Ναι, είναι γεγονός: κάποιες τροφές μπορεί να γίνουν σύμμαχός σας στη μάχη κατά των κιλών.

Ποιες είναι αυτές;

Κάντε "κλικ" στις τροφες που ακολουθούν και θα μάθετε! 

1) Σολομός: o βασιλιάς των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων

Πλήρης πρωτεινών και υγιεινών λιπαρών, ο σολωμός περιέχει επίσης ιώδιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του θυροειδούς, αλλά και του μεταβολισμού, σύμφωνα με ερευνητές του Oregon State University. Επιπλέον, κατά την κλινική Mayo, τα Ωμέγα-3 που περιέχει ο σολωμός μπορεί να μειώσουν τις φλεγμονές στο σώμα σας .

2) Πείτε ναι στα αυγά !

Πλούσια σε πρωτεινες, τα αυγά είναι πολύ καλή επιλογή για το πρωινό σας. Σύμφωνα με μελέτη του επιστημονικού περιοδικού  Journal of the American College of Nutritionοι γυναίκες οι οποίες έτρωγαν δύο αυγά σκραμπλ και δύο φέτες τοστ με μαρμελάδα light κατανάλωναν λιγότερο φαηγτό τις επόμενες 36 ώρες σε σχέση με αυτές που έτρωγαν ένα κουλούρι, κριμ τσιζ και άπαχο γιαούρτι. Τα εν λόγω γεύματα είναι ισοδύναμης θερμιδικής αξίας, πλην τα αυγά δημιουργούν αίσθημα πλησμονής. 

3) Τα φασόλια στην διατροφή μας

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας η οποία εκδόθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, η χολοκυστοκινίνη, μία πεπτιδικής φύσεως ορμόνη που απαντάται στα φασόλια, λειτρουγεί ως φυσικό κατασταλτικό της όρεξης. Τα φασόλια χρησιμεύουν επιπλέον στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου και χολιστερίνης . 

4) Τα γκρέιπφρουτ μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά σημαντικά στην απώλεια βάρους:

Περιέχουν φυτοχημικά τα οποία μειώνουν τα επίπεδα ινσουλίνης και συμβάλλουν στην μετατροπή των θερμίδων σε ενέργεια αντί για λίπος. Μελέτη της κλινικής  Scripps κατέδειξε ότι όσοι έτρωγαν είτε μισό γκρέιπφρουτ είτε ένα ποτήρι χυμό πριν από κάθε γεύμα έχαναν περισσότερο βάρος απ' όσους δεν το έκαναν. Ωστόσο, τα γκρέιπφρουτα ενδέχεται να μην έχουν καλή αλληλεπίδραση με ορισμένα φάρμακα, γι' αυτό καλύτερα πριν τα ενσωματώσετε στην διατροφή σας, να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

5) Κόκκινη πιπεριά

Για να χάσετε βάρος, συμπεριλάβετε κόκκινες πιπεριές στην καθημερινή διατροφή σας. Σύμφωνα με ερευνητές του University of Wyoming η καψαϊκίνη που περιέχουν μπορεί να ενεργοποιήσει την παραγωγή θερμότητας στο σώμα με αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας.

Πίσω →