Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή με Αντικαρκινική Δράση
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η διατροφή είναι  ένας από τους παράγοντες, αιτιολογικός ή προστατευτικός, που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη ενός όγκου. Αυτό μπορεί να αυξήσει το ρίσκο υποθρεψίας λόγω της νόσου ή της θεραπείας με αποτέλεσμα να επιδεινώσει την κατάσταση υγείας του ατόμου ακόμα περισσότερο. Η απώλεια βάρους μπορεί να αυξήσει τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα που σχετίζεται με τη θεραπεία της νόσου.

Σκοπός της υπηρεσίας είναι να προσφέρει, σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό, την κατάλληλη διατροφική συμβουλευτική ή/ και διατροφική υποστήριξη ως μέρος ενός ολοκληρωμένου πλάνου θεραπείας του ατόμου.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε άτομα:

  • Που πάσχουν από καρκίνο.
Parágontes gia tin emfánisi Karkínou

Παράγοντες για την εμφάνιση Καρκίνου

Η άμεση αιτία του καρκίνου είναι μεταβολές (ή μεταλλάξεις) στο DNA στα κύτταρα σας. Οι γενετικές μεταλλάξεις μπορούν να κληρονομηθούν. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν μετά τη γέννησή τους ως αποτέλεσμα περιβαλλοντικών παραγόντων.

Τι πρέπει να φάω αν έχω καρκίνο του στομάχου;

Η θεραπεία του καρκίνου του στομάχου, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση κάποιου ή του συνόλου του στομάχου, συχνά επηρεάζει τις ορέξεις των ασθενών και τον τρόπο με τον οποίο αφομοιώνονται τα τρόφιμα.