Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο4 τρόποι με τους οποίους το μαγνήσιο βελτιώνει τους εμμηνορροϊκούς κύκλους
  • Το μαγνήσιο έχει αποδειχθεί σε πολυάριθμες μελέτες ότι διευκολύνει τις προκλήσεις που σχετίζονται με τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της προεμμηνορροϊκής διάθεσης, της μείωσης του πόνου στις κράμπες της περιόδου, της κατακράτησης νερού και της μείωσης της συχνότητας της ημικρανίας.
  • Το μαγνήσιο βρίσκεται φυσικά στα αμύγδαλα, το σπανάκι, τα κάσιους, το γάλα σόγιας και τα μαύρα φασόλια
  • Εάν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα, αυξήστε αργά την πρόσληψη μαγνησίου για να αποφύγετε τα χαλαρά κόπρανα

1. Το μαγνήσιο βελτιώνει τις προεμμηνορροϊκές διαθέσεις

Η σωστή πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να μειώσει το άγχος, την κατάθλιψη, την ευερεθιστότητα και τη κυκλοθυμία που μπορεί να εμφανιστούν λόγω της πτώσης των οιστρογόνων τις ημέρες πριν την περίοδο.

Ο λόγος που αυτό το συστατικό μπορεί να κάνει τόσα πολλά είναι ότι μειώνει το στρες (το οποίο είναι γνωστό ότι επιδεινώνει τα προβλήματα της προεμμηνορροϊκής διάθεσης), βοηθά στη ρύθμιση των χημικών ουσιών του εγκεφάλου που μετριάζουν τη διάθεση και περιορίζει τη φλεγμονή, η οποία έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη.

Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστούν δύο έως τρεις εμμηνορροϊκοί κύκλοι για να νιώσετε τα πλήρη αποτελέσματα του μαγνησίου στην διάθεση.

Η βιταμίνη Β6 είναι γνωστό ότι μειώνει τα προβλήματα της προεμμηνορροϊκής διάθεσης βοηθώντας τον εγκέφαλο να δημιουργήσει σεροτονίνηκαι έτσι πιστεύετε ότι αυτά τα δύο θρεπτικά συστατικά λειτουργούν συνεργιστικά για να παρέχουν περισσότερη ανακούφιση από τη διάθεση όταν λαμβάνονται μαζί παρά μόνο.

2. Το μαγνήσιο ανακουφίζει από τις κράμπες της περιόδου

Το μαγνήσιο μειώνει την εμμηνορροϊκή δυσφορία με τρεις τρόπους: Χαλαρώνει τους σπασμούς των μυών της μήτρας, βελτιώνει τη ροή του αίματος και περιορίζει την παραγωγή προσταγλανδινών μιας χημικής ουσίας που μοιάζει με ορμόνη που προκαλεί πόνο και φλεγμονή.

3. Το μαγνήσιο μειώνει το προεμμηνορροϊκό φούσκωμα και τον πόνο στο στήθος

Τα υψηλότερα επίπεδα προγεστερόνης είναι αυτά που προκαλούν το προεμμηνορροϊκό φούσκωμα, τον έντονο πόνο στο στήθος καθώς επίσης και την κατακράτηση υγρών.

Μειώστε την κατακράτηση υγρών, για παράδειγμα, κάνοντας αερόβια άσκηση

και πίνοντας αρκετό νερό και άλλα ενυδατικά ποτά όλη την ημέρα (που βοηθάει ισορροπία του νατρίου στα κύτταρα σας).

Το μαγνήσιο δρα ως φυσικό διουρητικό, βοηθώντας το σώμα να αποβάλει τα περιττά υγρά.

4. Το μαγνήσιο μειώνει τις ημικρανίες της περιόδου

Το μαγνήσιο επηρεάζει βασικές δομές του εγκεφάλου και χημικές ουσίες που πιστεύεται ότι παίζουν κρίσιμους ρόλους στην εμφάνιση ημικρανιών.

Πίσω →