Διαιτολόγος για αθλητές θεσσαλονικη

Η σημασία της αθλητικής διατροφής στην προπονητική διαδικασία αποτελεί τον δεύτερο καθοριστικό παράγοντα αμέσως μετά την άσκηση.

Εισάγοντας την ιδανική αναλογία και ποιότητα τροφής / πρωτεϊνών / υδατανθράκων / λιπών και υγρών στο διατροφικό σας αθλητικό πρόγραμμα, μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία και την ικανότητα της σωματικής σας απόδοσης.

Για το λόγο αυτό καθένας που επιθυμεί να παραμείνει υγιής και ικανός για απόδοση πρέπει του να καθορίσει ένα ατομικό πρόγραμμα αθλητικής διατροφής. Πρέπει να γνωρίζει τις τροφές που προάγουν την υγεία και να τις λαμβάνει στην σωστή αναλογία προκειμένου να αποφύγει τους πειραματισμούς τη μέρα του αγώνα.

Ωστόσο, παραμένει γεγονός - που δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 20 χρόνια – η τροφή από μόνη της δεν σε κάνει να τρέχεις πιο γρήγορα ή να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης του μυϊκού όγκου σας. Απλά, επιτρέπει στο σώμα να αποδίδει τα μέγιστα, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αλλάξτε διατροφή και αποδώστε τα μέγιστα στο αθλημα που αγαπας!

5 Θρεπτικές ουσίες για την ανάπτυξη των μυών που δεν είναι πρωτεΐνες!

Όταν πρόκειται για την υγεία των μυών, η πρωτεΐνη παίρνει όλη τη δόξα. Είναι λογικό - τα αμινοξέα που λαμβάνονται με κάθε γραμμάριο πρωτεΐνης που καταναλώνονται είναι τα ίδια που συνθέτουν τους μύες του σώματός σας.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 25 έως 35 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα (σκεφτείτε ένα φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι με κομμένα αμύγδαλα στο πρωινό, ένα στήθος κοτόπουλου για μεσημεριανό γεύμα και ένα φλιτζάνι tofu για δείπνο) για να κρατήσετε τους μύες ισχυρούς και υγιείς.

διαιτολογος για αθλητς θεσσαλονικη

9 Τρόφιμα για να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα!

Η αύξηση της μυϊκής μάζας, δηλαδή η σύνθεση νέου μυϊκού ιστού, είναι αναβολική διαδικασία η οποία χρειάζεται επιπλέον ενέργεια για να πραγματοποιηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι ο απόλυτος αριθμός των θερμίδων που χρειάζεται ο οργανισμός την περίοδο αυτή αυξάνεται. Αν και οι ημερήσιες θερμιδικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου ποικίλλουν, ένα άτομο που προσπαθεί να αυξήσει τον μυϊκό του όγκο κατά μισό κιλό την εβδομάδα πρέπει να προσλαμβάνει την ημέρα περίπου 500 θερμίδες παραπάνω από αυτές που χρειάζεται για να διατηρήσει την τωρινή σωματική του σύσταση (1).

αθλητική διατροφή

5 τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες θα πρέπει να τρώτε μετά την προπόνηση σας!

Για να επιτευχθεί ο στόχος της άυξησης του μυϊκού όγκου πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη διατροφή και πιο συγκεκριμένα στην ποσότητα, το είδος και την χρονική στιγμή που προσλαμβάνονται τα διάφορα θρεπτικά συστατικά.