Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή σε Καρκίνο του Προστάτη

Διευρυμένος προστάτης και κινήσεις του εντέρου: Ποια είναι η σχέση;

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (BPH) ή η διόγκωση του προστάτη, επηρεάζει τους άνδρες σε όλο τον κόσμο και έχει σημαντική επίδραση στην ποιότητα της ζωής τους.

Τι είναι ο διευρυμένος προστάτης;

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη ορίζεται ως η μη καρκινική ανάπτυξη του προστατικού ιστού. Η πάθηση προκαλεί ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος στους άνδρες .

Τα πιο κοινά συμπτώματα της καλοήθης υπερπλασίας του προστάτη περιλαμβάνουν συχνοουρία , δυσκολία έναρξης ούρησης, επείγουσα ούρηση , νυκτοουρία (συχνουρία τη νύχτα), αδύναμη ροή ούρων , ακράτεια ούρων , αδυναμία πλήρους εκκένωσης της ουροδόχου κύστης.

 

Μπορεί το αλκοόλ να επηρεάσει τα συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη;

Ο καρκίνος του προστάτη είναι απίθανο να προκαλέσει συμπτώματα μέχρι μεταγενέστερο στάδιο. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γιατροί για να εντοπίσουν τα αρχικά σημάδια της νόσου σε άτομα με παράγοντες κινδύνου.

Προστατίτιδα και διατροφή

Η προστατίτιδα είναι ο γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη φλεγμονή του προστάτη.Είναι η πιο συχνή ουρολογική πάθηση σε άντρες κάτω των 50 ετών και η τρίτη πιο συχνή μετά την ηλικία των 50. Σήμερα ξέρουμε ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη προστατίτιδας:

  • Η οξεία βακτηριακή προστατίτιδα
  • Η χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα
  • Η χρόνια προστατίτιδα μη βακτηριακή
  • Η ασυμπτωματική φλεγμονώδης προστατίτιδα