Ποιες τροφες εχουν βιταμινη β12 ; 

Η βιταμίνη Β12 είναι βασικά μία από τις βασικές βιταμίνες του συμπλόκου Β- βιταμινών και αυτή η βιταμίνη είναι εξαιρετικά ζωτικής σημασίας για να έχετε καλή υγεία. Είναι ένα πολύπλοκο είδος βιταμίνης που έχει έναν απολύτως μοναδικό μηχανισμό απορρόφησης. Αυτή η βιταμίνη είναι καθαρά υδατοδιαλυτή και προωθεί την φυσιολογική ανάπτυξη της υγείας μας. Τα οφέλη της είναι πολλά και περιλαμβάνουν τη βοήθεια όλων των άλλων βιταμινών του συμπλέγματος Β για να λειτουργήσει σωστά. Η βιταμίνη Β12 βοηθά επίσης στη διαδικασία της προετοιμασίας της γλυκόζης από τους υδατάνθρακες. Επομένως παίρνει μέρος στην παραγωγή ενέργειας.

Υπάρχει μια κακή είδηση για όλους τους χορτοφάγους εκεί έξω δεδομένου ότι η βιταμίνη Β12 είναι κυρίως διαθέσιμη μόνο στα τρόφιμα που προέρχονται από μέρη του σώματος των ζώων. Τα τρόφιμα από τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε αυτήν την βιταμίνη είναι τα εξής:

 1. Τα μύδια!

Όταν πρόκειται για τρόφιμα με βιταμίνη Β12, τα μύδια έχουν την μεγαλύτερη περιεκτικότητα. Καταναλώνοντας μόλις τρεις ουγγιές από μύδια μπορείτε να αποκτήσετε πολλά οφέλη της βιταμίνης Β12 στο σώμα σας. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να τα τρώνε ωμά. Αλλά μερικοί άνθρωποι τα προτιμούν μαγειρεμένα στην ψαρόσουπα.

 1. Το κόκκινο κρέας!

Το κόκκινο κρέας είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης Β12, αλλά θα πρέπει να τα μαγειρευτεί καλά πριν από την κατανάλωση του. Μπορείτε να αναζητήσετε το βόειο κρέας που τρέφεται με χόρτο για να κερδίσετε αυτή τη βιταμίνη σε μεγάλη ποσότητα. Τώρα, όταν γνωρίζετε τη θετική πλευρά του κόκκινου κρέατος, έχετε έναν καλό λόγο για να το φάτε.

 1. Η γαλοπούλα!

Οι γαλοπούλες είναι μια καταπληκτική πηγή αυτής της βιταμίνης. Έχουν πολύ νόστιμη γεύση και αγαπιέται από τους περισσότερους μη χορτοφάγους. Ακριβώς ένα κύπελλο γεμάτο με γαλοπούλα είναι σε θέση να παρέχει 48,2 μg αυτής της βιταμίνης.

 1. Το κοτόπουλο!

Αυτό το μικρό πουλί είναι μια μεγάλη τροφή για συγκέντρωσης βιταμίνης Β12. Κάθε φλιτζάνι κοτόπουλο παρέχει 13,7 μg αυτής της βιταμίνης και είναι πραγματικά πολύ νόστιμο. Είναι καλύτερο για σας να καταναλώνετε μόνο το βιολογικό κοτόπουλο και τα πουλερικά που εισάγονται σε κάθε τοπική φάρμα για να σώσετε τον εαυτό σας από την αγορά και την κατανάλωση κρέατος που έχουν πολύ χλώριο.

 1. Τα στρείδια!

Συζητώντας τις πηγές της βιταμίνης Β12 τα στρείδια λαμβάνουν μία από τις κορυφαίες θέσεις. Τα άγρια στρείδια είναι πλούσια σε προσμείξεις και συγκομίζονται με εφαρμογή καταστροφικών διαδικασιών, έτσι πρέπει κανείς να επιλέξει βρώσιμα, καθώς και εκτρεφόμενα στρείδια. Μόλις τρεις ουγγιές στρειδιών περιέχουν όχι μόνο βιταμίνη Β12, αλλά και ουσιαστικό σιδήρο και θερμίδες.

6.Ο σολομός!

Ο σολομός ήρθε από την Αλάσκα και προέρχεται από διάφορες φιλικές προς το περιβάλλον γεωργικές εκμεταλλεύσεις και είναι λιγότερο πιθανό να έχουν προσμείξεις. Έτσι, δεν αγοράζετε σολομούς που συγκεντρώθηκαν από οποιεσδήποτε άλλες θέσεις. Μισό φιλέτο σολομού σας παρέχει 9 μg βιταμίνης Β12.

 1. Τα καβούρια!

Αγοράστε μόνο μπλε ή κόκκινα καβούρια στα οποία υπάρχει 9.8 μg αυτής της βιταμίνης μπορεί να αποκτηθούν από τρεις ουγγιές καβούρια.

 1. Οι ρέγκες!

Οι ρέγκες που αλιεύονται από τον Ατλαντικό έχουν υψηλές ποσότητες αυτής της βιταμίνης του συμπλέγματος Β. Αυτά τα μικροσκοπικά ψάρια προσφέρουν τουλάχιστον 3,6 μg αυτής της κρίσιμης βιταμίνης κρατώντας μακριά πολλούς κινδύνους για την υγεία.

 1. Η πέστροφα!

Η πέστροφα που φθάνει στην αγορά από κάποια μέρη μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο σώμα σας. 4,2 μg βιταμίνης Β12 μπορεί να αποκτηθούν με τρεις ουγκιές πέστροφα.

 1. Τα δημητριακά!

Τα δημητριακά είναι φανταστική πηγές της βιταμίνης Β12 και αρέσει σε πολλούς ανθρώπους λόγω της τραγανής γεύσης τους. Ένα φλιτζάνι γεμάτο μπολ με δημητριακά έχουν συνήθως 6 μg της βιταμίνης.

 1. Η μαγιά!

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ζύμες είναι υψηλής διατροφικής αξίας και βοηθούν στη διατήρηση της φόρμας μας και της υγείας μας. Οι ζύμες είναι επίσης μια καταπληκτική πηγή της βιταμίνης Β12.

 1. Το γάλα σόγιας!

Το γάλα που προέρχονται από σόγια ή σπόρους είναι απλά τέλειο για τη συλλογή αυτών των ζωτικών βιταμινών στο σώμα σας. Το γάλα σόγιας είναι ένα δημοφιλές προϊόν που και οι χορτοφάγους και οι μη χορτοφάγοι φαίνεται να τους αρέσει.

Πίσω →