Πολλοί ασθενείς με το λέμφωμα Hodgkin εμφανίζουν συμπτώματα στο γαστρεντερικό σύστημα κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Συμπτώματα όπως ναυτία, διάρροια και δυσκοιλιότητα, μπορεί να εμποδίσουν την ικανότητά σας να τρέφεστε με τη θεραπεία σας. Καθ 'όλη τη θεραπεία, ο διαιτολόγος σας θα συνεργαστεί στενά με τα άλλα μέλη της ομάδας για την υγεία σας, συμπεριλαμβανομένου ενός γαστρεντερολόγο για να συμβάλει στην καταπολέμηση διαφόρων παρενεργειών, έτσι ώστε να παραμείνετε ισχυροί και να αποφύγετε καθυστερήσεις στη θεραπεία ή διακοπές:

  • Ναυτία: Συνιστάται μια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, μειλίχια διατροφή με κρύα φαγητά, προϊόντα τζίντζερ, μέντα.
  • Διάρροια: Συστήνεται μια διατροφή με μπανάνες, λευκό ρύζι, μήλο και τοστ για να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του ερεθισμού του πεπτικού συστήματος, και διαλυτές φυτικές ίνες (π.χ., πηκτίνη) για να βοηθήσει σε πιο σταθερά κόπρανα.
  • Δυσκοιλιότητα: Για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα, προτείνεται η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών και η ενυδάτωση, συμπεριλαμβανομένου των πόσιμων ζεστών υγρών.
  • Κόπωση : Για να έχετε περισσότερη ενέργεια, κάντε μικρά και συχνά γεύματα με τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, και μειώστε την πρόσληψη σακχάρου σας.
  • Αναιμία : Για την ενίσχυση των ερυθρών αιμοσφαιρίων σας, μπορείτε να πάρετε ορισμένα συμπληρώματα σιδήρου και φυλλικού οξέος.
  • Χαμηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης : Μια καλά ισορροπημένη, πλούσια σε πρωτεΐνες διατροφή μπορεί να βοηθήσει να επιστρέψει η αρτηριακή σας σε ένα ασφαλές επίπεδο.

 

Πίσω →