Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή για Ρευματοειδή Αρθρίτιδα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και ενυδάτωση

Αναμφίβολα έχετε ακούσει ότι η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι σημαντική για τη συνολική υγεία. Στη ρευματοειδή αρθρίτιδα συγκεκριμένα, η κατανάλωση αρκετών υγρών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη διατήρηση των αρθρώσεων και την αποφυγή των συμπτωμάτων.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια ασθένεια που εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος «επιτίθεται» στις αρθρώσεις και σε άλλους ιστούς, οδηγώντας σε συμπτώματα όπως πόνο στις αρθρώσεις, κόπωση, φλεγμονή και δυσκαμψία.

Η έλλειψη επαρκούς νερού μπορεί να εντείνει τον πόνο στις αρθρώσεις και άλλα συμπτώματα της νόσου.

Το νερό παίζει ζωτικό ρόλο βοηθώντας τα διάφορα μέρη του σώματος να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Απλά μέτρα μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις αρνητικές επιπτώσεις της αφυδάτωσης.

 

Οι 9 καλύτερες τροφές για να φάτε εάν έχετε αρθρίτιδα

Εάν έχετε αρθρίτιδα, ξέρετε πόσο καταστροφική μπορεί να είναι αυτή η κατάσταση.

Η αρθρίτιδα είναι ένας όρος για μια κατηγορία ασθενειών που προκαλούν πόνο, οίδημα και δυσκαμψία στις αρθρώσεις. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας, φύλου και εθνοτικής καταγωγής.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας. Η οστεοαρθρίτιδα είναι ένας τύπος, που αναπτύσσεται στις αρθρώσεις με υπερβολική χρήση. Ένας άλλος τύπος είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα , μια αυτοάνοση ασθένεια στην οποία το ανοσοποιητικό σας σύστημα επιτίθεται στις αρθρώσεις σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να ανακουφίσουν τη φλεγμονή και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση ορισμένων από τον πόνο στις αρθρώσεις που σχετίζονται με την αρθρίτιδα.

Στην πραγματικότητα, μια έρευνα διαπίστωσε ότι το 24% των ατόμων με ρευματοειδή αρθρίτιδα ανέφεραν ότι η διατροφή τους είχε αντίκτυπο στη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους.