Η διατροφή κατά την παιδική ηλικία κατέχει σημαντική θέση στην ανάπτυξη και στη εξέλιξη της υγείας κατά την ενήλικη ζωή. Τέσσερα έξυπνα, χρήσιμα και υγιεινά tips παιδικής διατροφής!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ : Τα παιδιά δεν πρέπει να ακολουθούν υποθερμιδικές δίαιτες, αφού η ανάπτυξή τους δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι ολιγοθερμιδικές δίαιτες στερούν από τον οργανισμό τους τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Επίσης, δεν πρέπει να απαγορεύουμε ποτέ στα παιδιά να καταναλώνουν ορισμένα τρόφιμα, αλλά τα διδάσκουμε να τα καταναλώνουν με μέτρο.

ΚΑΝΤΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ : Το πιάτο του παιδιού δεν πρέπει να περιέχει υπερβολική ποσότητα φαγητού, καθώς δυσφορεί και μόνο στη θέα αυτού του πιάτου. Μπορείτε επίσης να επιλέγετε ένα σερβίτσιο με χαρούμενα χρώματα και να το εμπλουτίζετε με πολύχρωμα λαχανικά, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό στα μάτια του παιδιού.

ΜΗΝ ΠΙΕΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΦΑΕΙ : Το παιδί διαθέτει την ικανότητα να ακολουθεί πιστά το δικό του σύστημα ελέγχου πείνας και κορεσμού. Η επιμονή των γονέων να φάει το παιδί όλο το φαγητό τα οδηγεί πολλές φορές στο να μάθουν να καταναλώνουν αργότερα μεγάλες ποσότητες φαγητού, οι οποίες σταδιακά οδηγούν σε αύξηση σωματικού βάρους.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : Οι διατροφικές συνήθειες των γονέων είναι αυτές που θα εμφυσήσουν στα παιδιά την έννοια της υγιεινής διατροφής. Αν εμείς τρώμε ακατάλληλες τροφές όπως πίτσες και σουβλάκια, ενώ ταυτόχρονα καταναλώνουμε ελάχιστες σαλάτες και φρούτα, δύσκολα θα τα πείσουμε να τρέφονται σωστά. Αντίθετα, εάν στο τραπέζι μας υπάρχει ποικιλία φαγητών και γεύσεων, θα είναι πιο φυσικό για τα παιδιά να δοκιμάσουν και να αγαπήσουν όλα τα φαγητά.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο για το παιδί σας. Σωστή διατροφή για παιδιά:  λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες για την υγιεινή ανάπτυξη του, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει, τις ιδιαιτερότητες του και βεβαίως τις καμπύλες ανάπτυξης του. 

Πίσω →