Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή για Δυνατό Ανοσοποιητικό Σύστημα3 βιταμίνες που είναι καλύτερες για την ενίσχυση της ανοσίας σας

Η σωστή διατροφή είναι ένα κρίσιμο βήμα για την αποφυγή ασθενειών.

Η κατανάλωση θρεπτικών τροφών πλούσιων σε ορισμένες βιταμίνες μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα να καταπολεμήσει την ασθένεια.

Οι κύριες βιταμίνες που βοηθούν στο ανοσοποιητικό είναι:

  • Η βιταμίνη C:

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ενισχυτές του ανοσοποιητικού συστήματος. Στην πραγματικότητα, η έλλειψη βιταμίνης C μπορεί ακόμη και να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε ασθένειες. Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C είναι τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, τα μανταρίνια, οι φράουλες, οι πιπεριές, το σπανάκι, το λάχανο και το μπρόκολο. Η καθημερινή πρόσληψη βιταμίνης C είναι απαραίτητη για την καλή υγεία, επειδή το σώμα δεν την παράγει ή δεν την αποθηκεύει. Τα καλά νέα είναι ότι η βιταμίνη C βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα.

  • Η βιταμίνη Β6:

Είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη βιοχημικών αντιδράσεων στο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα πλούσια σε βιταμίνη Β6 τρόφιμα είναι το κοτόπουλο και τα ψάρια κρύου νερού όπως ο σολομός και ο τόνος. Η βιταμίνη Β6 βρίσκεται επίσης στα πράσινα λαχανικά και στα ρεβίθια, η οποία είναι το κύριο συστατικό του χούμους.

  • Η βιταμίνη Ε:

Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμήσει τη μόλυνση. Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Ε είναι οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και το σπανάκι.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα καλό ανοσοποιητικό για να αποφύγουμε να αρρωσταίνουμε συχνά.

Πίσω →