Γαλοπούλα:

Αυτό το κρέας είναι άπαχο, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και η καλύτερη πηγή διαιτητικής αργινίνης. Τα 100γρ. γαλοπούλας περιέχει 1716 mg της αργινίνης. Η γαλοπούλα είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα νατρίου και λιπαρών. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και βιταμίνης Β6. Η γαλοπούλας έχει ένα καλό διατροφικό προφίλ, καθώς περιέχει μερικές υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, μέταλλα και βιταμίνες.

Οι κίνδυνοι που υπάρχουν από την υψηλή κατανάλωση κρέατος γαλοπούλας περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη, της στειρότητας, και υπέρταση ή υψηλή αρτηριακή πίεση.

Κοτόπουλο:

Λόγω του καλού διατροφικού του προφίλ, το κοτόπουλο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής για τα άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων. Τα 100γρ κοτόπουλου περιέχουν σχεδόν 909 mg της αργινίνης. Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και πλούσιο σε κορεσμένο λίπος. Το κοτόπουλου περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αργινίνη και πρωτεΐνες, είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα άτομα που θέλουν να αυξήσουν τη μυϊκή τους μάζα χωρίς να γίνουν παχύσαρκα. Η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένου κοτόπουλου μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του προστάτη, υψηλή χοληστερόλη.

Γαρίδα:

Οι γαρίδες περιέχουν επίσης αργινίνη. Στα 100γρ. γαρίδας περιέχονται 1826 mg της αργινίνης. Είναι επίσης πλούσια σε διάφορα άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως η νιασίνη, ψευδάργυρο, και πρωτεΐνη, καθώς είναι χαμηλές σε λιπαρά. Οι γαρίδες είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης. Καλό είναι να τις καταναλώνουμε με μέτρο, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.

Αστακός:

Μια άλλη πηγή αργινίνης είναι ο αστακό; καθώς στα 100γρ. αστακού περιέχει 1642 mg αυτού του αμινοξέος. Επίσης είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12, παντοθενικό οξύ, πρωτεΐνης και ψευδάργυρου. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά αλλά υψηλή σε νάτριο και χοληστερόλη.

Από την άλλη πλευρά, ο αστακός μπορεί να περιέχει ρύπους όπως είναι ο υδράργυρος και μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση σε ορισμένα άτομα.

Τόνος:

Τα 100γρ. τόνου περιέχει 1396 mg της αργινίνης. Αυτό το ψάρι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και είναι μεγάλη πηγή πρωτεϊνών, ωμέγα-3, βιταμίνη Α και το σεληνίου. Το να συμπεριλάβετε τον τόνο στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των καρδιακών διαταραχών, στην κατάθλιψη, στην παχυσαρκία, γνωστική εξασθένηση, στο άσθμα, καρκίνο και στις φλεγμονώδεις ασθένειες.

Γάδος:

Τα 100γρ. γάδου μπορεί να σας προμηθεύσει με 1066 mg αργινίνης. Εκτός από αργινίνη αυτό το ψάρι είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης D, νιασίνης, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Β12 και μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Είναι πλούσιο σε χοληστερόλη και χαμηλό σε κορεσμένα λίπη. Ο γάδος είναι ευεργετικός κατά των ρευματισμών και της ραχίτιδας και σε πολλές άλλες ασθένειες που οφείλονται στο θρεπτικό περιεχόμενο του. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση από υδράργυρο.

Χοιρινό φιλέτο:

Στα 100γρ. χοιρινό μπούτι περιέχονται 1449 mg της αργινίνης. Είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου και ριβοφλαβίνης, αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη. Η συχνή κατανάλωση άπαχου χοιρινού κρέατος παρέχει καρδιαγγειακά και μεταβολικά οφέλη για την υγεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να παρέχει περισσότερο κορεσμό σε σχέση με άλλα κρέατα, αλλά καλό θα ήταν να το χρησιμοποιείτε με μέτρο, καθώς μπορεί να προκαλέσει αύξηση της χοληστερόλης του αίματος.

Άπαχο βοδινό κρέας:

Το θρεπτικό προφίλ του βοδινού κρέατος προσδίδει 1461 mg αργινίνης στα 100γρ. Αυτό το κόκκινο κρέας είναι μια καλή πηγή φωσφόρου, πρωτεΐνών, νιασίνης και βιταμινών. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο αλλά υψηλή σε χοληστερόλη. Ως μέρος μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής, το βοδινό κρέας είναι μια πλούσια πηγή υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Είναι ωφέλιμο για τη θεραπεία της αναιμίας και τη διατήρηση της υγείας των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Είναι επίσης χρήσιμο για την παραγωγή των ορμονών και υγιούς λειτουργίας του εγκεφάλου. Αλλά να έχετε κατά νου ότι η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές παθήσεις, παχυσαρκία και καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ρεβίθια:

Τα ρεβίθια περιέχουν 1819 mg της αργινίνης στα 100γρ. Επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και χαλκό. Έρευνα έχει δείξει ότι τα ρεβίθια παίζουν ουσιαστικό ρόλο στη διαχείριση του βάρους καθώς και της γλυκόζη και στη ρύθμιση της ινσουλίνης. Έχουν επίσης θετικό αντίκτυπο σε ορισμένους δείκτες καρδιαγγειακής νόσου. Τα ρεβίθια μπορούν να περιέχουν διάφορες αντιδιατροφικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναστολέων πρωτεάσης, λεκτίνες, ολιγοσακχαρίτες και μερικές φαινολικές ενώσεις που μπορούν να διαταράξουν την κατανάλωση των θρεπτικών ουσιών.

Σόγια:

100γρ. σόγιας περιέχει 6670 mg της αργινίνης. Η σόγια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνη;, φυλλικού οξέος, καλίου και είναι χαμηλή σε λιπαρά, νάτριο, και χοληστερόλη. Τα οφέλη για την υγεία από την σόγια περιλαμβάνουν την πρόληψη του καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων, της οστεοπόρωσης, καθώς και την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Αλλά τα καταναλώνουμε με προσοχή καθώς τα φυτοοιστρογόνα που περιέχονται σε αυτή μπορεί να επηρεάσει την ενδοκρινική λειτουργία και μπορεί να προκαλέσουν στειρότητα και την προώθηση του καρκίνου του μαστού σε ενήλικες γυναίκες.

Τα φυτοοιστρογόνα της σόγιας είναι ισχυροί αντιθυρεοειδικοί παράγοντες που προκαλούν υποθυρεοειδισμό και μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση του καρκίνου του θυρεοειδούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σογιέλαιο για το μαγείρεμα των τροφίμων.

Αράπικα φιστίκια:

Η περιεκτικότητα σε αργινίνη στα φιστίκια είναι 3085 mg ανα 100γρ. Τα φιστίκια είναι μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου, νιασίνη; και φολικού οξύ. Επιπλέον, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και χοληστερόλη. Τα φιστίκια είναι μια πλούσια πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών και η κατανάλωσή τους συνδέεται με οφέλη για την υγεία, όπως μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων. Παρέχουν ανακούφιση από πέτρες στη χολή, στην υπέρταση, στον καρκίνο, σε φλεγμονές και στον διαβήτης. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί στα φιστίκια.

Κάβουρας:

Το κρέας του κάβουρα περιέχει 1577 mg της αργινίνης στα 100γρ. Το κρέας καβουριών είναι μια εξαιρετική πηγή νιασίνης, φολικού οξέος, και κάλιο. Ωστόσο, είναι υψηλή σε νάτριο, λίπος, και χοληστερόλη. Πέραν του ότι είναι μια πλούσια πηγή της αργινίνης, τα καβούρια προσφέρουν επίσης πολλά καταπληκτικά οφέλη για την υγεία, όπως η ενίσχυση της νοητικής λειτουργίας, προστασία από την καρδιοπάθεια, την ανακούφιση από τη φλεγμονή, πιο υγιή οστά, καλύτερη ανοσία, βελτίωση της κυκλοφορίας, και την αποτοξίνωση του σώματος. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να περιέχει μολυντές όπως οι ρύποι, οι τοξίνες, τα παράσιτα, και βαρέα μέταλλα

Καρύδια:

Υπάρχει περίπου 2278 mg της αργινίνης σε μια ποσότητα 100γρ. καρυδιών.

Αυτοί οι ξηροί καρποί είναι χαμηλοί σε χοληστερόλη και νάτριο και είναι μια καλή πηγή χαλκού και μαγγανίου. Τα καρύδια είναι επίσης πλούσια με φυτικές ίνες και διαθέτουν ευρεία καρδιαγγειακά και μεταβολικά οφέλη. Είναι χρήσιμα για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου II και την πρόληψη των νευρολογικών διαταραχών. Μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση σε ορισμένα άτομα. Μπορείτε να φάτε τα καρύδια σε ακατέργαστη μορφή ή να τα προσθέσετε σε αλμυρά και γλυκά πιάτα ως γαρνιτούρα.

Σπανάκι:

Στα 220γρ. σπανάκι περιέχονται 1076 mg της αργινίνης. Αυτό το λαχανικό είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, βιταμίνης C, και σίδηρου, είναι όμως πλούσιο σε νάτριο. Το σπανάκι βοηθά στην αντιμετώπιση της αναιμίας και των καρδιαγγειακών παθήσεων. καθώς και στη πρόληψη του οξειδωτικού στρες.

Τυρί:

Στα 100γρ. τυριού περιέχονται 941 mg της αργινίνης. Το τυρί επίσης τροφοδοτεί το σώμα με μια σημαντική ποσότητα της πρωτεΐνης, ασβεστίου, και φωσφόρου. Η συμπερίληψη του τυριού στη διατροφή καθιστά τα οστά και τα δόντια ισχυρότερα. Το τυρί είναι συνήθως υψηλό σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα .

Γιαούρτι:

Η περιεκτικότητα του γιαουρτιού σε αργινίνη είναι 359 mg ανά 227γρ. Τα γιαούρτι είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή καλίου και ασβεστίου. Περιέχει πολλή ζάχαρη. Η κατανάλωση γιαουρτιού οδηγεί σε υγιέστερα οστά και δόντια. Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με χαμηλότερο σωματικό λίπος και χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση γιαουρτιού λόγω της περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα.

Πίσω →