Η δίαιτα Candida: Κορυφαίες τροφές που πρέπει να τρώτε και να αποφεύγετε

H Candida είναι ένας απλός οργανισμός που δεν χρειάζεται πολλά για να ευδοκιμήσει. Το υγρό, ζεστό περιβάλλον του πεπτικού μας συστήματος, η μείωση των υγιών βακτηρίων (συνήθως προκαλείται από τη λήψη αντιβιοτικών) και η πολλή ζάχαρη είναι όλα όσα χρειάζεται η Candida για να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί στο έντερό σας, προκαλώντας διάφορα δυσάρεστα συμπτώματα όπως πεπτικά, συναισθηματικά, δερματικά προβλήματα, θέματα βάρους, πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις, τροφικές αλλεργίες, κνησμό και συχνές λοιμώξεις για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Ωστόσο, μερικές απλές αλλαγές στη διατροφή σας μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση όλων αυτών.

Εάν έχετε ή υποψιάζεστε ότι έχετε Candida, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε την ανάπτυξή της ξεκινώντας από τη διατροφή σας. Ακολουθεί μια λίστα με τα τρόφιμα που είναι πιο επιβαρυντικά για τα άτομα με Candida.

Διαβήτης και Καντιντίαση

Οι ζυμομύκητες, γνωστοί και ως βλαστομύκητες, ζύμες ή μαγιά, είναι μονοκύτταροι οργανισμοί οι οποίοι ανήκουν στο βασίλειο των μυκήτων .

Προβλήματα προκύπτουν όταν η μαγιά υπεραναπτύσσεται, προκαλώντας μυκητίαση .Οι βλαστομύκητες είναι πιο πιθανό να υπεραναπτυχθεί σε περιοχές που είναι ζεστές και υγρές, όπως το στόμα, η περιοχή των γεννητικών οργάνων, τα πόδια και το δέρμα..

Η καντιντίαση προκύπτει από μόλυνση του δέρματος ή των βλεννογόνων μεμβρανών από οποιοδήποτε είδος Candida αλλά κυρίως από την Candida albicans. Τα είδη Candida αποτελούν τμήμα της φυσιολογικής χλωρίδας του σώματος. Οι μολύνσεις με Candida προκαλούνται λόγω διαταραχής της σύστασης της φυσιολογικής χλωρίδας ή μεταβολές στην άμυνα του ξενιστή