7 Τρόφιμα που ενισχύουν τη σεξουαλική αντοχή των ανδρών

" />

7 Τρόφιμα που ενισχύουν τη σεξουαλική αντοχή των ανδρών

Ένας στους τρεις άνδρες μπορεί να επηρεαστεί από πρόωρη εκσπερμάτιση ή στυτική δυσλειτουργία σε κάποια στιγμή της ζωής του.

Πολλές φορές οι άντρες νιώθουν αμήχανα όταν έχουν δυσκολία στύσης, ή όταν εκσπερματώνουν πολύ νωρίς, επειδή η σεξουαλική αντοχή θεωρείται συχνά ως ένα μέτρο της σεξουαλικής ικανοποίησης και απόλαυσης.

Η άσκηση είναι ευεργετική για την αύξηση της σεξουαλικής αντοχής αλλά η υγιεινή διατροφή που αποτελείται από βατόμουρα, σύκα, στρείδια, φυστίκια, σκόρδο, μπανάνες και σοκολάτα μπορεί να σας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην σεξουαλική αντοχή που αναζητάτε.

1. Βατόμουρα

Τα βατόμουρα θεωρούνται μία "σούπερ σεξουαλική" τροφή για τους άνδρες, επειδή λειτουργούν όπως το Viagra! Τα βατόμουρα είναι γεμάτα με ενώσεις που βοηθούν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος μέσα στο σώμα. Επιπλέον, τα βατόμουρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στο να φύγει η περίσσεια χοληστερόλης από το σύστημα πριν μπορέσει να απορροφηθεί μέσα στις αρτηρίες. Η χαμηλή χοληστερόλη και η αυξημένη ροή του αίματος έχουν σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη ροή αίματος στα σημεία που θέλουμε!

2. Σύκα

Τα σύκα είναι πλούσια σε αμινοξέα (τα δομικά στοιχεία για όλες τις ορμόνες), τα οποία μπορούν να αυξήσουν τη σεξουαλική αντοχή. Η ανεπάρκεια των αμινοξέων μπορεί να προκαλέσει μειωμένη σεξουαλική αντοχή ή / και την επιθυμία για σεξουαλική δραστηριότητα.

3. Ωμά στρείδια

Τα ωμά στρείδια περιέχουν μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την τεστοστερόνη, το σπέρμα, και την παραγωγή σπέρματος. Η παραγωγή τεστοστερόνης επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία, το σθένος και τη σεξουαλική αντοχή στους άνδρες. Επιπλέον, τα ωμά στρείδια περιέχουν ντοπαμίνη. Η ντοπαμίνη δημιουργεί ένα αίσθημα ευτυχίας, το οποίο μπορεί να αυξήσει την επιθυμία ενός ανθρώπου να παρατείνει το σεξ. Η ανεπάρκεια σε ψευδάργυρο μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική δυσλειτουργία, ανικανότητα και σεξουαλικά προβλήματα απόδοσης σε ορισμένους άνδρες.

4. Φιστίκια

Τα φιστίκια είναι μια πλούσια φυσική πηγή του αμινοξέος L-αργινίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την αύξηση της σεξουαλικής αντοχή στους άνδρες. Η L-αργινίνη χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία στο πέος προκαλώντας μεγαλύτερη ροή του αίματος στην περιοχή, και αύξηση της σεξουαλικής αντοχής κατά τη διάρκεια του σεξ.

5. Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει αλισίνη, μια ένωση που θεωρείται ότι αυξάνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα. Η αυξημένη ροή του αίματος στο πέος το αναγκάζει να μείνει όρθιο περισσότερο, αυξάνοντας έτσι τη σεξουαλική αντοχή κατά τη διάρκεια του σεξ.

6. Μπανάνες

Οι μπανάνες μπορούν να αυξήσουν τη σεξουαλική αντοχή αυξάνοντας το επίπεδο ενέργειας του άντρα κατά τη διάρκεια του σεξ. Οι μπανάνες περιέχουν ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο βελτιώνει την ανδρική δύναμη, τη σεξουαλική αντοχή και αυξάνει τη λίμπιντο. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, που αυξάνουν το επίπεδο ενέργειας του σώματος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

7. Σοκολάτα

Η σοκολάτα μπορεί να είναι ευεργετική για τη βελτίωση της σεξουαλικής αντοχής στους άνδρες, διότι περιέχει ενισχυτές αντοχής, την φαινυλαιθυλαμίνη και αλκαλοειδή. Η φαινυλαιθυλαμίνη είναι μια χημική ουσία που προάγει τα καλά συναισθήματα κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ η επίδραση της καφεΐνης αυξάνει την ενέργεια, βελτιώνοντας έτσι τη σεξουαλική αντοχή.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο – διατροφή για αθλητές ή διατροφή για ασκούμενους. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν, το άθλημα που ακολουθούν, τις ιδιαιτερότητες τους και βεβαίως με σκοπό να μειώσουμε τους δείκτες παχυσαρκίας και τον λιπώδη ιστό ή την αύξηση της αντοχής ή του μυικού τόνου . 

 

Πίσω →