Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΥπέρταση3 τρόφιμα που αυξάνουν την αρτηριακή πίεση

1.Το fast Food

Η βαριά επεξεργασμένη φύση των fast food σημαίνει ότι παίρνετε πολλά πρόσθετα, άφθονες ποσότητες νατρίου, ζάχαρης και καφεΐνης με οποιοδήποτε γεύμα της παραγγελία σας. Για να μην αναφέρουμε τις υψηλές περιεκτικότητες σε λιπαρές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών επιπέδων σε κορεσμένα λίπη και τα τρανς λιπαρά. Είναι καλύτερα να το αποφύγετε απλά τελείως αντί να προσπαθήσετε να προσδιορίσει τι είναι υγιεινό και τι δεν είναι.

2.Το αλκοόλ

Το αλκοόλ αυξάνει τον αριθμό των ελευθέρων ριζών στο σώμα σας, για να μην αναφέρουμε τη δημιουργία ενός τοξικού περιβάλλοντος για το συκώτι σας. Θα χρειαστεί να πίνετε το αλκοόλ με μέτρο γιατί έχει μια άμεση επίδραση στην αρτηριακή σας πίεση καθώς την αυξάνει, αλλά και γιατί προκαλεί ένα ανθυγιεινό περιβάλλον στο σώμα σας. Είναι καλύτερα να το αποθηκεύσετε για ειδικές περιπτώσεις, εάν προσπαθείτε να κρατήσει τον εαυτό σας όσο το δυνατόν υγιέστερο, και αν έχετε ήδη διαγνωστεί με υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να χρειαστεί να το κόψετε εντελώς.

3.Η καφεΐνη

Η καφεΐνη λειτουργεί σε ένα φυσιολογικό επίπεδο για την τόνωση του σώματος σας, η οποία περιλαμβάνει την αύξηση του καρδιακού ρυθμού σας. Αν έχετε εθιστεί στην καφεΐνη και αισθάνεστε σαν να την χρειάζεστε για να αρχίσετε να λειτουργείτε κατά την έναρξη της ημέρας σας, θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά τον απογαλακτισμό του εαυτό σας μακριά από αυτήν. Αν αρχίσετε να έχετε πονοκεφάλους λόγο ελλείψεις της καφεΐνης, είναι σίγουρα μια ένδειξη ότι το σώμα σας έχει εθιστεί σε αυτή.

Πίσω →