Πέρα από τις ασκήσεις και την κλασική πρωτεΐνη ορού γάλακτος που βοηθά στην απόκτηση δύναμης και αύξηση της μυϊκής μάζας, μπορεί να έχετε ακούσει για την κρεατίνη, μια ένωση που παράγεται από το σώμα μας και υπάρχει επίσης στα συμπληρώματα.

 

Τι είναι η κρεατίνη;

Η κρεατίνη είναι μια οργανική ένωση που συντίθεται στον οργανισμό από 2 αμινοξέα: γλυκίνη και αργινίνη.

Βρίσκεται στους μύες και χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα, όντας πολύ ωφέλιμο για όσους προπονούνται για να αποκτήσουν δύναμη ή άλιπη μάζα.

Οφέλη της κρεατίνης

Αυτή η ένωση προκαλεί το ενδιαφέρον όσων ασκούν διαφορετικά αθλήματα, είναι επίσης υπεύθυνη για τη βελτίωση της απόδοσης και της ικανότητας των μυών να εκτελούν τις λειτουργίες τους και ακόμη και τον μεταβολισμό.

 

  • Αυξημένη μυϊκή δύναμη και έκρηξη: Η κρεατίνη αυξάνει τη δύναμη για ασκήσεις υψηλής έντασης, μικρής διάρκειας (έως 30 δευτερόλεπτα), όπως σπριντ, άλματα, γρήγορες μετατοπίσεις με αλλαγή κατεύθυνσης.
  • Αύξηση μυϊκής μάζας : Θεωρείται επίσης ότι διεγείρει την ανάπτυξη των μυών. Όταν η συγκέντρωσή του αυξάνεται με συμπλήρωμα, η επανασύνθεση ATP είναι πιο αποτελεσματική και η ανάκτηση είναι ταχύτερη.
  • Βελτιώνει τον γλυκαιμικό έλεγχο: Bελτιώνει τον έλεγχο του βάρους και προλαμβάνει τον διαβήτη τύπου 2.
  • Αυξάνει την κυτταρική ενέργεια: Όταν η κρεατίνη συνδυάζεται με φωσφορικά στους μυς, βελτιώνει την ενέργεια και την ενέργεια.

 

 

Πίσω →