Πολλές από τις τροφές που τρώτε για να αναπτύξετε την  μυϊκότητα  θα βοηθήσουν επίσης στην ανάκαμψη μετά την προπόνηση, επομένως θα θέλετε να καταναλώσετε τις αγαπημένες σας τροφές και για αυτό τον λόγο.

1. Αντιφλεγμονώδεις τροφές

Τροφές όπως τα φυλλώδη χόρτα, τα μούρα, το ελαιόλαδο, το πράσινο τσάι και οι σαρδέλες είναι όλα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα και βοηθούν τους μύες να ανακάμψουν, επειδή η φλεγμονή επιβραδύνει την ανάκτηση των μυών και μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη μυϊκού πόνου .

2. Τροφές πλούσιες σε κάλιο

Υπάρχει ένας λόγος που οι μπανάνες δίνονται πάντα στο τέλος των αγώνων. Είναι πλούσια σε κάλιο, ένα μέταλλο που βοηθά στην αποκατάσταση του μυϊκού ιστού σας . Άλλες καλές πηγές καλίου είναι οι πατάτες, τα καρότα και το μπρόκολο.

3. Σολομός

Αυτό το ψάρι είναι πολύ καλό γιατί είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες καθώς και ωμέγα-3. Μια μερίδα 100 γραμμαρίων άγριου σολομού αντιστοιχεί σε  142 θερμίδες και σχεδόν 20 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αυτά τα λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της πρωτεϊνικής σύνθεσης των μυών και στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Ο σολομός έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, επομένως προσφέρει πραγματικά έντονο κέρδος.

 

Πίσω →