Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΥπέρταση28 τρόφιμα που θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση της αρτηριακής σας πίεσης

 

 1. Τα μπιζέλια

Μπορούν να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση που οφείλεται στη φυτική πρωτεΐνη που περιέχουν, καθώς και άλλες βιταμίνες και φολικό οξύ για τη συνολική καρδιαγγειακή υποστήριξη στο σύστημά σας. Το καλύτερο μέρος είναι ότι σε γεύση είναι εκπληκτικά, ειδικά αν έχετε αγοράσει φρέσκα μπιζέλια. Μπορείτε επίσης να τα βρείτε κατεψυγμένα σε διάφορες ποικιλίες. Η διαφορά στη γεύση είναι αισθητή, όμως τα συμβατικά μπιζέλια έχουν την τάση να απορροφούν την αφθονία των χημικών ουσιών.

 1. Η ψητή πατάτα

Αν και πολλοί σε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι πιθανόν να αποφεύγουν τις πατάτες, όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι πράγματι είναι καλή για σας, σε λογικές ποσότητες. Ένα από τα οφέλη που μπορεί να παρέχουν είναι μέσω μιας ουσίας που περιέχουν. Δεν είναι σαφές αν μια μερίδα είναι αρκετή για να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση, αλλά η προσθήκη τους στο πιάτο σας φαίνεται να αξίζει τον κόπο. Μπορείτε επίσης να τις μαγειρέψετε με πολλούς τρόπους και να εξακολουθείτε να απολαμβάνετε τα οφέλη.

 1. Το σέλινο

Το σέλινο βοηθά την καρδιά σας και τις φλέβες σας να λειτουργούν καλύτερα, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να κρατήσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σας υπό έλεγχο. Θεωρείται ότι βοηθώντας στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, βοηθάτε επίσης να διατηρήσετε ένα καλό επίπεδο της πίεσης του αίματος. Το ωραίο μέρος για όλα αυτά είναι ότι το σέλινο είναι ένα superfood, με πολλά άλλα θετικά οφέλη συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι η απώλεια βάρους είναι ένας τρόπος για να βοηθήσει να ρυθμίσετε την αρτηριακή σας πίεση και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους καθώς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφανίσεις των επιπλοκών που προκύπτουν από την υψηλή αρτηριακή πίεση.

 1. Τα φασολάκια

Τα φασολάκια έχουν άμεση σχέση με την αρτηριακή σας πίεση, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για υγιή επίπεδα. Το κάνουν αυτό, βοηθώντας το σώμα σας με τουλάχιστον 3 διαφορετικές πτυχές, λόγω της περιεκτικότητας σε βιταμίνη C που περιέχουν, περιεκτικότητα σε ίνες αλλά και σε κάλιο, το οποίο έχει ίσως το πιο άμεσο αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά με την προσθήκη πράσινων φασολιών στη διατροφή σας, απλά φροντίστε να μην τα πνίξετε στο βούτυρο. Εξετάστε το ενδεχόμενο προσθήκης αμυγδάλων για να γίνουν ακόμη πιο υγιεινά.

 1. Η παπάγια

Αν και τα πορτοκάλια συνήθως αναφέρονται για το περιεχόμενό τους σε βιταμίνη C, η παπάγια περιέχει πολύ περισσότερη βιταμίνη C ανά γραμμάριο από ένα πορτοκάλι. Επίσης περιλαμβάνει αμινοξέα και κάλιο. Η περιεκτικότητα σε κάλιο βοηθά επίσης στην γενική υγεία της καρδιάς σας. Το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι η παπάγια έχει υπέροχη γεύση.

 1. Η βρώμη

Αν σας ανησυχούν τα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης, και απεχθάνεστε τη λήψη των τόσων πολλών φαρμάκων για την κατάσταση σας, ίσως να είστε σε θέση να την μειώσετε με την αύξηση της πρόσληψης βρώμης. Δεν χρειάζεται να τρώτε το ένα μπολ μετά άλλο, καθώς ένα μπολ το πρωί, θα κάνει μεγάλη διαφορά. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα αρωματισμένα είδη, επειδή σε αυτά προσθέτουν περιττή ζάχαρη, η οποία θα αυξήσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας και θα αναιρέσει μερικά από τα θετικά αποτελέσματα.

 1. Το γκουάβα

Θα μπορούσε να είναι δύσκολο για σας να βρείτε γκουάβα στη γειτονιά σας αλλά αξίζει την αναζήτηση. Ο καρπός λέγεται ότι περιέχει υψηλά επίπεδα καλίου. Περιέχει επίσης υγιής ποσότητες φυτικών ινών, έτσι ώστε να βοηθά στη κίνηση του πεπτικό συστήματός, η οποία έχει και άλλα οφέλη για την υγεία του σώματος, εκτός από τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, συμπεριλαμβανομένης και της βοήθειας στις προσπάθειες απώλειας βάρους.

 1. Το γιαούρτι

Θεωρείται ότι το γιαούρτι περιέχει κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο, έτσι εφ 'όσον κρατάτε το λίπος σε χαμηλή περιεκτικότητα θα πρέπει να βοηθάει να κρατήσετε την αρτηριακή σας πίεση σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό σίγουρα δεν είναι το ιδανικό τρόφιμο που θα κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την αρτηριακή σας πίεση, αλλά αν καταναλώνεται με άλλα τρόφιμα μπορεί να δείξει αποτελέσματα.

 1. Οι ντομάτες

Όποιου τύπου ντομάτες και να πάρετε θα νομίζετε ότι κάποιο είδος της είναι superfood. Στην πραγματικότητα είναι. Η αρτηριακή πίεση είναι μόνο ένα από τα πολλά πράγματα που έχει αποδειχθεί ότι έχουν οι ντομάτες. Τα πολλά θετικά οφέλη που υπάρχουν λέγεται ότι οφείλονται στο λυκοπένιο. Βοηθάει στα πάντα, από την πρόληψη του διαβήτη, στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να καταναλώνετε τις ντομάτες. Κατά την προετοιμασία και την κατανάλωσή τους, είναι καλύτερα να τις φάτε χωρίς πολλή επεξεργασία ή μαγειρεμένες, και όχι με άλλα τρόφιμα, όπως το τυρί και τα λιπαρά κρέατα, ή όπως μέσα σε μια πίτσα.

 1. Τα ακτινίδια

Αυτά τα πράσινα φρούτα δεν είναι μόνο γλυκά και νόστιμα για να τα φάτε, αλλά έχουν αποδειχθεί επίσης ότι βοηθούν να κρατήσετε την πίεση του αίματος σταθερή και χωρίς προβλήματα. Για να το επιτύχετε αυτό, θα πρέπει να καταναλώνετε 3 ακτινίδια ημερησίως. Αυτό ίσως δεν είναι εφικτό, δεδομένου ότι μπορεί να τα βαρεθείτε γρήγορα ή ακόμα θα μπορούσαν να είναι ακριβά. Αλλά προσθέτοντάς τα στην διατροφή σας και καταναλώνοντας τα μαζί με άλλα τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά θα πρέπει να είστε καλυμμένοι αφού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

 1. Τα βατόμουρα

Τα βακκίνια έχουν την αφθονία των αντιοξειδωτικών σε αυτά, όπως και στα σμέουρα, και αυτά έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αρτηριακή σας πίεση, με το να αποβάλλουν τις ελεύθερες ρίζες από το σύστημά σας. Μπορείτε επίσης να αποφύγετε να τρώτε τροφές που αυξάνουν τα επίπεδα των ελευθέρων ριζών στο σώμα σας. Μπορείτε να καταναλώσετε ένα μπολ με φρέσκα βατόμουρα μαζί με άλλα φρούτα για ένα δροσιστικό πρωινό. Απλά να κάνετε την προσπάθειά σας για να τα φάτε χωρίς την προσθήκη ζάχαρης ή την προσθήκη τους σε πράγματα όπως τηγανίτες ή muffins.

 1. Το σπανάκι

Το σπανάκι αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλά αποτοξινωτικά ποτά. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που βοηθά να κρατήσετε την αρτηριακή σας πίεση σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως λόγω των θρεπτικών συστατικών και των πολλών αντιοξειδωτικών που περιέχονται σε αυτό για να βοηθήσει την αποκατάσταση των ζημιών του σώματος που γίνονται από τις ελεύθερες ρίζες. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να το φάτε κατ 'ευθείαν σε μια σαλάτα ή μπορείτε να το προσθέσετε σε ένα smoothie για μια άμεση αναζωογόνηση. Αποτελεί την βάση για πολλά πράσινα smoothies.

 1. Το αβοκάντο

Το αβοκάντο καταπολεμά την υψηλή αρτηριακή πίεση από πολλαπλές οπτικές γωνίες, με το κάλιο που περιέχει, τις ίνες και τα μονοακόρεστα λιπαρά που έχει σε υψηλή περιεκτικότητα. Αυτό το τρίπτυχο βοηθάει πραγματικά να έχετε μια καλύτερη πιθανότητα να διατηρηθούν τα πράγματα σταθερά. Είναι εξαιρετικά εύκολο να αρχίσετε να τρώτε περισσότερο από αυτό, καθώς και να συνοδέψετε πολλά υγιή γεύματα σας, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κορυφή από οτιδήποτε, από σαλάτες μέχρι tacos. Μπορεί επίσης να καταναλωθεί άμεσα και να χρησιμοποιηθεί ως ένα σνακ για να σας κρατήσει μεταξύ των γευμάτων. Λόγω της περιεκτικότητας σε λίπος θα νοιώσετε ένα αίσθημα πληρότητας για αρκετό χρονικό διάστημα.

 1. Το πεπόνι

Ελπίζω να είστε πεινασμένοι, γιατί θα πρέπει να φάτε μισό πεπόνι για να πάρετε την ίδια ποσότητα καλίου που παίρνετε από μια μπανάνα. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που κάνει ένα πεπόνι, καθώς βοηθάει στη διατήρηση της αρτηριακή σας πίεση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα στην επούλωση από μόνο του, μέσα από τα αντιοξειδωτικά που περιέχει. Τρόφιμα που περιέχουν υγιή επίπεδα καλίου βοηθούν ώστε να κρατηθούν τα επίπεδα χοληστερόλης χαμηλά, το οποίο είναι ο λόγος που θα πρέπει να καταναλώνετε κάποια κάθε μέρα και όχι μόνο μια φορά την εβδομάδα.

 1. Τα δαμάσκηνα

Κλινικές δοκιμές έχουν αποδείξει ότι τα δαμάσκηνα κάνουν καλό για το σώμα μας και ιδιαίτερα για την αρτηριακή πίεση. Βοηθούν να δημιουργηθεί μια σημαντική μείωση της κακής χοληστερόλης στο σώμα και ένα υποπροϊόν της χαμηλώνει την πίεση του αίματος. Είναι επίσης γνωστό για τις καθαρτικές ιδιότητες τους, συμβάλλοντας στην ανακούφιση σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας και βοηθώντας το σώμα μας εάν καταναλώνονται σε καθημερινή βάση.

 1. Τα καρότα

Μπορεί να είναι δύσκολο ένα καρότο να κάνει τη διαφορά στην πίεση του αίματός σας, το οποίο είναι ο λόγος για αυτό είναι μια καλή ιδέα για να το καταναλώσετε. Θα μπορούσατε να τα καταναλώσετε σε ένα αποχυμωτή για να πάρετε την καλή ουσία που περιέχουν τα καρότα. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι τα καρότα κάνουν καλό για τα μάτια αλλά περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά και κάλιο, δύο σημαντικές υποστηρικτές των φυσιολογικών επιπέδων αρτηριακής πίεσης. Ο συγκεκριμένος τύπος ινών που περιέχουν τα καρότα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το σώμα σας καθαρό.

 1. Η πικραλίδα

Σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιος είναι ο πρώτος άνθρωπος που μελέτησε μια πικραλίδα και τη θεώρησε πηγή τροφίμων. Αλλά τώρα ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φάει κανείς αυτό το λουλούδι, συμπεριλαμβανομένων και της μείωσης της αρτηριακής πίεσης. Το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι τρώτε πλούσιες σε κάλιο τροφές ενώ καταναλώνετε το εκχύλισμα της ρίζας της πικραλίδας, καθώς λειτουργεί ως διουρητικό και θα βοηθήσει το σώμα σας να απαλλαγεί από την περίσσεια υγρών. Έχει διουρητική δράση καθώς έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της υψηλής πίεσης του αίματος για αρκετό καιρό.

 1.  Ο σολομός

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο σολομός που θα επιλέξετε είναι άγριος, αν θέλετε να καρπωθούν τα οφέλη της πίεσης του αίματος από αυτόν. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχει έχουν πολλά διαφορετικά οφέλη για το σώμα, το ένα εκ των οποίων είναι ότι συμβάλλει στην πρόληψη της πήξης του αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι θα καταλήξετε με ένα βελτιωμένο κυκλοφορικό σύστημα γενικότερα. Συχνά συνιστάται να προσθέσετε τον σολομό στο μενού σας μερικές φορές την εβδομάδα γιατί βοηθάει επίσης στην προστασία από επιθέσεις στην καρδιά καθώς και από τον καρκίνο.

 1. Το αποβουτυρωμένο γάλα

Από το αποβουτυρωμένο γάλα παίρνετε το συνδυασμό ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου, αλλά χωρίς το λίπος. Εφ 'όσον δεν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη ή είστε χορτοφάγος, μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση καθημερινά ενός ποτηριού αποβουτυρωμένου γάλατος μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσετε την αρτηριακή σας πίεση σε χαμηλά επίπεδα. Μπορείτε να το έχετε σε ένα μπολ με δημητριακά ή να το συνοδέψετε με μερικά μπισκότα και σοκολάτες, αλλά αν το πιείτε μόνο του είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε τα οφέλη του.

 1. Το καρπούζι

Το καρπούζι είναι ένα τρόφιμο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τους πειράζει να καταναλώνουν, ειδικά όταν ξέρουν πόσο καλό μας κάνει. Στην περίπτωση της ανόδου και της πτώσης της πίεσης του αίματος, βοηθά εξαιτίας όλων των L-κιτρουλινών που περιέχει. Αυτές βοηθούν να χαλαρώσουν οι αρτηρίες σας, και ως εκ τούτου οδηγεί σε μειωμένα επίπεδα της χοληστερόλης. Έτσι μην το καταναλώνεται μονό σαν μια απόλαυση του καλοκαιριού. Μπορείτε απλά να ξεκινήσετε την ημέρα σας με μια ποικιλία από φρέσκο καρπούζι και πεπονιού στη σαλάτα σας.

 1. Οι σταφίδες

Οι σταφίδες αποτελούν ένα σπουδαίο και φορητό σνακ, απλά να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε πάρει αυτές που έχουν πολλή ζάχαρη. Η σκέψη είναι ότι οι σταφίδες έχουν περιεκτικότητα σε κάλιο, και δεδομένου ότι είναι νόστιμες, μπορείτε να κάνετε μία αλλαγή ξεκινώντας άμεσα χωρίς να χρειάζεται δυσκολευτείτε πολύ. Είναι αυτές οι μικρές αλλαγές που επιφέρουν κάτι σπουδαίο με την πάροδο του χρόνου.

 1. Τα μπαχαρικά

Ακριβώς επειδή προσπαθείτε να κρατήσετε την πίεση σας σε χαμηλά επίπεδα δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσετε την γεύση. Υπάρχουν πολλά μπαχαρικά που είναι γνωστά ότι βοηθούν στο να κρατήσετε το σώμα σε μια καλή κατάσταση, και βοηθούν στη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος σας. Το σκόρδο και η ρίγανη είναι δύο μπαχαρικά που μπορείτε να προσθέσετε στα τρόφιμα σας, προκειμένου να αυξήσουν άμεσα τη γεύση, αλλά και για να σας βοηθήσουν με την υγεία της καρδιάς σας. Αν ασχολείστε με τα γλυκά, μπορείτε να προσθέτετε κανέλα για επιπλέον πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

 1. Τα φασόλια

Τα φασόλια συχνά προτείνονται για δίαιτες διαβητικών, επειδή βοηθούν στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αλλά τα πρόσφατα ευρήματα δείχνουν ότι έχουν επίσης θετική επίδραση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Τα καλά νέα είναι ότι είναι πλέον ευκολότερο από ποτέ να αυξηθεί το επίπεδο της κατανάλωσης τους, με πολλά εστιατόρια να προσθέτουν στους καταλόγους τους πιάτα με μαύρα φασόλια. Πλέον, τα φασόλια είναι νόστιμα και σας βοηθάνε να αισθάνεστε χορτάτοι περισσότερη ώρα και μπορεί να σας βοηθήσουν να και χάσετε βάρος.

 1. Η μαύρη σοκολάτα

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι δεν θα πάρετε τα ίδια οφέλη από την κατανάλωση μιας σοκολάτας γάλακτος σε σχέση με την κατανάλωση μιας μαύρης σοκολάτας. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Το κόλπο είναι να περιορίζεται τον εαυτό σας σε μια μικρή ημερήσια μερίδα, και όχι σε μια υπερβολική κατανάλωση. Τρώγοντας περισσότερο δεν αυξάνονται τα οφέλη γι 'αυτό προσπαθήστε να το κρατήσετε υπό έλεγχο και να στοχεύσετε στη μακροπρόθεσμη προσέγγιση και στην ημερήσια πρόσληψη.

 1. Τα παντζάρια

Τα παντζάρια έχουν μυστικές δυνάμεις που γίνονται όλο και πιο γνωστές. Ο χυμός από τα παντζάρια αποφέρει τα μεγαλύτερα οφέλη και θα είναι καλό να καταναλώνετε ένα ποτήρι ημερησίως. Εάν δεν είστε πάρα πολύ λάτρης αυτής της γεύσης, ίσως να πρέπει να την συνηθίσετε. Πολλοί που έχουν δοκιμάσει λένε ότι είναι μια επίκτητη γεύση, και ενώ ξεκίνησε πραγματικά δεν θα αρέσει, ήρθαν να το ανεχθεί, και τελικά να το απολαύσετε.

 1. Οι μπανάνες

Η περιεκτικότητα σε κάλιο των μπανανών είναι καλά εδραιωμένη, και είναι ιδανικές για μεγάλα φορητά σνακ που μπορείτε να φάτε οπουδήποτε, συν το ότι δεν χρειάζεται να τις πλύνετε πριν τις φάτε. Η σύσταση είναι να τρώτε δύο από αυτές κάθε μέρα για καλύτερα αποτέλεσμα της αρτηριακή σας πίεσης.

 1. Οι ξηροί καρποί

Μια συλλογή καρπών με κέλυφος έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει να κρατήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο, και επίσης ότι βοηθάει στο να αισθάνεστε χορτάτοι, καθώς βοηθούν στην αναδόμηση των μυών. Τα υγιή λίπη βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στη γενική σας υγεία και ευεξία. Επιλέξτε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια ως άριστες επιλογές, αλλά φροντίστε να μην το παρακάνετε πάρα πολύ.

 1. Τα πορτοκάλια

Η βιταμίνη C στα πορτοκάλια δρα ως αντιοξειδωτικό, και επιπλέον σας βοηθάει να διώξετε μακριά τα κρυολογήματα, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα, μπορεί επίσης να βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση. Μπορείτε είτε να τα πιείτε σε χυμό ή φάτε ολόκληρα πορτοκάλια, αλλά είναι καλύτερο να μην βασίζονται εξ ολοκλήρου σε αυτά και να τα αναμίξετε και με άλλα ως μέρος μιας συνολικής αλλαγής στη διατροφή σας. Συνιστάται να τρώτε ποικιλία από φρούτα, και έχουμε να απαριθμήσουμε αρκετά εδώ για σας που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη διατροφή σας ανάμικτη και πολύχρωμη με υγιή φρούτα.

 

Και 3 πράγματα που αυξάνουν την αρτηριακή πίεση

 

1.Το fast Food

Η βαριά επεξεργασμένη φύση των fast food σημαίνει ότι παίρνετε πολλά πρόσθετα, άφθονες ποσότητες νατρίου, ζάχαρης και καφεΐνης με οποιοδήποτε γεύμα της παραγγελία σας. Για να μην αναφέρουμε τις υψηλές περιεκτικότητες σε λιπαρές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών επιπέδων σε κορεσμένα λίπη και τα τρανς λιπαρά. Είναι καλύτερα να το αποφύγετε απλά τελείως αντί να προσπαθήσετε να προσδιορίσει τι είναι υγιεινό και τι δεν είναι.

2.Το αλκοόλ

Το αλκοόλ αυξάνει τον αριθμό των ελευθέρων ριζών στο σώμα σας, για να μην αναφέρουμε τη δημιουργία ενός τοξικού περιβάλλοντος για το συκώτι σας. Θα χρειαστεί να πίνετε το αλκοόλ με μέτρο γιατί έχει μια άμεση επίδραση στην αρτηριακή σας πίεση καθώς την αυξάνει, αλλά και γιατί προκαλεί ένα ανθυγιεινό περιβάλλον στο σώμα σας. Είναι καλύτερα να το αποθηκεύσετε για ειδικές περιπτώσεις, εάν προσπαθείτε να κρατήσει τον εαυτό σας όσο το δυνατόν υγιέστερο, και αν έχετε ήδη διαγνωστεί με υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να χρειαστεί να το κόψετε εντελώς.

3.Η καφεΐνη

Η καφεΐνη λειτουργεί σε ένα φυσιολογικό επίπεδο για την τόνωση του σώματος σας, η οποία περιλαμβάνει την αύξηση του καρδιακού ρυθμού σας. Αν έχετε εθιστεί στην καφεΐνη και αισθάνεστε σαν να την χρειάζεστε για να αρχίσετε να λειτουργείτε κατά την έναρξη της ημέρας σας, θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά τον απογαλακτισμό του εαυτό σας μακριά από αυτήν. Αν αρχίσετε να έχετε πονοκεφάλους λόγο ελλείψεις της καφεΐνης, είναι σίγουρα μια ένδειξη ότι το σώμα σας έχει εθιστεί σε αυτή.

Πίσω →