• Βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Τα αβοκάντο συμβάλλουν στην αύξηση της δράσης της ινσουλίνης στο σώμα, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία του διαβήτη. Ως εκ τούτου, η προσθήκη αβοκάντο έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Έχουν επίσης χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη , που σημαίνει ότι δεν προκαλούν ξαφνικές αυξήσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας όταν καταναλώνονται.

  • Μειώνει τη Φλεγμονή

Η χαμηλού βαθμού χρόνια φλεγμονή είναι μια χαρακτηριστική διαταραχή που προκαλείται στον διαβήτη . Μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία προβλημάτων που σχετίζονται με τον διαβήτη. Μια μελέτη δείχνει ότι τα αβοκάντο έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής. Επιπλέον, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν πολλούς ιστούς και όργανα του σώματος από τις δυσμενείς επιπτώσεις των τοξικών χημικών ειδών που είναι γνωστές ως ελεύθερες ρίζες.

  • Τα αβοκάντο βοηθούν στον πρώιμο κορεσμό

Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και φυτικές ίνες, που τα βοηθούν να προσφέρουν κορεσμό ή αίσθημα πληρότητας. Βοηθά στην υπέρβαση της συχνής λαχτάρας για φαγητό και στην υπερκατανάλωση τροφής, οδηγώντας σε αλλαγές σακχάρου στο αίμα. Τα αβοκάντο είναι κυρίως υπεύθυνα για την πληρότητα για παρατεταμένες περιόδους λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υγιή λίπη και φυτικές ίνες.

  • Βοηθά στη διαχείριση βάρους

Ένας υψηλός δείκτης μάζας σώματος αυξάνει την πιθανότητα αντίστασης στην ινσουλίνη με αποτέλεσμα τον διαβήτη. Επιπλέον, η υγιεινή απώλεια βάρους ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση. Μελέτες δείχνουν ότι το αβοκάντο μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Διάφορες μέθοδοι για τη μείωση του βάρους τρώγοντας αβοκάντο περιλαμβάνουν τη μείωση της πείνας και την αύξηση του μεταβολικού σας ρυθμού. Όταν τρώτε αβοκάντο, ωστόσο, πρέπει να προσέχετε τη ποσότητα της μερίδας.

 

Πίσω →