Κρεατίνη τι είναι, τύποι, οφέλη

Πέρα από τις ασκήσεις και την κλασική πρωτεΐνη ορού γάλακτος που βοηθά στην απόκτηση δύναμης και αύξηση της μυϊκής μάζας, μπορεί να έχετε ακούσει για την κρεατίνη, μια ένωση που παράγεται από το σώμα μας και υπάρχει επίσης στα συμπληρώματα.

 

5 σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλούς υδατάνθρακες

Η κατανάλωση ενός σνακ πλούσιου σε πρωτεΐνες μπορεί να είναι το κλειδί για να χορτάσετε με τα σνακ σας πραγματικά. Η τακτική κατανάλωση πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθάει στη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας. Επειδή η πρωτεΐνη επιβραδύνει την πέψη των υδατανθράκων, παρατείνει την απελευθέρωσή τους και, επομένως, την ενέργεια που παίρνετε από αυτούς τους υδατάνθρακες. Η συμπερίληψη πρωτεΐνης στα σνακ σας θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την απογευματινή κατάπτωση και, φυσικά, να τροφοδοτήσετε μύες σας. Επιπλέον, εάν προσπαθείτε να χάσετε κιλά ή απλώς να διατηρήσετε το βάρος σας εκεί που είναι, ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο.

 

Τροφές αποκατάστασης μυών

Πολλές από τις τροφές που τρώτε για να αναπτύξετε την  μυϊκότητα  θα βοηθήσουν επίσης στην ανάκαμψη μετά την προπόνηση, επομένως θα θέλετε να καταναλώσετε τις αγαπημένες σας τροφές και για αυτό τον λόγο.

Οι 14 καλύτερες τροφές για τους αθλητές

Το φαγητό είναι το καύσιμο που βοηθά τους αθλητές να αποδώσουν καλύτερα. Χωρίς αυτό, η αντοχή και η συνολική απόδοση θα είναι χαμηλές. Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις και τις αθλητικές σας ικανότητες, η διατροφή σας πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στις προσπάθειές σας για φυσική κατάσταση. Καθώς το σώμα σας καταναλώνει ενέργεια μέσω της άσκησης και της προπόνησης, πρέπει να αναπληρώσετε αυτά τα χαμένα θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούν να γίνουν επιλέγοντας τα σωστά τρόφιμα.

Πώς να αυξήσετε τον Μεταβολισμό σας φυσικά;

Αυτοί είναι οι 10 πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας φυσικά. Μερικά από αυτά αναφέρονται σε μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε καθημερινή βάση ή πράγματα τα οποία πρέπει να αποφύγετε.

Διατροφή και αθλητικές επιδόσεις

Η Αθλητική διατροφή μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης. Ο ενεργός τρόπος ζωής και η άσκηση ρουτίνας, σε συνδυασμό με μια σωστή διατροφή, είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε υγιείς.

 Η σωστή αθλητικη διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει με την παροχή της ενέργειας που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε έναν αγώνα ή απλά να απολαύσετε ένα απλό άθλημα ή μια δραστηριότητα. Είναι πολύ πιθανό να είστε κουρασμένοι και να έχετε χαμηλή απόδοση κατά τη διάρκεια του αθλητισμού όταν δεν λαμβάνεται σε επαρκείς ποσότητες:

  • Θερμίδες
  • Υδατάνθρακες
  • Υγρά
  • Σίδηρο, βιταμίνες και άλλα μέταλλα
  • Πρωτεΐνη

5 Θρεπτικές ουσίες για την ανάπτυξη των μυών που δεν είναι πρωτεΐνες!

Όταν πρόκειται για την υγεία των μυών, η πρωτεΐνη παίρνει όλη τη δόξα. Είναι λογικό - τα αμινοξέα που λαμβάνονται με κάθε γραμμάριο πρωτεΐνης που καταναλώνονται είναι τα ίδια που συνθέτουν τους μύες του σώματός σας.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 25 έως 35 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα (σκεφτείτε ένα φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι με κομμένα αμύγδαλα στο πρωινό, ένα στήθος κοτόπουλου για μεσημεριανό γεύμα και ένα φλιτζάνι tofu για δείπνο) για να κρατήσετε τους μύες ισχυρούς και υγιείς.

Τα πρωινά των αθλητών όταν κάνουν διατροφή !

Οι αθλητές που δεν τρώνε ποτέ πρωινό δεν παίρνουν τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζονται για να ξυπνήσουν τον μεταβολισμό τους. Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να τρώτε το πρωινό σας και να ενισχύσετε την απόδοση σας; Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για το πρωινό και δοκιμάστε αυτά τα δείγματα γεύματος.

Η σημασία της καλής διατροφής στους αθλητές!

Η καλή διατροφή είναι σημαντική για όλους, αλλά οι αθλητές ειδικότερα αισθάνονται από πρώτο χέρι πώς εάν δεν τρώνε σωστά μπορεί να επηρεαστεί η απόδοσή τους. Η ανάγκη τους για θερμίδες είναι μεγαλύτερη από τον μέσο άνθρωπο, που κυμαίνεται από 2000 έως 5000 θερμίδες ημερησίως. 

αθλητική διατροφή

Η διατροφή για αθλητές !

Αν είστε ένας επαγγελματίας αθλητής ή απλώς κάνετε άσκηση για να βελτιώσετε την υγεία σας, η αθλητική διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτιστοποίηση των ευεργετικών επιδράσεων της φυσικής σας δραστηριότητας. Κάνοντας καλύτερες επιλογές στη διατροφή σας και ενυδατώνοντας το σώμα σας μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη απόδοση, ανάκτηση και πρόληψη των τραυματισμών. Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές που χρειάζεστε για μια αθλητική διατροφή.