Η ζάχαρη αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα;

Το ανοσοποιητικό σύστημα ανταποκρίνεται συνεχώς σε ενδογενή και εξωγενή ερεθίσματα είτε από τις τροφές που τρώμε , τον ύπνο και τις συνήθειες άσκησης, το άγχος, το σώμα πάντα αναζητά τρόπους διατήρησης της ομοιόστασης. Ογδόντα τρεις ερευνητικές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά βελτιώνει πραγματικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Αντίθετα, μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένα τρόφιμα και σάκχαρα μπορεί να καταστείλει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο απλό.

Διαβήτης και Καντιντίαση

Οι ζυμομύκητες, γνωστοί και ως βλαστομύκητες, ζύμες ή μαγιά, είναι μονοκύτταροι οργανισμοί οι οποίοι ανήκουν στο βασίλειο των μυκήτων .

Προβλήματα προκύπτουν όταν η μαγιά υπεραναπτύσσεται, προκαλώντας μυκητίαση .Οι βλαστομύκητες είναι πιο πιθανό να υπεραναπτυχθεί σε περιοχές που είναι ζεστές και υγρές, όπως το στόμα, η περιοχή των γεννητικών οργάνων, τα πόδια και το δέρμα..

Η καντιντίαση προκύπτει από μόλυνση του δέρματος ή των βλεννογόνων μεμβρανών από οποιοδήποτε είδος Candida αλλά κυρίως από την Candida albicans. Τα είδη Candida αποτελούν τμήμα της φυσιολογικής χλωρίδας του σώματος. Οι μολύνσεις με Candida προκαλούνται λόγω διαταραχής της σύστασης της φυσιολογικής χλωρίδας ή μεταβολές στην άμυνα του ξενιστή

Sarkoeídosi Diatrofí

Συμβουλές για μια υγιεινή διατροφή και σαρκοείδωση

Η σαρκοείδωση είναι μια ασθένεια στην οποία το σώμα ενός ατόμου δημιουργεί μικροσκοπικές συσσωρεύσεις κυττάρων, που ονομάζονται κοκκιώματα.

Η σαρκοείδωση οδηγεί σε φλεγμονή, η οποία μπορεί να επηρεάσει τα όργανα. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις η ασθένεια αρχίζει στο δέρμα, στους πνεύμονες ή στο θώρακα, η σαρκοείδωση μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε περιοχή του σώματος.

Sarkoeídosi kai Diatrofí

Σαρκοείδωση και Διατροφή

Η σαρκοείδωση είναι μια αυτοάνοση διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλεί μικροσκοπικές συσσωρεύσεις κυττάρων να σχηματιστούν σε όλο το σώμα. Αυτές οι μικροσκοπικές ομάδες κυττάρων ονομάζονται κοκκιώματα. Είναι ιδιαίτερα συχνές στους πνεύμονες, τους λεμφαδένες, το δέρμα, τα μάτια και το συκώτι. Μερικές φορές, αυτά τα κοκκιώματα προκαλούν πολύ μικρή βλάβη, οπότε ένα άτομο με σαρκοείδωση δεν έχει κανένα σύμπτωμα ασθένειας.

Poia eínai ta symptómata tou HIV

Ποια είναι τα συμπτώματα του HIV;

Μετά από τον πρώτο μήνα, ο HIV εισέρχεται στο στάδιο κλινικής καθυστέρησης. Αυτό το στάδιο μπορεί να διαρκέσει από λίγα χρόνια έως μερικές δεκαετίες. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν συμπτώματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν ελάχιστα ή μη ειδικά συμπτώματα. Ένα μη ειδικό σύμπτωμα είναι ένα σύμπτωμα που δεν σχετίζεται με μια συγκεκριμένη ασθένεια ή πάθηση.

9 τρόφιμα που μπορούν να σας δώσουν περισσότερη ενέργεια

Η έλλειψη ενέργειας μπορεί να επηρεάσει τις καθημερινές σας δραστηριότητες και να σας κάνει λιγότερο παραγωγικούς.

Αυτό εξαρτάται από το είδος και τη ποσότητα τροφής που καταναλώνετε διότι,  παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενέργεια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.