ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε

Η βιταμίνη Ε είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη με διάφορες μορφές, αλλά η άλφα-τοκοφερόλη είναι η μόνη που χρησιμοποιείται από το ανθρώπινο σώμα. Ο κύριος ρόλος του είναι να ενεργεί ως αντιοξειδωτικό, που καθαρίζει τα χαλαρά ηλεκτρόνια - τα λεγόμενα "ελεύθερες ρίζες" - που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα. Ενισχύει επίσης τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και αποτρέπει τον σχηματισμό θρόμβων στις καρδιακές αρτηρίες. Όπως επίσης βοηθά στη διατήρηση υγιούς δέρματος και ματιών.

 Η βιταμίνη Ε έχει την ικανότητα να προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών καθώς και να μειώνει την παραγωγή των ελεύθερων ριζών σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι 14 καλύτερες τροφές για τους αθλητές

Το φαγητό είναι το καύσιμο που βοηθά τους αθλητές να αποδώσουν καλύτερα. Χωρίς αυτό, η αντοχή και η συνολική απόδοση θα είναι χαμηλές. Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις και τις αθλητικές σας ικανότητες, η διατροφή σας πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στις προσπάθειές σας για φυσική κατάσταση. Καθώς το σώμα σας καταναλώνει ενέργεια μέσω της άσκησης και της προπόνησης, πρέπει να αναπληρώσετε αυτά τα χαμένα θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούν να γίνουν επιλέγοντας τα σωστά τρόφιμα.

13 εύκολοι τρόποι για να χάσετε βάρος φυσικά

Υπάρχουν πολλές λανθασμένες πληροφορίες για την απώλεια βάρους . Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές φυσικές μέθοδοι που έχουν πραγματικά αποδειχθεί ότι λειτουργούν.

1. Προσθέστε πρωτεΐνη στη διατροφή σας

Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, η πρωτεΐνη είναι βασικό θρεπτικό συστατικο. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο γεμάτοι και να μειώσετε την όρεξή σας.

Πώς αντιμετωπίζεται η χρόνια αφυδάτωση;

Όταν έχετε χρόνια αφυδάτωση, το να πίνετε καθαρό νερό μερικές φορές δεν αρκεί για να αποκαταστήσετε την ισορροπία των ηλεκτρολυτών του σώματός σας. Μπορεί να συνταγογραφηθούν ποτά με πρόσθετους ηλεκτρολύτες για να βοηθήσουν το σώμα σας να ανακτήσει τα χαμένα υγρά.

Η μακροχρόνια φροντίδα σας θα είναι προσανατολισμένη στην πρόληψη της μελλοντικής αφυδάτωσης. Αυτό θα εξαρτηθεί από το τι προκαλεί την αφυδάτωση σας αρχικά. Η αντιμετώπιση των υποκείμενων παθήσεων του πεπτικού συστήματος και των οργάνων μπορεί να είναι μέρος της θεραπείας σας για τη χρόνια αφυδάτωση.

Είναι ασφαλές για κατανάλωση η γλουτένη εάν έχετε θυρεοειδίτιδα Hashimoto;

Η θυρεοειδίτιδα Hashimoto είναι μια αυτοάνοση πάθηση που επηρεάζει τον θυρεοειδή σας, τον μικρό αδένα σε σχήμα πεταλούδας που βρίσκεται στο λαιμό σας. Ο θυρεοειδής σας είναι σημαντικός για πολλές άλλες λειτουργίες στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης ενός υγιούς μεταβολισμού.

Τα συμπτώματα του Hashimoto μπορεί να μειώσουν την ποιότητα ζωής, ακόμα κι αν παίρνετε φάρμακα. Ορισμένοι παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως η διαχείριση του στρες και η αλλαγή της διατροφής σας, έχει βρεθεί ότι βοηθούν στην ανακούφιση ορισμένων από τα συμπτώματα.

Τα δαμάσκηνα μπορεί να μειώσουν τους κινδύνους φλεγμονής, οστεοπόρωσης

Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που αποδυναμώνει τα οστά, καθιστώντας τα πιο επιρρεπή σε κατάγματα.

Οποιοσδήποτε μπορεί να εμφανίσει οστεοπόρωση. Ωστόσο, οι ηλικιωμένες γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην πάθηση λόγω της απώλειας οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση. Τα οιστρογόνα βοηθούν στην πρόληψη της οστικής απώλειας.

 Έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένες ενώσεις στα δαμάσκηνα μπορεί να αποτρέψουν αυτή τη φλεγμονώδη.

Γιατί η εμμηνόπαυση κάνει τόσο δύσκολη την απώλεια βάρους

Η εμμηνόπαυση ξεκινά επίσημα όταν ένα άτομο δεν έχει έμμηνο κύκλο για 12 μήνες. Σε αυτήν την περίοδο, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να χάσετε βάρος. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι παρατηρούν ότι αρχίζουν να παίρνουν βάρος κατά την περιεμμηνόπαυση, η οποία μπορεί να ξεκινήσει μια δεκαετία πριν από την εμμηνόπαυση.

Πώς να αυξήσετε τον Μεταβολισμό σας φυσικά;

Αυτοί είναι οι 10 πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας φυσικά. Μερικά από αυτά αναφέρονται σε μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε καθημερινή βάση ή πράγματα τα οποία πρέπει να αποφύγετε.

Μπορεί η γλουτένη να επιδεινώσει τα συμπτώματα του Hashimoto;

Στη θυρεοειδίτιδα Hashimoto, υπάρχουν αντισώματα που επιτίθενται στον θυρεοειδή. Πιστεύεται ότι όταν κάποιος με την πάθηση τρώει γλουτένη, αυτά τα αντισώματα αντιδρούν επειδή η πρωτεϊνική δομή της γλουτένης είναι παρόμοια με τη δομή του θυρεοειδούς.

Τα υψηλά επίπεδα αντισωμάτων συσχετίζονται με συμπτώματα στο Hashimoto, επομένως η μείωση των επιπέδων αντισωμάτων μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων από αυτά τα συμπτώματα

Ωστόσο, σε μια έρευνα για την αποτελεσματικότητα μιας δίαιτας χωρίς γλουτένη στη θεραπεία των συμπτωμάτων του Hashimoto, χωρίς την παρουσία κοιλιοκάκης, βρέθηκε ότι μια δίαιτα χωρίς γλουτένη μείωσε τα επίπεδα αντισωμάτων, αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μια δίαιτα χωρίς γλουτένη μπορεί να είναι χρήσιμη για άτομα με αυτοάνοσες παθήσεις στο σύνολό τους, επειδή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής , η οποία μπορεί να ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για πολλά από τα συμπτώματα που εμφανίζουν

Η κοιλιοκάκη είναι πιο διαδεδομένη σε άτομα με αυτοάνοσες παθήσεις, επομένως συνιστάται συχνά η εξέταση για κοιλιοκάκη και μπορεί να συνιστάται η εξάλειψη της γλουτένης

Γιατί είναι σημαντική η πρωτεΐνη στη διατροφή σας;

Λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή σας; Ενώ μπορείτε να προσέχετε την πρόσληψη θερμίδων, ζάχαρης και αλατιού, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη καθώς κατέχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και τη συντήρηση κάθε κυττάρου στο σώμα μας. Τροφοδοτεί τα κύτταρα μας και το σώμα μας.

Είναι σημαντικό για τα άτομα να καταναλώνουν πρωτεΐνη κάθε μέρα και σε κάθε γεύμα. Η ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης παίζει ρόλο στη διατήρηση των κυττάρων σας σε καλή κατάσταση και θα πρέπει να αποτελεί μέρος του καθημερινού σας προγράμματος για τη διατήρηση της υγείας και της ευζωίας.

Η πρωτεΐνη αποτελείται από αμινοξέα, κοινώς γνωστά ως δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών. Θεωρείται επίσης μακροθρεπτικό συστατικό , που σημαίνει ότι χρειάζεστε σχετικά μεγάλες ποσότητες για να παραμείνετε υγιείς.

Εντερικό μικροβίωμα και ψυχολογία

 

Το μικροβίωμα του εντέρου είναι η πιο σημαντική επιστημονική ανακάλυψη για την υγεία του ανθρώπου τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με επιστήμονες. Το μικροβίωμα ζυγίζει περίπου 2 κιλά και είναι μεγαλύτερο από το μέσο ανθρώπινο εγκέφαλο. Είναι μια κοινότητα τρισεκατομμυρίων βακτηρίων, μυκήτων και ιών. Το εντερικό μικροβίωμα είναι υπεύθυνο για την πέψη και απορρόφηση μακροθρεπτικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη) και μικροθρεπτικών συστατικών (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία). Πιο συγκεκριμένα βοηθά στη διάσπαση άπεπτων υδατανθράκων, στην αποσύνθεση πρωτεϊνών αλλά και στη σύνθεση βιταμινών ειδικά βιταμίνης Κ που είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πήξη του αίματος.

Το έντερο είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό όργανο για την υγεία μας. Πολλά πράγματα που δε μπορούμε να σκεφτούμε, όπως η κατάθλιψη ή το άγχος, επηρεάζονται από τα μικρόβια του εντέρου μας. Επιπλέον η όρεξη και η ικανότητα πέψης των τροφίμων τροποποιούνται από τα μικρόβια του εντέρου.

Φλεγμονή και γονιμότητα

Η φλεγμονή είναι η φυσική αντίδραση του σώματός σας σε τραυματισμό ή ασθένεια. Ωστόσο, η παρατεταμένη φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε αντίσταση στην ινσουλίνη και οι μελέτες δείχνουν ότι συνδέεται με πολλές καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα, όπως η ενδομητρίωση, το PCOS, η αποτυχία εμφύτευσης και οι επαναλαμβανόμενες αποβολές.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην επιτυχή εμφύτευση των εμβρύων και ο λόγος για τον οποίο η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτυγχάνει σε ορισμένες γυναίκες είναι ένα φλεγμονώδες περιβάλλον, το οποίο μπορεί να προκληθεί από αυτοάνοσες και άλλες προφλεγμονώδεις καταστάσεις του ανοσοποιητικού συστήματος. Εάν υπάρχει φλεγμονή στο σώμα, θα μπορούσε να βλάψει το έμβρυο και να αποτρέψει την επιτυχή εμφύτευση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ημικρανία και την εμμηνόπαυση

Η ημικρανία είναι ένας τύπος σοβαρού πονοκεφάλου που μπορεί επίσης να προκαλέσει άλλα συμπτώματα, όπως ναυτία και ευαισθησία στο φως. Μπορεί να βελτιωθεί ή να επιδεινωθεί κατά την εμμηνόπαυση.

Η ημικρανία είναι πιο συχνή σε άτομα αναπαραγωγικής ηλικίας με έμμηνο ρύση, αλλά μπορεί να επιδεινωθεί στην περιεμμηνόπαυση, που είναι η περίοδος πριν από την εμμηνόπαυση. Μια πιθανή σύνδεση μεταξύ ημικρανίας και εμμηνόπαυσης είναι ότι οι πονοκέφαλοι μπορεί να βελτιωθούν μετά την εμμηνόπαυση. Ωστόσο, μπορεί επίσης να επιδεινωθούν.

Έρευνες αναφέρουν αύξηση 71% στον κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας τις 2 ημέρες πριν από την περίοδο.

Κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου, τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν ακριβώς πριν από την έναρξη της περιόδου.

Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία είναι κοινά μέχρι την ωορρηξία, μπορεί επίσης να προκαλέσουν ημικρανία.

Οι περισσότερες μελέτες, δείχνουν ότι οι πονοκέφαλοι ημικρανίας τείνουν να βελτιώνονται μετά την εμμηνόπαυση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ένα άτομο δεν βιώνει πλέον τις ορμονικές αλλαγές που κάποτε προκάλεσαν τον πόνο της ημικρανίας.

Οι πονοκέφαλοι μπορεί να επιδεινωθούν προσωρινά κατά την περιεμμηνόπαυση, η οποία είναι η περίοδος που οδηγεί στην εμμηνόπαυση κατά την οποία ένα άτομο είναι πιθανό να εμφανίσει άλλα συμπτώματα, όπως εξάψεις.

Δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε πώς η εμμηνόπαυση θα επηρεάσει το μοτίβο της ημικρανίας κάποιου. Μια αλλαγή στο μοτίβο της ημικρανίας που οδηγεί στην εμμηνόπαυση μπορεί να συμβεί λόγω μεταβαλλόμενων επιπέδων ορμονών.

Υπάρχει σχέση μεταξύ της εμμηνόπαυσης και του υπολειτουργικού θυρεοειδούς;

Όταν οι άνθρωποι μιλούν για συμπτώματα εμμηνόπαυσης, αναφέρονται συχνά σε συμπτώματα που σχετίζονται με την περιεμμηνόπαυση, τη στιγμή της μετάβασης στην εμμηνόπαυση.

Όταν ο θυρεοειδής αδένας παράγει πάρα πολύ ή πολύ λίγη θυρεοειδική ορμόνη, μπορεί να προκαλέσει πολλά διαφορετικά συμπτώματα, μερικά από τα οποία είναι πολύ παρόμοια με τα συμπτώματα που βιώνει μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση ή εισέρχεται στην εμμηνόπαυση.

Βιταμίνες που βοηθούν στην ημικρανία

Τα επεισόδια ημικρανίας μπορεί να είναι εξουθενωτικά. Ενώ πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ανακούφιση από τη λήψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, υπάρχουν  ενδείξεις ότι ορισμένες βιταμίνες μπορεί να μειώσουν τη σοβαρότητα, τη διάρκεια ή τη συχνότητα της ημικρανίας.

Τα οφέλη των cranberries

Τα κράνμπερι (cranberries) είναι μέλος της ίδιας οικογένειας με τα βατόμουρα και τα μύρτιλλα .Το πιο συχνά καλλιεργούμενο είδος κράνμπερι είναι το βορειοαμερικανικό κράνμπερι (Vaccinium macrocarpon), αλλά υπάρχουν και άλλα είδη στη φύση. Λόγω της πολύ έντονης και ξινής γεύσης τους, τα κράνμπερι σπάνια τρώγονται ωμά. Στην πραγματικότητα, καταναλώνονται συχνότερα ως χυμός, ο οποίος συνήθως έχει πρόσθετα γλυκαντικών και αναμιγνύεται με άλλους χυμούς φρούτων ώστε να είναι ευκολότερη η κατανάλωση του.

Άλλα προϊόντα με βάση το cranberry περιλαμβάνουν σάλτσες-σώς, αποξηραμένα κράνμπερι κράνμπερι σε μορφή σκόνης και εκχυλίσματα που μπορούν να χρησιμοποιούνται σε συμπληρώματα.

 

Γιατί η χειρότερη ώρα για να πιεις καφέ είναι στην πραγματικότητα το πρωί;

Ο καφές έχει εδραιωθεί στους μηχανισμούς της καθημερινής ρουτίνας πολλών ανθρώπων νωρίς το πρωί.

Το σώμα μας παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη, η οποία έχει ονομαστεί η «ορμόνη του στρες», επειδή τείνει να εμφανίζεται όταν είμαστε είτε αγχωμένοι είτε φοβισμένοι. Αλλά αυτή η ίδια ορμόνη είναι επίσης ένα βασικό συστατικό του φυσικού ορμονικού μας κύκλου που διαρκεί όλη την ημέρα , το οποίο μας βοηθά να ξυπνάμε το πρωί και να μας κουράζει τη νύχτα. Η ουσία είναι ότι όταν το σώμα μας απελευθερώνει κορτιζόλη, νιώθουμε πιο ξύπνιοι.

 

Δέκα (εύκολα στην εύρεση) τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου

  • Προσθέστε σκόρδο στην διατροφή σας

Έρευνες δείχνουν ότι το σκόρδο είναι μια τροφή που καταπολεμά τον καρκίνο. Αρκετές μεγάλες μελέτες έχουν βρει ότι όσοι τρώνε περισσότερο σκόρδο είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν διάφορα είδη καρκίνου, ειδικά σε πεπτικά όργανα όπως ο οισοφάγος και το στομάχι. Τα συστατικά των πικάντικων βολβών μπορεί να εμποδίσουν τις καρκινογόνες ουσίες στο σώμα σας να λειτουργήσουν ή μπορεί να εμποδίσουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν πόση ποσότητα πρέπει να τρώτε για την πρόληψη του καρκίνου, αλλά μία σκελίδα την ημέρα μπορεί να είναι χρήσιμη.

Ανεπάρκεια σιδήρου με νόσο του θυρεοειδούς

Η αντιμετώπιση χαμηλών επιπέδων μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κόπωσης και άλλων συμπτωμάτων

Εάν έχετε νόσο του θυρεοειδούς και κόπωση , η έλλειψη σιδήρου μπορεί να ευθύνεται. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στον υποθυρεοειδισμό (υπολειτουργικός θυρεοειδής). Μπορεί όμως να εμφανιστεί και με υπερθυρεοειδισμό (υπερδραστήριος θυρεοειδής).

 

Διατροφικά οφέλη απο την κατανάλωση μούρων

1. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά , τα οποία βοηθούν να κρατούν υπό έλεγχο τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή μόρια που είναι ευεργετικά σε μικρές ποσότητες, αλλά μπορούν να βλάψουν τα κύτταρά σας όταν ο αριθμός τους είναι πολύ υψηλός, προκαλώντας οξειδωτικό στρες.

Τα μούρα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, όπως οι ανθοκυανίνες. Εκτός από την προστασία των κυττάρων σας, αυτές οι φυτικές ενώσεις μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο ασθενειών.

Μελέτη σε υγιείς άνδρες διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μιας μερίδας 300 γραμμαρίων μύρτιλων βοήθησε στην προστασία του DNA τους από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών.

Οφέλη από την κατανάλωση ζυμαρικών

Τα ζυμαρικά έχουν πάρει κακή φήμη, επειδή θεωρούνται υδατάνθρακες που μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους, σύμφωνα με την κοινή πεποίθηση των περισσότερων ανθρώπων.

Ομως, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας από οποιαδήποτε τροφή μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, επομένως το μέτρο είναι το κλειδί για να ωφελήσετε την υγεία σας και να μη την βλάψετε απολαμβάνοντας τα αγαπημένα σας ζυμαρικά.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα ζυμαρικά και τους τρόπους που μπορείτε να τα προσθέσετε στη διατροφή σας, ωφελώντας την υγεία σας, χωρίς να ανησυχείτε μήπως πάρετε βάρος.

Μπορεί μια φτωχή διατροφή να προκαλέσει ψυχολογικές διαταραχές;

Με μια λέξη ναι. Παρόλα αυτά οι επιστήμονες υγείας ακόμα ερευνούν την σύνδεση μεταξύ της διατροφής και της ψυχικής υγείας και υπάρχουν πολλές στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη αυτής της σύνδεσης.

Η διατροφή είναι απαραίτητο καύσιμο για την λειτουργία του εγκεφάλου. Οι τροφές που καταναλώνουμε μπορεί να επηρεάσουν την ψυχική υγεία με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα φαγητά και ποτά που είναι πλούσια σε ζάχαρη έχουν συσχετισθεί με διαταραχές υπερκινητικότας και έλλειψης προσοχής σε παιδιά. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι τροφές μπορεί να έχουν απευθείας σχέση με την ψυχική υγεία.

Επίσης η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την γενικότερη ψυχολογία ενός ατόμου. Τα συστήματα των οργάνων εξαρτώνται το ένα από το άλλο . Το τι τροφές καταναλώνουμε επηρεάζει το πεπτικό σύστημα και αυτό με την σειρά του επηρεάζει τους νευρώνες.

Ο εγκέφαλος παράγει έναν νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται σεροτονίνη. Ο νευροδιαβιβαστής αυτός παίζει ρόλο στον ύπνο και στην ρύθμιση της όρεξης. Οι τροφές που καταναλώνουμε έχουν αντίκτυπο στην παραγωγή των νευρώνων και των νευροδιαβιβαστών του σώματος μας με αποτέλεσμα όταν καταναλώνουμε ανθυγιεινά τρόφιμα επηρεάζετε η παραγωγή της σεροτονίνης. Σαν απόρροια αυτό μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα σχετικά με τον ύπνο ή την όρεξη. Αυτό προκαλεί συναισθηματικές αλλαγές και της συνολικής διάθεσης.

Τα 8 πιο αντιφλεγμονώδη τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε

Η φλεγμονή μπορεί να είναι καλή και κακή. Από τη μία πλευρά, βοηθά το σώμα σας να αμυνθεί από λοιμώξεις και τραυματισμούς. Από την άλλη πλευρά, η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και ασθένεια. Το άγχος, τα φλεγμονώδη τρόφιμα και τα χαμηλά επίπεδα δραστηριότητας μπορούν να κάνουν αυτόν τον κίνδυνο ακόμη μεγαλύτερο.

Ωστόσο, μελέτες καταδεικνύουν ότι ορισμένα τρόφιμα μπορούν να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή. Αυτά τα τρόφιμα είναι: