Οι ερευνητές συνεχίζουν να αξιολογούν και να αποσαφηνίζουν το ρόλο που παίζει η δίαιτα και η σωστή διατροφή στην εμφάνιση του καρκίνου. Οι έρευνες δείχνουν ότι περίπου το 1/3 των θανάτων από καρκίνο σχετίζονται με διατροφικούς παράγοντες. Συνεπώς, οι διατροφικές επιλογές μαζί με την αποχή από το κάπνισμα και την τακτική σωματική άσκηση μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου.

Η κατανάλωση περισσοτέρων φρούτων και λαχανικών είναι μια από τις πιο σημαντικές επιλογές που μπορείτε να κάνετε, για να προστατευτείτε από τον καρκίνο. Επίσης και η μείωση του βάρους στο ιδανικό για το σώμα σας θα ήταν μια ακόμη επιλογή, για να προστατευτείτε από τον καρκίνο.

Η κατανάλωση περισσοτέρων φυτικών τροφών μειώνει την απορρόφηση τροφών που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο του καρκίνου, όπως τα λιπαρά κρέατα. Οι διατροφές με πολλά λιπαρά σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του εντέρου, του προστάτη και του ενδομήτριου. 

Οι υπερβολικές θερμίδες λιπαρών μπορούν να οδηγήσουν σε παχυσαρκία, έναν επιπλέων παράγοντα κινδύνου για διαφορές μορφές καρκίνου.

Η αποχή ή ο περιορισμός του αλκοόλ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαφορών μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του στόματος, του οισοφάγου, του φάρυγγα, του λάρυγγα, του ήπατος και του μαστού.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο με τις κατάλληλες τροφές με στόχο την πρόληψη του καρκίνου, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, για μείωση ή αύξηση βάρους, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →