντίον σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε την απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Diatrofí kai Emminópafsi

Ποια είναι τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;

Η εμπειρία της εμμηνόπαυσης κάθε γυναίκας είναι μοναδική. Τα συμπτώματα είναι συνήθως πιο σοβαρά όταν η εμμηνόπαυση εμφανίζεται ξαφνικά ή σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Οι συνθήκες που επηρεάζουν την υγεία των ωοθηκών, όπως ο καρκίνος ή η υστερεκτομή, ή ορισμένες επιλογές τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα, τείνουν να αυξάνουν τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των συμπτωμάτων.

Diatrofí kai Emminópafsi!!!!!!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται όταν μια γυναίκα δεν έχει εμμηνόρροια σε 12 διαδοχικούς μήνες και δεν μπορεί πλέον να μείνει έγκυος φυσικά. Αρχίζει συνήθως μεταξύ των ηλικιών 45 και 55 ετών, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί πριν ή μετά από αυτή την ηλικιακή κλίμακα.

Η εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα, όπως αέρια και αύξηση βάρους. Για τις περισσότερες γυναίκες, η ιατρική θεραπεία δεν απαιτείται στην εμμηνόπαυση.

diatrofí emminópafsis

Γιατί πρέπει να αλλάξετε τη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης

Οι περισσότερες γυναίκες δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της μετάβασης στην εμμηνόπαυση και πέραν αυτής. Αυτή η μετάβαση στη ζωή απαιτεί προσοχή επειδή ο κίνδυνος της νόσου αυξάνεται λόγω της γήρανσης και των ορμονικών αλλαγών.

5 τρόποι για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς μετά την εμμηνόπαυση.

Το λίπος της κοιλιάς δεν είναι μόνο ενοχλητικό, είναι επίσης ανθυγιεινό. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης αυτό μπορεί να αυξηθεί σε υπερβολικό βαθμο λόγω των αλλαγών που γίνονται στις ορμόνες.Το λίπος που εμφανίζεται γύρω από το στομάχι σας είναι συχνά σπλαχνικό λίπος, το οποίο είναι λίπος που περιβάλλει τα όργανα σας. Αυτός ο τύπος λίπους ενέχει αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και άλλων προβλημάτων υγείας. Το υπερβολικό σπλαγχνικό λίπος αυξάνει την παραγωγή φλεγμονωδών χημικών ουσιών που ονομάζονται κυτοκίνες, γεγονός που οδηγεί σε φλεγμονή. Παράλληλα, παρεμποδίζει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη, το βάρος, τη διάθεση και τη λειτουργία του εγκεφάλου. 

5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ

Εάν βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση και έχετε πρόβλημα να χάσετε βάρος, δεν είστε μόνοι! Υπάρχουν πολλές ορμονικές διακυμάνσεις, που μας επιβαρύνουν με παραπάνω κιλά.
Δεν είναι απαραίτητο όμως ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει. Ακολουθήστε τις 5 συμβουλές μας για την απώλεια βάρους κατά την εμμηνόπαυση και θα χάσετε αμέσως βάρος.

6 απλοί τρόποι για να χάσετε βάρος κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης

Πως εχασα κιλα στην εμμηνοπαυση !

Η απώλεια βάρους μετά την ηλικία των 50 ετών δεν είναι αδύνατη - απλά πρέπει να ξέρετε πώς να προσαρμόσετε τον τρόπο ζωής σας για να αντισταθμίσετε τις ορμονικές αλλαγές.