Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα, το ρόδι, προσφέρει κάτι περισσότερο από απίστευτη γεύση.

Εκτός λοιπόν από το να το… σπάτε για γούρι, βάλτε κι εσείς το ρόδι στη διατροφή σας και φέρτε καλοτυχία στην υγεία σας.

Ας γνωρίσουμε όμως τους 17+1  λόγους για τους οποίους πρέπει να εντάξουμε το ρόδι στη διατροφή μας:

 1. Βοηθάει στη μειώσει του κίνδυνου κατά των εγκεφαλικών επεισοδίων, των καρδιαγγειακών προσβολών, και  των καρδιακών παθήσεων. Μελέτες αποκαλύπτουν ότι ο χυμός ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην κυκλοφορία του αίματος προς την καρδιά. Και ως εκ τούτου, μπορεί να διατηρήσει τις αρτηρίες ''καθαρές''. Δηλαδή συμβάλει στην αποφύγει θρόμβων. Αυτό οφείλεται στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
 2. Βοηθάει στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου. σε ολόκληρο το σώμα Τα ρόδια περιέχουν διάφορα αντιοξειδωτικά. Ένα από αυτά είναι τα «φλαβονοειδή». Έχει θεωρηθεί ότι λειτουργούν ενάντια  στην αντιμετώπιση διαφορετικών ριζών που προκαλούν καρκίνο.
 3. Θα μπορούσε να βοηθήσει τη μείωση των κινδύνων για ασθένειες όπως η αθηροσκλήρωση,
 4. Το ρόδι είναι μια πλούσια πηγή πολλών βιταμινών. Είναι μια μεγάλη φυσική πηγή βιταμινών Α, C, Ε και φολικού οξύ.
 5. Βοηθάει στη μείωση της πιθανότητας πρόωρου τοκετού ! Ένα ποτήρι, την ημέρα από χυμό ρόδι θεωρείται από κάποιους λαούς ότι αποτρέπει τον πρόωρο τοκετό στις μέλλουσες μητέρες.
 6. Είναι πολύτιμο για την ανακούφιση από ήπιες ασθένειες. Για παράδειγμα ανακουφίζει από τα συμπτώματα του πονόλαιμου
 7. Μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εκδήλωσης νόσου Αλτσχάιμερ στα ηλικιωμένα άτομα
 8. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες:   Σε μελέτη έχει βρεθεί ότι το ρόδι και τα μούρα, έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν. Επίσης, το ρόδι βοηθά και στην καταπολέμηση της ακμής και στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας.
 9. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.
 10. Θα μπορούσε να βοηθήσει την υποστήριξη της υγιούς ροής του αίματος αυτό οφείλεται στις ιδιότητες του σιδήρου που περιέχει το ρόδι. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των συμπτωμάτων της αναιμίας που περιλαμβάνουν ζάλη, εξάντληση, αδυναμία, και υποστηρίζει το αίμα τροφοδοτώντας το με σίδηρο.
 11. Εκτός από τους τόνους των αντιοξειδωτικών που περιέχει το  ρόδι, επίσης, μπορεί να έχει και κάποιες αντί-ιικές ιδιότητες.
 12. Ο χυμός ρόδι θεωρείται από κάποιες γυναίκες ότι βοηθάει στο να νικήσει την αίσθηση αδιαθεσίας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.
 13. Το βασικότερο πλεονέκτημα είναι η ποσότητα των αντιοξειδωτικών που βρέθηκαν στον καρπό του. Το ρόδι έχει αποδειχθεί ότι έχει 3 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι, τα βατόμουρα ή βατόμουρα.
 14. Μερικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το ρόδι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Μερικά αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τα ποσά της κακής χοληστερόλης LDL στο σώμα.
 15. Συχνά υποστηρίζεται ότι μπορεί να μειώσει την εμφάνιση ορισμένων μορφών καρκίνου. Όπως τον  καρκίνο του μαστού και του προστάτη.
 16. Έχει διατυπωθεί ότι η λήψη των φρούτων σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει με τη στυτική δυσλειτουργία.
 17. Αναφέρεται συχνά ότι το ρόδι θα βοηθήσει να κρατήσει το δέρμα σας να δείχνει λείο και νεανικό.
 18.  Είναι μεγάλη πηγή θρεπτικών συστατικών αφού περιέχει φολικό οξύ, κάλιο, βιταμίνες Α, Ε και C.

Πίσω →