Υπάρχουν πολλές νόστιμες πηγές πρωτεΐνης, λίπους, και μη-αμυλούχων υδατανθράκων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε λαχταριστά γεύματα. Και πραγματικά δεν υπάρχει όριο στο πόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότανα, μπαχαρικά και άλλα αρτύματα για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα.

Εδώ είναι μια λίστα με τα τρόφιμα για να φάει για τη διατροφή Candida:

Γλυκαντικές ουσίες όπως η stevia και ερυθριτόλη

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπείας Candida μας περιέχει μία πολύ μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εικόνα με τα τρόφιμα που πρέπει να φάμε.

Λαχανικά

Τα σπαράγγια, το μπρόκολο, μελιτζάνα, κρεμμύδια, και τα κολοκυθάκια πριορίζει την ανάπτυξή της. Θα πρέπει να αγοράσετε τα λαχανικά σας φρέσκα και να τα τρώμε ωμά, στον ατμό ή στη σχάρα.

Φρούτα

Τα φρούτα πρέπει γενικά να αποφεύγονται ή να ελαχιστοποιούνται αργότερα στη διατροφή, αλλά υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις. Τα λεμόνια και τα λάιμ είναι πολύ θρεπτικά χαμηλά σε ζάχαρη φρούτα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη γεύση των τροφίμων και σαλάτα.

Σιτηρά και Ψευδο-Σιτηρά

Σιτηρά και ψευδο-δημητριακά όπως το φαγόπυρο, το κεχρί και η quinoa περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, εξαιρετικό για τη διατήρηση της κινητικότητας στο πεπτικό σας σύστημα και την εξάλειψη των τοξινών Candida.

Το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά

Να τρώτε μόνο τα νωπά κρέατα και βιολογικά, εφόσον είναι δυνατόν. Τα επεξεργασμένα κρέατα (όπως το μπέικον) είναι φορτωμένα με δεξτρόζη, νιτρικά, θειικά, και σάκχαρα, και έχουν επίσης δειχθεί ότι είναι καρκινογόνο. Για παρόμοιους λόγους, καπνιστά ή συσκευασμένα υπό κενό κρέατα είναι επίσης καλύτερο να αποφεύγονται.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα καλύτερα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι το γιαούρτι και το κεφίρ. Οι ζωντανές προβιοτικές καλλιέργειες βοηθούν το εντέρό σας να αναπλρώσει εκ νέου τα <<καλά>> βακτήρια. Τα ζωντανά βακτήρια στο γιαούρτι θα παραγκωνίζουν την Candida. Προβιοτικά γιαούρτι και κεφίρ τείνουν να είναι χαμηλά σε λακτόζη και καζεΐνη, ή φυσική ζάχαρη και πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για πολλές δυσανεξίες.

Βότανα, μπαχαρικά και καρυκεύματα

Πολλά βότανα και μπαχαρικά έχουν αντιοξειδωτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Μπορούν επίσης να βελτιώσουν την κυκλοφορία και τη μείωση της φλεγμονής.

Λίπη και έλαια

Υπάρχουν μια σειρά από υγιή έλαια που είναι άριστες επιλογές για μια διατροφή Candida. Το έλαιο καρύδας και το ελαιόλαδο είναι ιδιαίτερα καλές επιλογές, επειδή έχουν αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Γλυκαντικές ουσίες

Stevia, ερυθριτόλη, και ξυλιτόλη μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση της ζάχαρης, αλλά έχουν πολύ μικρότερη επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. 

Πίσω →