Dialeimmatikí nisteía

Η διαλειμματική νηστεία φαίνεται να αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδο στην απώλεια βάρους και στη βελτίωση δεικτών υγείας, χωρίς ταυτόχρονα να οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με τα ήδη εφαρμοσμένα μοντέλα απώλειας βάρους.

Διαλειμματική νηστεία και σύνδρομο Πολυκυστικών ωοθηκών.

  • Τι είναι η διαλειμματική νηστεία για το σύνδρομο Πολυκυστικών ωοθηκών;

Επειδή οι αυξήσεις στο βάρος και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα, οι γιατροί έχουν συστήσει μια σειρά από αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής.

Η διαλειμματική νηστεία μπορεί να είναι ένας τρόπος για να μειώσετε τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε πολυκυστικές ωοθήκες και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων και του μεταβολικού συνδρόμου. Επιπλέον, εάν έχετε ήδη το σύνδρομο, η διαλειμματική νηστεία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων σας.

 

Η λειτουργία της διαλειμματικής νηστείας στον οργανισμό.

Η ιδέα πίσω από τη διαλειμματική νηστεία είναι ότι δίνει στο σώμα σας ένα διάλειμμα από την πέψη της τροφής Αυτό μπορεί ενδεχομένως να σας οδηγήσει στο να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από ό,τι αν τρώγατε πιο τακτικά. Επίσης, το να τρώτε λιγότερο συχνά μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο εάν έχετε προδιαβήτη ή διαβήτη τύπου δύο.

Η διαλειμματική μπορεί επίσης να προκαλέσει μια διαδικασία που ονομάζεται αυτοφαγία. Το σώμα σας δηλαδή εργάζεται για να αφαιρέσει τα κατεστραμμένα κύτταρα από το σώμα σας. Το σώμα σας το κάνει αυτό όταν δεν χρειάζεται να επικεντρωθεί στην πέψη της τροφής. Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που δείχνουν ότι η αυτοφαγία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου και άλλων χρόνιων ασθενειών, αλλά χρειάζονται περισσότερα στοιχεία.

 

Διαλειμματική νηστεία και εντερικό μικροβίωμα.

Η διαλειμματική νηστεία είναι ουσιαστικά μια άσκηση καθαρισμού όσον αφορά την υγεία, και αυτό γίνεται ολοένα και πιο εμφανές από έναν αυξανόμενο αριθμό εκτεταμένων μελετών. Συνεχίζει να επηρεάζει όλα τα συστήματα ιστών και οργάνων μόλις ξεκινήσει η κίνηση αναγέννησης σε κυτταρικό επίπεδο. Εάν νηστέψετε για 16 ώρες, εμφανίζεται αυτοφαγία. Ομοίως, η μικροχλωρίδα του εντέρου έχει αποδειχθεί ότι έχει αρκετές ευεργετικές επιδράσεις σε σχεδόν κάθε όργανο και ιστό του σώματος.

Πώς η διαλειμματική νηστεία βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η διαλειμματική νηστεία έχει γίνει μια δημοφιλής διατροφική τάση που ωφελεί την αρτηριακή πίεση, την απώλεια βάρους, τη φλεγμονή, τη χοληστερόλη και το σάκχαρο του αίματος.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση επηρεάζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και αυξάνει τον κίνδυνο αρκετών σοβαρών καταστάσεων. Τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για τα ακόλουθα:

  • Έμφραγμα
  • Εγκεφαλικό
  • Νεφρική Νόσος
  • Οφθαλμική νόσος

Τι μπορώ να φάω κατά τη διάρκεια της διαλειμματικής νηστείας;

Αν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος, είναι σημαντικό να καταναλώνετε αρκετά υγιεινά τρόφιμα και θερμίδες γενικά. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να επιβραδύνετε τον μεταβολισμό σας, που είναι το αντίθετο από αυτό που θέλετε.

Η παράλειψη γευμάτων δεν αποτελεί επίσης δικαιολογία για να καταναλώνετε «κενές θερμίδες», που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να συνεχίσετε να επικεντρώνεστε στην κατανάλωση μιας δίαιτας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά.

Πώς λειτουργεί η διαλειμματική νηστεία;

  • Τι είναι η διαλειμματική νηστεία;

Η διαλειμματική νηστεία, έχει γίνει πολύ γνωστή τα τελευταία χρόνια καθώς περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι είναι συνήθως ασφαλής και αποτελεσματική. Ωστόσο, δεν είναι μια νέα έννοια. Χρησιμοποιείται για αιώνες σε περιόδους που τα τρόφιμα ήταν σπάνια, και μάλιστα παίζει κεντρικό ρόλο σε πολλές μεγάλες θρησκείες. Ακόμη και οι δίαιτες που μιμούνται τη διαλειμματική νηστεία, μπορούν να δημιουργήσουν ευεργετικές αλλαγές παρόμοιες με αυτές που προκαλούνται από τη νηστεία.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο. H κάθε μια ακολουθεί ένα διαφορετικό διατροφικό μοτίβο που συχνά τηρείται αυστηρά προκειμένου να επιτευχθούν σωματικά ή και πνευματικά αποτελέσματα.