6 Βασικά Οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής

Το να απολαμβάνετε τα πολλά οφέλη της μεσογειακής διατροφής είναι ένα από τα πιο έξυπνα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Η γνωστική εξασθένηση, οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, η κατάθλιψη, ο διαβήτης και η οστεοπόρωση μπορούν όλα να καταπολεμηθούν με αυτή τη δημοφιλή διατροφή.

Η μεσογειακή διατροφή, με επίκεντρο τα φρούτα, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, είναι καλή για πολλούς λόγους, από τον εγκέφαλό σας μέχρι τα οστά σας. Μάθετε τα οφέλη της μεσογειακής διατροφήςκαι πώς να τη χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης, καρδιακών παθήσεων, κατάθλιψης, ακόμη και καρκίνου.

Ένα ευρύ φάσμα μελετών έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν μια μεσογειακή διατροφή μπορεί να έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, που κυμαίνονται από μειωμένο σάκχαρο στο αίμα έως καλύτερη μνήμη.

Σας βοηθά η L-Γλουταμίνη να χάσετε βάρος;

Η L-γλουταμίνη είναι ένα αμινοξύ που παίζει βασικό ρόλο σε πολλές πτυχές της υγείας σας.

Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι είναι απαραίτητο για την υγεία του ανοσοποιητικού, τη λειτουργία των κυττάρων και τον μεταβολισμό.

Επιπλέον, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τα συμπληρώματα γλουταμίνης προάγουν την απώλεια βάρους και την καύση λίπους. Ωστόσο, μπορεί να αναρωτιέστε εάν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί.

Πως επηρεάζει η Vegan Διατροφή την εμμηνόρροια ;

  • Η επίδραση της δίαιτας στον εμμηνορροϊκό κύκλο

Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης, υγιεινής και πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά διατροφής είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός τακτικού έμμηνου κύκλου. Η  διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο επειδή επηρεάζει τις ορμόνες, οι οποίες επηρεάζουν τον έμμηνο κύκλο.

 

Τι είναι οξειδωτική βλάβη;

Η οξειδωτική βλάβη αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών. Για να αποτρέψουμε και να αντιστρέψουμε τη χρόνια ασθένεια στους ασθενείς μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις υποκείμενες αιτίες οξειδωτικής βλάβης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι προκαλεί οξειδωτική βλάβη και πώς οι διατροφικές παρεμβάσεις και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να εμποδίσουν την εξέλιξη αυτής της επιβλαβούς φυσιολογικής διαδικασίας.

Diatrofí ygieiní gia paidiá

Διατροφή υγιεινή για παιδιά

Ως γονέας, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που οφείλετε να κάνετε είναι να βοηθήσετε τα παιδιά σας να μάθουν τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Τα παιδιά χρειάζονται μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφίμων. Τα παιδιά χρειάζονται 3 γεύματα την ημέρα και 1 έως 3 σνακ (πρωί, απόγευμα και ενδεχομένως πριν από τον ύπνο).

apoleia lipos

Πως να χάσω λίπος χωρίς να χάσω μυϊκή μάζα ;

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι σημαντική αλλά όχι αν προέρχεται από απώλεια μυών. Δυστυχώς, πολλές φορές, όταν οι άνθρωποι χάνουν βάρος, καταλήγουν με πολύ λιγότερους μυς από ό, τι ξεκίνησαν. Σε κάποιους ακόμη και τα ποσοστά σωματικού λίπους τους αυξάνονται.

Pigés flavonoeidón

Τα οφέλη των φλαβονοειδών

Τα φλαβονοειδή είναι μια πολύ μεγάλη κατηγορία φυτικών ουσιών γνωστών ως πολυφαινόλες. Οι πολυφαινόλες μπορούν να ομαδοποιηθούν περαιτέρω σε έναν αριθμό υποκατηγοριών όπως οι ανθοκυανιδίνες, οι φλαβονόλες, οι φλαβονο-3-oλες, οι φλαβονονες και οι φλαβόνες.