Η διατροφή και η φλεγμονή

Η ζάχαρη, τα επεξεργασμένα δημητριακά και τα κορεσμένα λίπη μπορούν επίσης να πυροδοτήσουν μια φλεγμονώδη ανοσολογική απόκριση. Επίσης, τα λιπαρά ψάρια, μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να μετακινηθεί στη φάση της εξυγίανσης.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι περιβαλλοντικές τοξίνες ενεργοποιούν επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα με αυτόν τον τρόπο. Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, άγχος, κατάθλιψη, πρήξιμο και πόνο στις αρθρώσεις.

Στο έντερο, η χρόνια φλεγμονή απομακρύνει την ισορροπία των βοηθητικών βακτηρίων. Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να συμβάλει στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS), στην ευαισθησία στα τρόφιμα, στα αυτοάνοσα νοσήματα και στην παχυσαρκία.

Αντίθετα, το να ακολουθείτε έναν αντιφλεγμονώδη τρόπο διατροφής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, παχυσαρκίας και ορισμένων μορφών καρκίνου και μπορεί ακόμη και να παρατείνει το χρόνο ζωή σας.

Λεμφικό σύστημα

Τι είναι το λεμφικό σύστημα;

Το λεμφικό σύστημα είναι το «σύστημα αποχέτευσης» του σώματός μας. Διατηρεί τα επίπεδα υγρών στους ιστούς του σώματός μας αφαιρώντας όλα τα υγρά που διαρρέουν από τα αιμοφόρα αγγεία μας.

Το λεμφικό σύστημα είναι σημαντικό για τη βέλτιστη λειτουργία των γενικών και ειδικών ανοσολογικών μας αποκρίσεων. Οι λεμφαδένες παρακολουθούν τη λέμφο που ρέει μέσα τους και παράγουν κύτταρα και αντισώματα που προστατεύουν το σώμα μας από μολύνσεις και ασθένειες.

Ο σπλήνας είναι λεμφικό όργανο που παρακολουθεί το αίμα και ανιχνεύει και ανταποκρίνεται σε παθογόνα και κακοήθη κύτταρα.

Το λεμφικό σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση των λιπών από το έντερο. Όταν το λεμφικό σύστημα δεν έχει διαμορφωθεί καλά ή έχει υποστεί βλάβη από χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία ή βλάβη ιστού, μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο ενός μέρους του σώματος (συνηθέστερα των ποδιών ή των χεριών). Όταν αυτό το οίδημα διαρκεί περισσότερο από περίπου τρεις μήνες ονομάζεται λεμφοίδημα.

Όταν δεν λειτουργεί καλά το λεμφικό σύστημα μπορεί να παίζει ρόλο στην παχυσαρκία, τη νόσο του Crohn και άλλες διαταραχές.

Ένα συμφορημένο λεμφικό σύστημα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες και χρόνιες ασθένειες που προέρχονται από ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Μια απόφραξη στην αποστράγγιση της λέμφου μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση τοξινών που το σώμα προσπαθεί αρχικά να αποβάλει. Ίσως τα συμπτώματα δυσκαμψίας του σώματος, πονοκέφαλοι, φουσκώματα, δερματικά προβλήματα και κρύα άκρα να είναι στην πραγματικότητα αποτέλεσμα ενός υποτονικού λεμφικού συστήματος που χρειάζεται βελτίωση.

katakrátisi ygrón KAI DIATROFI

10 φαγητά και ποτά που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την κατακράτηση υγρών

Η κατακράτηση υγρών, επίσης γνωστή ως οίδημα, συμβαίνει όταν υπάρχει υπερβολικό νερό μέσα στο σώμα μας. Μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στα χέρια, τα πόδια και τους αστραγάλους. Συγκεκριμένα οι γυναίκες μπορούν επίσης να εμφανίσουν κατακράτηση νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή στην περίοδο της έμμηνου ρήσης. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι εξαιτίας των οποίων προκαλείται κατακράτηση υγρών, ωστόσο οι περισσότεροι δεν είναι σοβαροί.