Διαλειμματική νηστεία και σύνδρομο Πολυκυστικών ωοθηκών.

  • Τι είναι η διαλειμματική νηστεία για το σύνδρομο Πολυκυστικών ωοθηκών;

Επειδή οι αυξήσεις στο βάρος και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα, οι γιατροί έχουν συστήσει μια σειρά από αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής.

Η διαλειμματική νηστεία μπορεί να είναι ένας τρόπος για να μειώσετε τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε πολυκυστικές ωοθήκες και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων και του μεταβολικού συνδρόμου. Επιπλέον, εάν έχετε ήδη το σύνδρομο, η διαλειμματική νηστεία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων σας.

 

Η λειτουργία της διαλειμματικής νηστείας στον οργανισμό.

Η ιδέα πίσω από τη διαλειμματική νηστεία είναι ότι δίνει στο σώμα σας ένα διάλειμμα από την πέψη της τροφής Αυτό μπορεί ενδεχομένως να σας οδηγήσει στο να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από ό,τι αν τρώγατε πιο τακτικά. Επίσης, το να τρώτε λιγότερο συχνά μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο εάν έχετε προδιαβήτη ή διαβήτη τύπου δύο.

Η διαλειμματική μπορεί επίσης να προκαλέσει μια διαδικασία που ονομάζεται αυτοφαγία. Το σώμα σας δηλαδή εργάζεται για να αφαιρέσει τα κατεστραμμένα κύτταρα από το σώμα σας. Το σώμα σας το κάνει αυτό όταν δεν χρειάζεται να επικεντρωθεί στην πέψη της τροφής. Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που δείχνουν ότι η αυτοφαγία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου και άλλων χρόνιων ασθενειών, αλλά χρειάζονται περισσότερα στοιχεία.

 

Διαλειμματική νηστεία και εντερικό μικροβίωμα.

Η διαλειμματική νηστεία είναι ουσιαστικά μια άσκηση καθαρισμού όσον αφορά την υγεία, και αυτό γίνεται ολοένα και πιο εμφανές από έναν αυξανόμενο αριθμό εκτεταμένων μελετών. Συνεχίζει να επηρεάζει όλα τα συστήματα ιστών και οργάνων μόλις ξεκινήσει η κίνηση αναγέννησης σε κυτταρικό επίπεδο. Εάν νηστέψετε για 16 ώρες, εμφανίζεται αυτοφαγία. Ομοίως, η μικροχλωρίδα του εντέρου έχει αποδειχθεί ότι έχει αρκετές ευεργετικές επιδράσεις σε σχεδόν κάθε όργανο και ιστό του σώματος.

Φλεγμονή και αύξηση βάρους.

Είναι γνωστό ότι οι διακυμάνσεις του βάρους επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες πέρα από τη θερμιδική πρόσληψη. Η φλεγμονή αποτελεί έναν από αυτούς τους παράγοντες; Η έρευνα δείχνει ότι η μείωση της φλεγμονής είναι ένα καλό πρώτο βήμα για τη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους. Πώς ακριβώς όμως η φλεγμονή εμποδίζει το σώμα να χάσει βάρος;

Όταν υπάρχει φλεγμονή, ακόμη και εκείνοι με τις πιο πειθαρχημένες συνήθειες διατροφής και άσκησης μπορεί να έχουν μικρή πρόοδο στην απώλεια βάρους.

Πώς η διαλειμματική νηστεία βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η διαλειμματική νηστεία έχει γίνει μια δημοφιλής διατροφική τάση που ωφελεί την αρτηριακή πίεση, την απώλεια βάρους, τη φλεγμονή, τη χοληστερόλη και το σάκχαρο του αίματος.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση επηρεάζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και αυξάνει τον κίνδυνο αρκετών σοβαρών καταστάσεων. Τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για τα ακόλουθα:

  • Έμφραγμα
  • Εγκεφαλικό
  • Νεφρική Νόσος
  • Οφθαλμική νόσος

Τι μπορώ να φάω κατά τη διάρκεια της διαλειμματικής νηστείας;

Αν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος, είναι σημαντικό να καταναλώνετε αρκετά υγιεινά τρόφιμα και θερμίδες γενικά. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να επιβραδύνετε τον μεταβολισμό σας, που είναι το αντίθετο από αυτό που θέλετε.

Η παράλειψη γευμάτων δεν αποτελεί επίσης δικαιολογία για να καταναλώνετε «κενές θερμίδες», που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να συνεχίσετε να επικεντρώνεστε στην κατανάλωση μιας δίαιτας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά.

Πώς λειτουργεί η διαλειμματική νηστεία;

  • Τι είναι η διαλειμματική νηστεία;

Η διαλειμματική νηστεία, έχει γίνει πολύ γνωστή τα τελευταία χρόνια καθώς περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι είναι συνήθως ασφαλής και αποτελεσματική. Ωστόσο, δεν είναι μια νέα έννοια. Χρησιμοποιείται για αιώνες σε περιόδους που τα τρόφιμα ήταν σπάνια, και μάλιστα παίζει κεντρικό ρόλο σε πολλές μεγάλες θρησκείες. Ακόμη και οι δίαιτες που μιμούνται τη διαλειμματική νηστεία, μπορούν να δημιουργήσουν ευεργετικές αλλαγές παρόμοιες με αυτές που προκαλούνται από τη νηστεία.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο. H κάθε μια ακολουθεί ένα διαφορετικό διατροφικό μοτίβο που συχνά τηρείται αυστηρά προκειμένου να επιτευχθούν σωματικά ή και πνευματικά αποτελέσματα.

6 Βασικά Οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής.

Το να απολαμβάνετε τα πολλά οφέλη της μεσογειακής διατροφής είναι ένα από τα πιο έξυπνα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Η γνωστική εξασθένηση, οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, η κατάθλιψη, ο διαβήτης και η οστεοπόρωση μπορούν όλα να καταπολεμηθούν με αυτή τη δημοφιλή διατροφή.

Η μεσογειακή διατροφή, με επίκεντρο τα φρούτα, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, είναι καλή για πολλούς λόγους, από τον εγκέφαλό σας μέχρι τα οστά σας. Μάθετε τα οφέλη της μεσογειακής διατροφήςκαι πώς να τη χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης, καρδιακών παθήσεων, κατάθλιψης, ακόμη και καρκίνου.

Ένα ευρύ φάσμα μελετών έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν μια μεσογειακή διατροφή μπορεί να έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, που κυμαίνονται από μειωμένο σάκχαρο στο αίμα έως καλύτερη μνήμη.

Σας βοηθά η L-Γλουταμίνη να χάσετε βάρος;

Η L-γλουταμίνη είναι ένα αμινοξύ που παίζει βασικό ρόλο σε πολλές πτυχές της υγείας σας.

Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι είναι απαραίτητο για την υγεία του ανοσοποιητικού, τη λειτουργία των κυττάρων και τον μεταβολισμό.

Επιπλέον, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τα συμπληρώματα γλουταμίνης προάγουν την απώλεια βάρους και την καύση λίπους. Ωστόσο, μπορεί να αναρωτιέστε εάν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί.

carrots

Πως επηρεάζει η Vegan Διατροφή την εμμηνόρροια ;

  • Η επίδραση της δίαιτας στον εμμηνορροϊκό κύκλο

Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης, υγιεινής και πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά διατροφής είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός τακτικού έμμηνου κύκλου. Η  διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο επειδή επηρεάζει τις ορμόνες, οι οποίες επηρεάζουν τον έμμηνο κύκλο.

 

Τι είναι οξειδωτική βλάβη;

Η οξειδωτική βλάβη αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών. Για να αποτρέψουμε και να αντιστρέψουμε τη χρόνια ασθένεια στους ασθενείς μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις υποκείμενες αιτίες οξειδωτικής βλάβης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι προκαλεί οξειδωτική βλάβη και πώς οι διατροφικές παρεμβάσεις και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να εμποδίσουν την εξέλιξη αυτής της επιβλαβούς φυσιολογικής διαδικασίας.